Forum ogólne - Nowy Lancer
Anonymous - 29-11-2007, 23:38 Temat postu: Nowy Lancer Zaskoczył mnie news ze w nowym Lancerze jest wykorzystany silnik diesla. Wczesniej chyba Mitsubishi nie produkowało w samochodach osobowych diesli nie???;> i wytłumaczcie mi jeszcze czemu ten silnik to import z Niemiec od VW?? Mitsu przestało produkować swoje wypaśne małolitrażowe silniki?? Osobiście nie przepadam za niemiecką motoryzacją i z tąd te Pyt!
PzdR
KrzychoP - 29-11-2007, 23:53
Nie produkowało, ale montowało diesle francuskie.
Robson86 - 30-11-2007, 17:03
bomba napisał/a: | Zaskoczył mnie news ze w nowym Lancerze jest wykorzystany silnik diesla |
dlaczego Teraz kazda sznujaca sie firma musi miec w swojej ofercie silnik diesla
bomba napisał/a: | Wczesniej chyba Mitsubishi nie produkowało w samochodach osobowych diesli nie???;> |
w osobowych nie ale w m.in. Pajero 3,5 DID tak ...i w galancie 2,0chyba tez bomba napisał/a: | i wytłumaczcie mi jeszcze czemu ten silnik to import z Niemiec od VW?? |
silniki TDI sa chyba jednymi z lepszych jednostek napedowych (jesli chodzi o diesla). Tak bylo przynajmniej do tej pory, wspolczesne TDI (2,0) nie sa juz tak bezusterkowe jak jego poprzednicy (np. 1,9)...zreszta lepiej od VW niz od Renault czy PSA bomba napisał/a: | Mitsu przestało produkować swoje wypaśne małolitrażowe silniki?? |
wcale nie. Od przyszlego czy jeszcze nastepnego roku Mitsu wprowadza swojego wypasionego dieselka bomba napisał/a: | Osobiście nie przepadam za niemiecką motoryzacją |
ja tez
Pozdroo
|
|
|