[92-96]Lancer CB0 - coś się stalo z moim evo
LEWY - 29-11-2007, 21:10 Temat postu: coś się stalo z moim evo Witam mam problem dzisiaj moja mama wziela lancera do miasta i jak miała go tankować koleś powiedzał że cos się leje pod samochodem.
Odrazu fachowcy medytowali i odkrecili korek od chlodnicy polecial na nich plyn (więc skoro było cisnienie to raczej nie waz czy cos takiego latwego/taniego) i ktoryś z mądrzejszysch powiedzial ze to na bank uszczelka pod glowicą.
Mnie nie bylo niestety auto stoi teraz u mechanika ktory ruszy go najszybciej za tydzień no i mam pytanie czy to faktyczeni mogla pojsc uszczelka ????
i czy malo rozgarnięty czlowiek da rade sam to wymienić ,orientuje sie ze przy takiej robocie rorząd to zecz swieta ale czy jest to do zrobienia w domowych/garazowych warunkach.
Nawet jeżeli nie to jakie częsci mam kupic ??
Bardzo prosze o porady i z góry dziekuje pozdro
McDoune - 30-11-2007, 01:00
Jeszcze w Camry jak się chłodnica już całkowicie pozatykała też woda sie gotowała i bryzgała po odkręceniu korka, wystarczyła jej wymiana mimo że pierwsza diagnoza brzmiała "uszczelka pod głowicą"... Bądź dobrej myśli
LEWY - 30-11-2007, 23:30
dzieki postaram ie i z tym cisnieniem to ok ale czemu cieklo ?
napisze co powie mechanik a i mam takie pytanie czy uszczelke uwarzajac na rozrzad da sie samemu zniemic w garazu?
robil moze to juz ktoś?
pozdro
matt81 - 01-12-2007, 19:24
Moim skromnym zdaniem to wygląda mi to na zarżniętą pompę wody skoro zrobiła się kałuża pod samochodem. Wypluta uszczelka pod głowicą troszkę inaczej daje o sobie znać zazwyczaj.
LEWY - 01-12-2007, 23:57
a o ty nawet nie myslalem i mechaicy pewnie też dzieki zapytam go o to pozdro
wichura1 - 03-12-2007, 23:13
Nie odkręca się korka od chłodnicy, jeżeli płyn jest gorący, co to za fachowcy skoro tego nie wiedzą?
Anonymous - 14-12-2007, 15:34
a takie male pytanko z jakich powodow sie korka nie odkreca ??
Krzyzak - 14-12-2007, 16:45
wsza-lancer napisał/a: | a takie male pytanko z jakich powodow sie korka nie odkreca ?? |
bo to wrzatek pod cisnieniem - po otwarciu znajdzie sie na tobie i w najlepszym wypadku stracisz skore na twarzy...
Anonymous - 14-12-2007, 21:39
nie no tkai powod to skojazylem myslalem ze jakis techniczny ze cos sie posypie jak sie na rozgrzanej odkreci
|
|
|