To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] swiatła przeciwmgielne nie działają

Anonymous - 02-12-2007, 19:07
Temat postu: [CA4A 1.6] swiatła przeciwmgielne nie działają
Witam! tak jak w temacie, nie działają mi swiatłą przeciwmgielne w CAO :-| zaróweczki są ok, bezpieczniki tez sprawdzone (pod maską za filtrem powietrza, oraz obok pedału sprzegła i wszystkie bezpieczniki są ok) cała elektryka działą czyli wszystkie pozostałe swiatła zewnetrzne lecz nie działą swiatło w kabinie, a zarówka jest ok :-| za to swiatło w bagazniku działa :-| naprawde całą sobote i niedziele siedziałęm szukając usterki i nic nie znalazłem... bardzo proszę o pomoc...
apikus - 02-12-2007, 19:25

Sprawdz przekaznik i wylacznik. Tu moze byc przyczyna.
Pozdrawiam

JayChyl - 02-12-2007, 23:19

lawl nie doczytalem. Nic, mozliwe że któryś z przekaźników uległ uszkodzeniu.
Anonymous - 03-12-2007, 10:37

co to jest przekaźnik i gdzie go szukac? niewiele brakowało a mandat bym dostał za niedziałające swiatła :-| naszczescie skonczyło sie na upomnieniu... ale nastepnym razem moze byc goręcej dlaeo bardzo mi zalezy na naprawie... bo ostatecznie moge je wykrecic to panowie w niebieskich czapkach nie bedą sie czepiac ale wiadom ze nie o to chodzi... wiec proszę o pomoc :) wiec cóż to jest przekaźnik? gdzie to moge znaleźc i jaki jest mniej wiecej koszt czegos takiego?
Anonymous - 03-12-2007, 10:57

Na początek bierzesz voltomierz lub żaróweczke i sprawdzasz czy jest prąd w kostkach.Jeśli prąd nie dochodzi do kostek, to może być wina przełącznika lub bezpiecznika.Sprawdź czy napewno bezpiecznik pod kierownicą jest OK jeśli tak jest sprawdź przełącznik halogenów.