To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - G±bki w siedzeniach

Anonymous - 01-12-2007, 16:37
Temat postu: G±bki w siedzeniach
Czy wymieniali¶cie g±bki w siedzeniach na gwarancji? Spotkałem sie w kilku miejscach w sieci z tym problemem; jedna Pani napisała, że ASO samo wyszło z inicjatyw± wymiany tego elementu siedzeń!
stary alfer - 01-12-2007, 17:22

kaja123, spokojnie możesz je reklamować.
Kolega z forum Zachodniopomorskiego zareklamował fotel w swoim mi¶ku (nowym - 4 miesięcznym), ale u dilera. Na razie czeka na odzew.
G±bka na boku wyraĽnie się odkształciła, co w nowymi mi¶ku nie powinno mieć miejsca.
Próbuj!

Anonymous - 14-12-2007, 22:54

stary alfer napisał/a:
Kolega z forum Zachodniopomorskiego zareklamował fotel w swoim mi¶ku

To wła¶nie ja zareklamowałem fotel kierowcy u mojego 4 miesięcznego Lancera CSO. Jak dla mnie wada nie do zaakceptowania w tak ¶wieżym aucie. Rozumiem, że mogło się to zdażyć po 200 000 km przebiegu i wadze kierowcy grubo powyżej 100 kg, ale moje auto ma 4 miesi±ce a ja jestem chudy jak patyk.
Defekt zgłoszony najpierw u dealera, a teraz rozpatruj± w MMC. W poniedziałek jadę na dokładne oględziny. Wtedy zdecyduj± czy wymieni± cały fotel czy może reklamację odrzuc±. Dam znać jaki będzie rezultat. Ja ze swojej strony życzę powodzenia. Jak słusznie zauważył młody alfer :mrgreen: próbuj.

Anonymous - 18-12-2007, 08:52

Dokładnie to samo wyszło mi w colcie. I też mi powiedzieli że taka usterka (druty wył±ż±ce spod spodu, przez g±bkę) mogłaby sie zdarzyć jakby jeĽdził tym autem jaki¶ go¶c waż±cy co najmniej setke i to dłuższy czas (a nie ja). Winowajc± była ponoć zbyt cienka g±bka, dotyczyło to zarówno siedzenia pasażera i kierowcy. Kaja 123 pisałam to już na forum w jaki sposób samemu można sobie to sprawdzić. I wymieniali gabkę - wkład w fotelach a nie całe fotele. Nie znaczy to że wszystkim co¶ takiego miałoby sie przydarzyć, ja na przykład nie miałam większych problemów ze sprzęgłem czy wstecznym, mimo że widzę iż dużo osób na gwarancji musiało sie tym zaj±ć.
krysstek - 21-12-2007, 23:15

No i doł±czyłem do "fun clubu" wymieniaczy g±bki w siedziskach. Ewidentnie, fabrycznie założyli siak±¶ lipę, która po po 1,5 roku wygl±da jak taboret. Reklamacja została uznana, czekam na termin wymiany. A przy okazji, zgłosiłem usterkę w postaci terkocz±cego zamknięcia schowka, a kiero serwisu stwierdził,że nic nie słyszy. No i ja nie dziwię mu się, albowiem ten boski dĽwięk słychać tylko podczas pokonywania naszych , pięknych dróg.
PS. Na szczę¶cie nie wykluczono wymiany schowka ...

Anonymous - 04-01-2008, 22:51

Kutfa ja tak czytam tu trzeszczy schowek tam odkształca się siedzenie i zaczynam się obawiać czy dobrze wybrałem. co prawda Colt jest z 2004 i siedzenia s± jak nowe nawet plamki nie ma ani lekkiego przetarcia co po kilku latach sie zdarza. Kurde ja warze 114 kg :P
kszyho - 12-04-2008, 16:59

Niestety też czekam na wymianę i trochę się przeci±ga. G±bka się kruszy, a pokrowiec uległ rozdarciu. Podabno zestaw naprawczy ma wyeliminować to zjawisko w przyszlo¶ci.