Carisma - Techniczne - Wsteczne światła...
Anonymous - 07-12-2007, 23:13 Temat postu: Wsteczne światła... Witam! Pojawił się problemik w mojej Cari, a mianowicie świecą mi się cały czas światła wsteczne - nawet gdy jadę do przodu (może jakieś zwarcie w kabelkach czy jak??) Dowiedziałem się o tym dziś, gdy kierowcy jadący za mną, zaczęli dawać znaki, że coś jest nie tak z moimi wstecznymi. Nie wiem czym to może być spowodowane... Czy to może być poważne?
Próbowałem wrzucać wsteczny, z nadzieją że może "odskoczą", ale światła nadal się świecą...
Proszę o poradę...
Anonymous - 07-12-2007, 23:25
sprawdz wiazke w miejscu gdzie przechodzi instalacja z karoserii na klape czy nie jest uszkodzona oraz czujnik wstecznego.
Anonymous - 07-12-2007, 23:37
arturro napisał/a: | sprawdz wiazke w miejscu gdzie przechodzi instalacja z karoserii na klape czy nie jest uszkodzona oraz czujnik wstecznego. |
a gdzie jest ten czujnik wstecznego...?
Anonymous - 07-12-2007, 23:39
pewnie przy dzwigni zmiany biegow
Anonymous - 08-12-2007, 13:41
arturro napisał/a: | pewnie przy dzwigni zmiany biegow |
możesz podać konkretnie gdzie przy dźwigni? Czy można to naprawić samemu czy też jest to na tyle skomplikowane, że trzeba udać się do mechanika...?
Juiceman - 08-12-2007, 14:52
myślę, że ten temat Ci pomoze:)
Wsteczny, elektryka
Anonymous - 08-12-2007, 19:16
link do książeczki niestety nie otwiera się... Można jeszcze ją skądś ściągnąć?
W wolnej chwili zajrzę pod machę i poszukam tego czujnika.
Dzięki!
Anonymous - 08-12-2007, 21:05
napewno jest gdzies przy skrzyni ale dokladnie gdzie tego nie wiem
Anonymous - 08-12-2007, 22:28
przeważnie jest koloru białego...
maxwell61 - 09-12-2007, 00:24
grześku o ile pamietam pisał o tym i chyba jest pod filterm powietrza, który trzeba zdemontować...najlepiej do niego napiasć na PW...pozdrawiam
Grześku - 09-12-2007, 08:52
maxwell61 napisał/a: | najlepiej do niego napiasć na PW |
napisał, odpowiedziałem
Przy okazji powtarzam link do postu gdzie o tym pisałem.
Anonymous - 09-12-2007, 10:15
Grześku napisał/a: | maxwell61 napisał/a: | najlepiej do niego napiasć na PW |
napisał, odpowiedziałem
Przy okazji powtarzam link do postu gdzie o tym pisałem. |
wielkie dzięki Grześku!!
Mam tylko jeszcze jedno pytanko: piszesz, że muszę podeprzeć silnik lewarkiem: w którym miejscu najlepiej???
Sorry za takie pytania, ale dopiero zaczynam przygodę z samochodami no i z Carismą...
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam!
Anonymous - 09-12-2007, 12:54
damiano napisał/a: | Mam tylko jeszcze jedno pytanko: piszesz, że muszę podeprzeć silnik lewarkiem: w którym miejscu najlepiej??? |
najlepiej przy ktorejs lapie trzymajacej poduche i pamietaj ze grzesiek ma did a ty gdi wiec rozwiazanie moze byc inne.
Juiceman - 09-12-2007, 23:38
Dokopie sie do pdf'a to puszcze w necik (Dotyczy. elektryki w Cari)
Anonymous - 10-12-2007, 13:07
Przy wstęcznym jest taki włącznik jak przy drzwiach. u mnie był uszkodzony i jak wrzucałem wsteczny to światła się nie włączały. wymieniłem go wykręcając od rozbitej, trafionej z tyłu. Koszt 8 zł na przysłowiowe piwo
miałem problemy z wyjęciem i ponownym zamontowaniem czujnika ale sam jakoś dałem radę
Nie potrzeba mieć wlk umiejętności manualnych.
|
|
|