Sigma/Diamante Ogólne - owners manual
Anonymous - 05-12-2007, 18:16 Temat postu: owners manual Wlasnie kilka dni temu dostapilem tej przyjemnosci jaka jest posiadanie Sigmy ale brakuje mi do niej instrukcji uzytkownika, w poszukiwaniu tej udalo mi sie, na e-bay-u, znalezc dosc duzo do Diamante, a do Sigmy nic... czy to bedzie odpowiednia instrukcja? kupowac wg rocznika mojej Sigmy, czy poszukac od Sigmy?
Anonymous - 05-12-2007, 18:49
Tak, ale jak spojrzysz wyżej na "przyklejony tam masz serwisówki.
Pozdrawiam !
lukasz12 - 05-12-2007, 22:10
Serwisówki to serwisówki, przydałaby się instrukcja dla zwykłego użytkownika, pare kwestii imo nie jest dla mnie do konca jasnych jak na przykład zachowanie czujnika deszczu albo wiecznie powracajacy temat automatu - wyłączać OD czy nie albo czy dawać na luz na światłach. IMO instrukcja od Diamante Spasuje, jak coś to moge z kolegą kupić na spólke (zawsze to o połowe taniej) i jakoś skserowac - w razie czego mam oryginalną instrukcje Francusko-Niemiecką lub Niemiecką - do wyboru dla kogos kto włada tymi językami
Anonymous - 05-12-2007, 23:31
lukasz12 napisał/a: | Serwisówki to serwisówki, przydałaby się instrukcja dla zwykłego użytkownika |
Wlasciwie to o to mi wlasnie chodzi - tak jak w temacie. czyli cos dla zwyklego owner'a.
Moze ktos ma taka instrukcje, moge pomoc w zeskanowaniu i udostepnieniu w sieci w formie pdf-a, a jak nikt nie ma, to kupuje do Diamante. to tylko pare dolcow kosztuje.
Tomek210 - 06-12-2007, 01:11
lukasz12 napisał/a: | pare kwestii imo nie jest dla mnie do konca jasnych jak na przykład zachowanie czujnika deszczu |
A co to robi?
lukasz12 - 06-12-2007, 01:51
no teoretycznie ma sterowac praca wycieraczek w zależności od tego z jaka częstotliwością spadają krople, sam nie byłem świadom istnienia tego wynalazku w Sigmie, zresztą nie dam głowy że takie coś jest (bo nie uświadczyłem działania tegoż) ale z drugiej strony coś mi sie obiło o uszy, pozatym na środku kokpitu u góry zaraz pod szybą jest taki mały plastikowy kwadrat 2 x 2 cm, sprawdzę w instrukcji czy to jest to
Anonymous - 06-12-2007, 09:10
lukasz12 napisał/a: | sam nie byłem świadom istnienia tego wynalazku w Sigmie, zresztą nie dam głowy że takie coś jest (bo nie uświadczyłem działania tegoż) ale z drugiej strony coś mi sie obiło o uszy, poza tym na środku kokpitu u góry zaraz pod szybą jest taki mały plastikowy kwadrat 2 x 2 cm, sprawdzę w instrukcji czy to jest to |
a więc oszczędzę Ci trudu, czujnika deszczu w Sigmie nie ma. A "plastikowy kwadrat", o którym piszesz to czujnik temperatury i nasłonecznienia potrzebny do prawidłowej pracy automatycznej klimatyzacji.
pozdrawiam.
lukasz12 - 06-12-2007, 20:23
aha to teraz wszysto jasne
Anonymous - 06-12-2007, 21:21
A może chodzi Ci o prędkość wycieraczek które pracują na czsówce w górnych zakresach w zależności od prędkości jazdy.
zbyszek05 - 07-12-2007, 12:51
a co to jest takie małe ze 2cm długie i 1 cm szerokie na środku podszycia tapicerki dachowej? całosc jest plastikowa zaokrąglona a w środku tego jest blaszka - po bokach są rowki ...normalnie zainteresowało mnie to.pozdro
lukasz12 - 07-12-2007, 14:08
syski napisał/a: | A może chodzi Ci o prędkość wycieraczek które pracują na czsówce w górnych zakresach w zależności od prędkości jazdy. |
no wlasnie, wydawało mi sie ze czasem pracuja szybciej a czasem wolniej stąd myślalem ze jest czujnik. a jak w ogole jest z tą pracą czasową bo są jakby 2 zakresy, w połowie jest wyczuwalny opór, jak to jest w góre i w dół w stosunku do położenia środkowego?
|
|
|