[XX-92]Colt C50 i starsze - [C51A 1.3] Zawory i pasek rorządu
Anonymous - 24-11-2007, 23:05 Temat postu: [C51A 1.3] Zawory i pasek rorządu Witam
Mam mitsubishi colta 1.3 8v 90 rok aparat zapplonowy prostopadle do zaworów. Mam pytanie gdzie można uzyskać informacje jak ustawić w nim zawory bo jak sie nagrzeje to już robi sie niezły klekot. Jak czesto powinienem wymienic pasek rorządu i wogóle czy jest sens bo juz przejechane ma 225 tysiecy i troche kopci z róry na niebiesko jak ruszam. Generalnie sprawuje sie dobrze i chcialbym zime nim odjezdzic. Pozdrawiam i zgóry dziekuje za fachowe porady.
Seba
rus_one - 25-11-2007, 12:10
Bierzesz szczelinomierz i (na ciepłym silniku) ustawiasz. Nie mam teraz jak sprawdzić, ale powinieneś mieć napisane na naklejce na pokrywie zaworów ile ma być. Chyba na ssących (od strony gaźnika) 0.2mm a na wydechowych (od strony kolektora) 0,25mm.
Wymień olej (koniecznie!) i rozrząd (jak umiesz to sam zrobić to śą to niewielkie koszty) no i nie zaszkodzi wymienić świece i ustawić zapłon. Możesz też wymienić termostat. Zauważyłem że we wszystkich starych autach jest padnięty, a odbija się to mocno na ogrzewaniu i zurzyciu paliwa.
Jakbyś miał jakieś pytania to pisz. Mam takiego samego colta.
Masz silnik z ECU?
A tak poza tematem, to jesteśmy imiennikami
Anonymous - 26-11-2007, 16:19
Sebastian_colt napisał/a: | Mam pytanie gdzie można uzyskać informacje jak ustawić w nim zawory | dokładny i dobry opis jest na stronie kolegi Krzyżaka http://mitsubishifan.webpark.pl ( jest tam też dużo innych informacji , bardzo potrzebnych )
Sebastian_colt napisał/a: | Jak czesto powinienem wymienic pasek rorządu |
książkowo to zdaje się co 90000 kilometrów, ale bezpiecznie to co 60000.
należy też pamiętać o wymianie napinacza, i co drugą wymianę paska powinno się wymienić pompe wody.
Sebastian_colt napisał/a: | czy jest sens bo juz przejechane ma 225 tysiecy i troche kopci z róry na niebiesko | jeżeli przebieg jest oryginalny to dla tego samochodu nie jest duży. Przyczyną tego kopcenia mogą być uszkodzone uszczelniacze trzonów zaworów. Można je wymienić samemu , ale trzeba mieć trochę wiedzy i narzędzi. Koszt wymiany jest wtedy niewielki
Anonymous - 26-11-2007, 23:40 Temat postu: Problem jest w tym ze.... Ja go strasznie katowalem w sensie pracy, bo ciagalem nim przyczepe z kamieniem 2 tony jak robilismy oczka wodne, wiec reasumujac nie byl to samochod na niedzielne wypady a te 220 tys to tak jak w kajotesach.... Skrzynia zaczela mi chodzic glosno i nie wiem czy to problem oleju, czy zeby pomalu sie sypia. Czy wiecie moze jak sprawdzic olej?
Nie wiecie gdzie mozna tanio kupic czesci do tego modelu? Moze byc wysylka ale fajnie jak by to cos bylo w warszawie
PS dzieki za szybkie odpisanie na poprzednie pytania
Pozdrawiam
Seba
|
|
|