[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E32A 1.8] Czujnik temperatury cieczy chłodzącej...
Maretzky85 - 22-11-2007, 23:36 Temat postu: [E32A 1.8] Czujnik temperatury cieczy chłodzącej... Witam, ostatnio wymieniłem pompę wody (dlaczego nikt mi nie powiedział, że trza się tyle namęczyć ) i czujnik temperatury, cały problem polega na tym, że wskaźnik nie zatrzymuje się w połowie tylko około 3/4 skali. Czy możliwe jest, że czujnik podaje złe wskazania ?
Napomknę jeszcze, że wszystko wskazuje na to, że temperatura jest w normie, grzać zaczyna sensowniej dopiero jak dochodzi do 3/4, co wcześniej było jak dochodził do 1/2, nic się nie gotuje, wentylator si normalnie włącza od czasu do czasu jak stoję dłużej ...
A wspomniałem o pompie wody, bo może ona nie wyrabia i jednak się coś gotuje ?;)
Jakieś pomysły ??
Anonymous - 23-11-2007, 00:17
Maretzky85 napisał/a: | (dlaczego nikt mi nie powiedział, że trza się tyle namęczyć ) |
rozumiem że pisałeś to z przymrużeniem oka
Maretzky85 napisał/a: | problem polega na tym, że wskaźnik nie zatrzymuje się w połowie tylko około 3/4 skali. |
może czujnik temperatury jest źle dobrany ??
Maretzky85 - 23-11-2007, 09:23
Derpin napisał/a: | rozumiem że pisałeś to z przymrużeniem oka |
Że niby nie powinno być to takie trudne ? Napinacz rozrządu mi zasłaniał jedną śrubkę od pompy wody i musiałem zdejmować a poza tym dużo różnych dziwnych innych kfiatków
Derpin napisał/a: | może czujnik temperatury jest źle dobrany ?? |
Możliwe, ja polazłem do sklepu i powiedziałem, że potrzeba mi czujnika temperatury do Galanta z silnikiem 4G37 i tyle... może faktycznie jakiś dziwny bo strasznie ciężko się wkręcał ...
Anonymous - 23-11-2007, 14:02
Maretzky85 napisał/a: | Derpin napisał/a:
rozumiem że pisałeś to z przymrużeniem oka
Że niby nie powinno być to takie trudne ? Napinacz rozrządu mi zasłaniał jedną śrubkę od pompy wody i musiałem zdejmować a poza tym dużo różnych dziwnych innych kfiatków |
sory ja zamieszałem przeczytałem pompa wody a jakoś nie wiem dlaczego pomyślałem że termostat zmieniałeś to pewnie przez ten czujnik temperatury ;P
Krzyzak - 23-11-2007, 15:56
to normalne - do wymiany pompy zdejmujesz rozrzad
nie ma tam specjalnie zadnych trudnosci poza jedna, ktorej najbardziej nie lubie: skrobanie starego uszczelnienia z bloku...
co do czujnika - zobacz ile ma omow na goracym silniku i porownaj z kims, bo tez mysle, ze jest zle dobrany
Maretzky85 - 24-11-2007, 19:43
porównam i dam znać, czy w razie czego da się to jakoś skorygować? czy trzeba kupować nowy czujnik ? bo raczej tego mi nie wymienią ...
|
|
|