To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Nr. lakieru

Anonymous - 21-11-2007, 10:16
Temat postu: Nr. lakieru
Witam. Mam pytanko czy w miśku jest gdzieś zapisany nr. lakieru nadwozia . Mam sedana z 1998r. Jeśli tak to gdzie i jak go odczytać. Pozdrowienia. :roll:
Matejko - 21-11-2007, 10:33

na tabliczce znamionowej na scianie grodziowej od strony silnika oczywiscie
Anonymous - 21-11-2007, 18:17

nie radziłbym dobierać farby na numer, gdyż czas robi swoje- słońce, wiatry, użytkowanie kolor delikatnie wyblaknie, lepiej dobrać pod element, najczęściej bierze się klapkę wlewu paliwa
Anonymous - 29-11-2007, 07:15

Jedz do mieszalni lakierow. Dorobia lakier na podstawie klapki od wlewu paliwa na drugi dzien bedziesz mial gotowy. Ja ostatnio dorabialem w Gdansku za komplet w sprayu : podklad, lakier metalic i lakier bezbarwny zaplacilem 78 pln. Przy pokrywaniu obtartych miejsc wpadlem w szal ( bo lakier dobrali idealnie i mi sie spodobalo pryskanie :) i zrobilem poprawke na masce. Pokrylem lakierem rysy i bylo wsio ok. ale.. po nalozemiu tego ostatniego miejsce rozni sie od calosci ( blyszczy sie jak psu ... ;) Co zrobic zeby to teraz wygladalo jak calosc ? polerka pomoze ?
Matejko - 29-11-2007, 09:31

Zbigniew napisał/a:
nie radziłbym dobierać farby na numer, gdyż czas robi swoje- słońce, wiatry, użytkowanie kolor delikatnie wyblaknie, lepiej dobrać pod element, najczęściej bierze się klapkę wlewu paliwa

spokojnie wiadomo ze lakier sie niszczy, ale przede wszystkim polerka - czyli przed malowaniem cale auto jest polerowane i dopiero pod to dobiera sie lakier po numerze, dodajac lub odejmujac jakis skladnikow aby uzyskac odpowiedni odcien,
dobierajac pod niewypolerowany lakier, dobiora, ale pozniej niech nas nie kusi jechac gdzies na polerke bo bedzie sie roznil odcieniem