To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyæ pe³n± wersjê tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - W czasie jazdy auto potrafi zgasnác i niechce odrazu odpalic

TommiCrazy - 28-11-2007, 21:09
Temat postu: W czasie jazdy auto potrafi zgasnác i niechce odrazu odpalic
Mianowicie tyczy sie to malej hondzi Civic95 ktorá jezdzi sobie moja dziewczyna ( podejrzenia idá na alarm i immobizier)

w czasie jazdy auto poprostu potrafi sie wyláczyc , gasná kontrolki, wyláczajá sié wskazowki obrotomierza i predkosciomierza, jedyna rzecz ktora dziala w tym momécie to rozrusznik ktory bedzie bezskutecznie krecic, alarm tez nie reaguje na nic.

zdazylo sie to juz trzy razy, raz po zakupie hondy pare miesiecy temu (poprostu zgasla i 3-4 sek potem odpalila) a dzis trzy krotnie, konieczne bylo zjechanie na pobocze i proba kilku krotnego odpalenia samochodu.
przedostatni przypadek zgaszenia samochodu unieruchomul honde na pare godzin, odpalil po nastraszeniu warsztatem samochodowym, po czym po kolejnych paru godzinach odpalil , odrazu zgasl z tymi samymi objawami, przy kolejnej probie uruchomienia odpalil i pojechal .

w aucie jest alarm scorpion 3000, nigdy wczesniej w zadnym z moich aut nie mialem alarmu ani imo, stad tez jestem kompletnie zielony w tej kwestii.

czy mozna jakos to sprawdzic , ew wyláczyc taki alarm by w czasie jazdy do pracy autko znowu nie stanelo, wizyte u elektromechanika mam za pare dni.

saphire - 28-11-2007, 21:57

IMHO to alarm lub immobiliser jest sprawc± tych numerów.