Problemy techniczne - Gaśnie po uruchomieniu silnika
Anonymous - 28-11-2007, 20:26 Temat postu: Gaśnie po uruchomieniu silnika Posiadam Mitsubishi Space Star 1.8GDI i od dwóch dni mam problem po uruchomieniu silnika spada z obrotów i gaśnie. Sytuacja powstała gdy wymieniałem żarówkę od świateł mijania i wymieniając ją musiałem odłączyć akumulator by dokonać wymiany celem swobodnego dostępy. Po podłączeniu akumulatra silnik zaczał nieróno pracować i co pewien czas na wonych obrotach gaśnie. Jeśłi ktoś potrafi fi coś doradzić to z góry dziekuję.
Anonymous - 02-12-2007, 01:36
hmm sprawdz czy wszystkie przewody podcisnienia i powietrza sa szczelne i czy czasami nie odlaczyl sie przeplywo. mozliwe ze cos naruszyles i dostaje lewe powietrze do kolektora sacego . jesli jest oki sprobuj przeprowadzic adaptacje(przyuczenie)
saphire - 02-12-2007, 10:03
Odłacz kleme na 10 minut, podłącz, włącz światła, klimę, radio, odpal auto i zostaw na luzie niech sobie pyrka z 15 minut, potem możesz też przygazować parę razy, pokręcić kierownicą, ponaduszać hamulec. Gasisz silnik i odpalasz natychmiast ponownie na chwilkę, gasisz i wyjmujesz od razu kluczyk ze stacyjki. I powinno być ok.
Anonymous - 07-12-2007, 16:27
A co to za "czary-mary"? czemu tak?
Anonymous - 16-01-2008, 06:41
Bo tak ma być!!! Czarodziejskie sztuczki!!!
Student - 16-01-2008, 06:49
Jest to tzw. uczenie komputera było juz 1000 razy na forum, powodzenia.
A sprawdź bezpieczniki pod maską wszystkie muszą dobrze łaczyć, ale to tylko przy okazji.
|
|
|