To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Koszt Czyszczenia przepustnicy w ASO

Robert - 03-12-2007, 19:55
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Koszt Czyszczenia przepustnicy w ASO
Witam serdecznie.
Przeszukałem forum za pomocą szukajki, ale nie mogłem znaleźć potrzebnych mi informacji (za duzo tematów/postów).
Przepraszam, ale na jutro potrzebne mi jest wiedzieć ile kosztuje tak średnio koszt czyszczenia przepustnicy w silniku GDI w ASO Mitsubishi. Wiem, że da się to samemu zrobić/wyczyścić, ale ja nie chce niczego zepsuć.
Drugie pytanie jest typowo ogólne silniki diesla w Cari są produkcji francuskiej to wiem, a jak jest z silnikami benzynowymi, czy wszystkie są produkcji Japońskiej?
Z góry dziękuje za udzielenie odpowiedzi.
Pzdr.

Robson86 - 03-12-2007, 19:59

Robert napisał/a:
ile kosztuje tak średnio koszt czyszczenia przepustnicy w silniku GDI w ASO Mitsubishi.

bodajrze kolo 50-80zl chyba...
Robert napisał/a:
Drugie pytanie jest typowo ogólne silniki diesla w Cari są produkcji francuskiej to wiem

no tak
1,9 td, 1,9 DID 102KM oraz 1,9 DID 115KM sa na licencji Renault (chociaz osprzet podobno jest japonski :) dlatego sie mniej psuja :twisted: )
Robert napisał/a:
a jak jest z silnikami benzynowymi, czy wszystkie są produkcji Japońskiej?

no a silniki benzynowe czyli
1,6 90-102KM ; 1,8 115KM ; 1,8GDI 122-125KM ; 1,8 msx 140KM są produkcji tylko Japonskiej. Ale skrzynie biegow sa francuskie(latwo mozna poznac po charakterystycznym "grzybku" biegu wstecznego)... za wyjatkiem GDI gdzie wlozono skrzynie Japonska.
Pozdroo

Anonymous - 03-12-2007, 20:06

szkoda kasy ....cała operacja trwa max. godzinkę ,cały manual masz na forum....a środek do czyszczenia 34zł i wystarcza na ok 4 czyszczenia . po co ich dorabiać ....tam też robią to tylko ludzie :D
Robert - 03-12-2007, 20:10

Robson86 napisał/a:
bodajrze koło 50-80zl chyba...

za samo czyszczenie.....?
Robson86 napisał/a:
no a silniki benzynowe czyli
1,6 90-102KM ; 1,8 115KM ; 1,8GDI 122-125KM ; 1,8 msx 140KM są produkcji tylko Japonskiej. Ale skrzynie biegow sa francuskie(latwo mozna poznac po charakterystycznym "grzybku" biegu wstecznego)... za wyjatkiem GDI gdzie wlozono skrzynie Japonska.

dzieki
strazak napisał/a:
szkoda kasy ....cała operacja trwa max. godzinkę ,cały manual masz na forum....a środek do czyszczenia 34zł i wystarcza na ok 4 czyszczenia . po co ich dorabiać ....tam też robią to tylko ludzie

no tak ale wyczytalem gdzies ze trzeba przepustnice zalozyc w jakims optymalnym polozeniu bo sie rozreguluje, uczyc obrotow itp.
ja tego nie umiem...za nerwowy jestem do takiej roboty :D
Dzieki koledzy jutro chyba bede musial jednak wydac te 80zl :(
Pzdr.

Anonymous - 03-12-2007, 20:14

położenie jest zawsze to samo ....tak jak rozkładasz tak składasz ...proste ...a co do uczenia obrotów...tyle już o tym pisano......i żadne nerwy jak palisz fajki to zaledwie 2 papieroski i cari już umie.... :D
Robson86 - 03-12-2007, 20:15

http://lechr.internetdsl.pl/przepustnica/przep.htm
tu masz wszytsko opisane krok po kroku :)
tak na wszelki wypadek gdyby ci sie jednak cos odwidzialo :twisted:
...moze jednak warto te 80zl wydac na przyjemniejsze rzeczy :?: :wink: :D
Pozdroo

Robert - 03-12-2007, 20:24

Jeszcze raz Dzięki piękne koledzy, ale serio raczej sam nie dam rady tego zrobic. Jak cos zrobie nie tak, potem będę sobie pluł w zęby
Robson86 napisał/a:
http://lechr.internetdsl.pl/przepustnica/przep.htm
tu masz wszytsko opisane krok po kroku

dzięki Robson86, stronka ładnie opisana ale chyba jednak zaryzykuje ASO
Pzdr.
przepraszam za jeszcze jeden temat w takim rodzaju, ale naprawde te informacje były mi potrzebne od ręki.

roberto79 - 04-12-2007, 10:41

czyszczenie w Aso ok.250zł.z robocizną.pozdr. :lol:
Robson86 - 04-12-2007, 13:18

W Kielcach 200zl :? , w Lublinie 170zl
Pozdroo

TRUTIL CARI GDI - 05-12-2007, 17:43

czyszczenie przepustnicy w aso we wrocku + przyuczenie cari obrotow pod interfejsem kompa 200zl podobno bez podpiecia pod kompa cari uczy sie obrotow tylko w naszych glowach bez kompa i aso podobno nie da rady nauczyc cari obrotow tak mi powiedzieli wczoraj przez tel
stary alfer - 05-12-2007, 18:42

TRUTIL CARI GDI napisał/a:
podobno bez podpiecia pod kompa cari uczy sie obrotow tylko w naszych glowach bez kompa i aso podobno nie da rady nauczyc cari obrotow tak mi powiedzieli wczoraj przez tel

To się ubawiłem :D

saphire - 05-12-2007, 20:03

Tradycyjny kit wciskany ludziom w ASO - na czymś przecież muszą zarobić :badgrin:
kris80 - 05-12-2007, 20:28

witam a jak ma sie sprawa w cari 1.8 , nie gdi? czy czyszczenie polega na tym samym?? Czy wszystko wygląda tak samo?
turek61 - 05-12-2007, 20:45

TRUTIL CARI GDI napisał/a:
podobno bez podpiecia pod kompa cari uczy sie obrotow tylko w naszych glowach bez kompa i aso podobno nie da rady nauczyc cari obrotow tak mi powiedzieli wczoraj przez tel
:o
Bartek jak to zrozumiałeś to przetłumacz bo ja taki tępy jestem, że ni cholery nie mogę pojąć co autor miał na myśli :roll:
Czy Cari uczy sie obrotów tylko w naszych głowach, czy w głowie ASO jest tylko komp ? :rolleyes:

TRUTIL CARI GDI - 05-12-2007, 22:31

jezeli nie kumasz o co chodzi to mi przykro ja pojade do aso bo nie moge przyuczyc jej obrotow i nie chodzi to wszystko tak jak powinno a jesli jestes taki szpecu to przyjedz a ja tobie zaplace za robote bo z wspolnych instrukcji jesli chodzi o obroty i zachowanie silnika ja nie moge sobie poradzic pozdro