To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - co to za lampka

mephisto - 19-11-2007, 22:17
Temat postu: co to za lampka
chlopaki co to jest za lampka bo znalesc nie moge w manualu

Marcino - 19-11-2007, 22:25

Czy nie jset to czasem kontrolka haka holowniczego?
Pozr

Moomin - 19-11-2007, 22:50
Temat postu: Re: co to za lampka
mephisto napisał/a:
chlopaki co to jest za lampka bo znaleźć nie moge w manualu

A to z Twojej Cari czy zapożyczone zdjęcie? W nowym modelu to kontrolka GDI Eco, ale jeśli to zdjęcie z pierwszej wersji to nie wiem.

Robson86 - 19-11-2007, 23:00

Moomin napisał/a:
W nowym modelu to kontrolka GDI Eco

Tak jest
Moomin napisał/a:
ale jeśli to zdjęcie z pierwszej wersji to nie wiem.

miejsce na ta lampke. W pierwszej generacji Cari, jest miejsce ale nie ma tej "lampki"
Pozdroo

Anonymous - 08-03-2008, 11:27

u mnie tam jest kontrolka SECIURITY
Moomin - 09-03-2008, 20:45

adamk4 napisał/a:
u mnie tam jest kontrolka SECIURITY

A co ona sygnalizuje?

Anonymous - 09-03-2008, 21:54

no wlasnie co ona sygnalizuje??
JedrzejNT - 09-03-2008, 22:02
Temat postu: Re: co to za lampka
Moomin napisał/a:
mephisto napisał/a:
chlopaki co to jest za lampka bo znaleźć nie moge w manualu

A to z Twojej Cari czy zapożyczone zdjęcie? W nowym modelu to kontrolka GDI Eco, ale jeśli to zdjęcie z pierwszej wersji to nie wiem.

Zauważcie panowie, że są to zegary z GDI po lifcie, więc w tym przypadku jest to na pewno kontrolka ubogiego spalania GDI eco.

Anonymous - 10-03-2008, 00:39

Ja mam takie same zegary jak na zdjeciu i moja jest przed liftem.
Kolega pisal ze jest to kontrolka security co to oznacza sam podlaczyles pod nia alarm?

saphire - 10-03-2008, 08:38

Ja tez mam takie zegari i auto przed liftem a zamiast kontrolki ECO mam SECURITY - ona ponoć działa jeśli masz fabryczny alarm to wtedy niby ma mrygać po uzbrojeniu.
Student - 10-03-2008, 09:32

No to Panowie a gdzie jest kontrolka od haka holowniczego bo taka też się zapalała.
A co do zegarów to w GDI były cały czas takie same (przed i po lifcie) poza kontrolką ECO która w nowym modelu weszła po tym jak sie skończyły zegary z "SECURIT".

Anonymous - 10-03-2008, 09:37

Dzieki za wyjasnienie wlasnie mnie to interesowalo a nie wiesz czy nie daloby rady podlaczyc sie pod ta kontrolke ze zwyklym alermem?
Pytam poniewaz chce zalozyc alarm.
Pozdrawiam.

saphire - 10-03-2008, 10:06

Pewnie coś by się dało wykombinować - trzeba by zanalizować schemat elektryki gdzie idzie ta linia od SECURIT i odpiąć ją jeśli gdzieś tam dochodzi a podpiąć pod alarm z ewentualnym zabezpieczeniem diodą ale to już raczej sprawa dla ogarniętego elektryka/elektronika. Zobacz sobie w mojej galerii fotki tego zegara od tyłu od strony ścieżek na płytce.

PS. w tej fotce od tyłu właśnie brakuje mi żaróweczki pod tą kontrolka SECURIT (o ile pamiętam) :badgrin:

Anonymous - 10-03-2008, 12:28

Czyli immobiliser ?
saphire - 10-03-2008, 13:15

Raczej fabryczny alarm bo przecież immobiliser i tak każdy ma fabryczny a alarmu już zwykle nie ma fabrycznego - np. ja mam niefabryczny.