[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Skrzynia biegow??
Anonymous - 01-12-2007, 14:04 Temat postu: [CA1A 1.3] Skrzynia biegow?? Jakis rok temu mialem naprawiana skrzynie biegow, podczas jazdy bylo slychac zezolenie ze tak sie wyraze.Mechanik ja naprawil wymieniajac jakies lozysko czy cos ale caly czas slychac ten dzwiek. Nie wiem czy skrzynia sie nie spieprzy ponownie bo zezolenie nadal slychac. Przejechalem juz na tej skrzyni od naprawy ok rok. Moze pasc ponownie??
josie - 01-12-2007, 14:12
jacekk napisał/a: | Mechanik ja naprawil wymieniajac jakies lozysko czy cos ale caly czas slychac ten dzwiek |
Wymienił pewnie nie to łożysko co trzeba. Odebrałeś auto mimo, że nadal rzęziło?
jacekk napisał/a: | Moze pasc ponownie?? |
A jak się objawiło wcześniejsze padnięcie?
Wywalone łożyska spowodują zużywanie kół zębatych.
Anonymous - 01-12-2007, 14:41
Skrzynia padla i miala takie uszkodzenie ze nie mozna bylo wrzucic biegow i samochod nie mogl ruszyc.
josie - 01-12-2007, 15:35
jacekk napisał/a: | Skrzynia padla i miala takie uszkodzenie ze nie mozna bylo wrzucic biegow i samochod nie mogl ruszyc. |
Żadnego biegu nie można było wrzucić?
Anonymous - 01-12-2007, 22:15
Zadnego biegu nie szlo wrzucic, mechanik wymienil jedno lozysko bo bylo pekniete. Teraz ogolnie skrzynia chodzi ale rzezi moze troche mniej niz przed naprawa.
josie - 01-12-2007, 22:27
No to przy tej naprawie mechanik skrzyni Ci nie rozbierał. Jak nie można było wrzucić żadnego biegu, to pękło łożysko sprzęgła - do wymiany skrzynię trzeba tylko zdjąć.
|
|
|