[92-96]Colt CA0 - [ALL] Półka z tyłu tam gdzie bagażnik
JayChyl - 28-11-2007, 23:06 Temat postu: [ALL] Półka z tyłu tam gdzie bagażnik Denerwuje mnie te stukanie półki jak jade i np jest wybój (polskie drogi to co chwile jakis).
Jest jakis dobry sposób by to zniwelować? Bo na pewno nie bede nic kleił itp.
Anonymous - 29-11-2007, 00:59
Domyslam sie ze chodzi Ci o dzwieki ktore wydaje podczas gdy na dziurach podskakuje i puka o plastik na ktorym sie podpiera. Ja bym tam na Twoim miejscu przykleil kawalek np. wykladziny lub czegos co wyeliminuje stukanie no ale napisales ze nie chcesz niczego przyklejac...
JayChyl - 29-11-2007, 09:16
Tzn nie. Chodzi mi o to że nie chce używać tzw ruskich sposobów przyklejania np półki do tych plastików aby sie wogole nie podnosiła. Ale racja pomysle nad przyklejeniem czegos miekkiego, najlepiej by to jakas g±bka była.
Anonymous - 29-11-2007, 09:41
Cały plastik okleiłem g±bk± , a na końcach półki przykleiłem po dwie uczczelki od butli 11kg i póki co narazie półka milczy . . .
pawela - 29-11-2007, 10:33
Mnie tez to strasznie wkurzalo, wiec w miejsce fabrycznych gumek dalem sztywna g±bke. Od 3 miesiecy cisza.
Monia - 29-11-2007, 18:15
Ja wyciełam kilka małych <1cm na 1cm> kwadracików warstw ta¶my dwustronnej skleiłam w jedna cało¶ć jeden do drugiego i do półki przykleiłam no i amortyzoruje wszelkie wyboje i niewidoczna jest ta "operacja":) nie wiem czy zrozumiale napisalam
Hugo - 29-11-2007, 18:41
Ja przykleiłem do plastiku na klapie kółeczka o ¶rednicy 2 cm wykonane z filcu. S± one w miejscach gdzie półka powinna zapierać się o tymi gumowymi noskami o plastik na klapie (gdyby była prosta, a nie zagięta w dół). W efekcie tego półka nie podskakuje i nie stuka, ale... kwiczy plastik na klapie (pewnie te metalowe zatrzaski wydaj± takie dĽwięki). Na razie nie mam weny żeby się za to zabrać (obecnie nawet nie mam auta przy sobie).
pawela - 29-11-2007, 19:32
Cytat: | kwiczy plastik na klapie (pewnie te metalowe zatrzaski wydaj± takie dĽwięki). Na razie nie mam weny żeby się za to zabrać (obecnie nawet nie mam auta przy sobie). |
Hugo, daj nieco bardziej miekki material. U najpierw byl wlasnie filc to plastik kwiczal, teraz dalem gabke i jest cichutko
Hugo - 29-11-2007, 20:37
pawela napisał/a: | daj nieco bardziej miekki material. U najpierw byl wlasnie filc to plastik kwiczal, teraz dalem gabke i jest cichutko | Dzięki. Spróbuję.
JayChyl - 29-11-2007, 23:36
Fajnie thx. Spróbuje z g±bkami, przykleje na jaki¶ dobry klej. Najlepiej jakie¶ uszczelki takie grube piankowe samoprzylepne. kilka warstw nakleic. Jeszcze spróbuje cos wymyslić bo jak najmniej było widać i sie dobrze sprawowało.
Anonymous - 30-11-2007, 07:54
jezeli nie jest ci potrzebna polka to ja wyjmnij,
Anonymous - 30-11-2007, 10:38
G±bka to dobry pomysł, ale wybierajcie te twardsze (te miękkie za jaki¶ czas po prostu się rozsypuj±).
londolut - 30-11-2007, 15:34
Ja po prostu wyj±łem gumy, zrobiłem sobie nowe dziury 5cm dalej w półce (tak żeby się gumy stykały z klap±) i założyłem je z powrotem tylko, że tym razem w nowe otwory. Kwiczy tylko jak jest mróz, po 10 min jak sie w autku nagrzeje cisza...
JayChyl - 30-11-2007, 23:17
davido19pce napisał/a: | jezeli nie jest ci potrzebna polka to ja wyjmnij, |
Wtedy niestety widać co znajduje się w bagażniku. Ja akurat tam nic nie woze, ale jakbym, to był by raj dla zlodzieji.
Hugo - 01-12-2007, 12:23
davido19pce napisał/a: | jezeli nie jest ci potrzebna polka to ja wyjmnij, | Wszystko w aucie muszę mieć na swoim miejscu.
|
|
|