To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant/Legnum VR4 EC5A/W 97-02 - Panel środkowy z VR4

novy - 10-12-2007, 12:33
Temat postu: Panel środkowy z VR4
Czy ktoś wie jak to działa? Czy to jest tylko panel od klimy, czy także radio i może nawigacja/TV??? Widziałem takie cos tylko w modelach VR4.
Bardzo mi sie to podoba:) Ktoś ma pomysł jak to załatwić?

swinks_UK - 10-12-2007, 14:16

To jest klimatronic, tylko trochę większy. Nic ponadto. Na radio był osobny slot trochę poniżej.
novy - 10-12-2007, 14:30

idąc tym śladem....znalazłem na ebayu w UK taki wynalazek:
http://cgi.ebay.co.uk/675...1QQcmdZViewItem
radio/TV i DVD w jednym.

Cena nie jest powalająca dlatego zastanawiam się jak duży badziew to jest i czy warto się tym zainteresować?
Czy wogóle to pasuje do naszej galantowej półki?

Anonymous - 10-12-2007, 14:36

novy napisał/a:
idąc tym śladem....znalazłem na ebayu w UK taki wynalazek:
http://cgi.ebay.co.uk/675...1QQcmdZViewItem
radio/TV i DVD w jednym.

DVD będzie normalnie działać, TV żeby odbierać programy będzie potrzebować przeróbki. W najgorszym razie będzie się ładnie prezentować w aucie :twisted: :badgrin:

novy napisał/a:

Pasować będzie bo wymiary są znormalizowane.

Anonymous - 10-12-2007, 14:52

jak na moj gust to jakas ostra lipa musi byc, ale nie koniecznie. nie znam sie na tym az tak bardzo ale troche to tanie jak na sprzet godny uwagi. zalezy ile to ma kosztowac ale nie wydaje mi sie zeby bylo 10 razy tansze niz w PL.
novy - 10-12-2007, 14:55

No tak, inny standard TV...
A jak z jakością obrazu i dźwięku? Bo fotki na ebay'u są dośc mocno "podkoloryzowane". Widziałeś to może na własne oczy?

Anonymous - 10-12-2007, 15:10

Dźwięk - końcówki z odbiornika łączysz z głośnikami zamontowanymi w aucie, od nich będzie zależało jaki dźwięk uzyskasz. Niestety nie wiem jakie bebechy siedzą w prezentowanym sprzęcie, żeby móc mówić o jego jakości...

Obraz - też niewiadoma, ale wydaje mi się że będzie OK - to zwykły LCD więc nie powinno być problemów. Widziałem sporo innych samochodowych LCD no-name i jakość obrazu była bardzo OK.

novy - 10-12-2007, 15:18

On ma rozdzielczosc ekranu cos ok 400x250 (mniej wicej). Natomiast na forum USA piszą, że lepiej nie zchodzić poniżej standardowego 640x480. Ale z amerykanami to nigdy nic nie wiadomo. Tym bardziej ze na tak malym ekranie taka rozdzielczosc to bylo by juz prawie HD :lol:

Co do dźwięku to ...głośniki to nie wszystko. Myślalem, że może jednak ktoś słyszał to live...

Anonymous - 10-12-2007, 15:33

no ale to chyba nie ma az tak duzego znaczenia do ogladania filmow, czy czego tam. jaki masz sprzet CA taki bedziesz mial dzwiek ;] zadna rewelacja jak dla mnie.
Anonymous - 10-12-2007, 17:08

slo_mo napisał/a:
Pasować będzie bo wymiary są znormalizowane.
srandart 2DIN

novy napisał/a:
zerknij w moja galerie...jak wyglada taki sprzet w Galu
Anonymous - 10-12-2007, 17:42

cuuube, w tym Twoim kombajnie można wyciągnąć przedni panel/ekran LCD żeby nie kusiło złodzieja ?
Anonymous - 10-12-2007, 18:02

niestety nie !!! ale chyba zaden nie ma takiej mozliwosci... ewentualnie wchodzia w gre 1 dinowe sprzety z chowanym ekranem w samo radio ale mialbym obawy o wystajacy ekran :P ze sie moze przypadkiem zaczepic reka np

[ Dodano: 10-12-2007, 18:06 ]
no i ze sie ukreci cos w czasie odpalania(jak przekrecisz kluczyk radio dostaje prad i zaczyna sie zalaczac czytaj wyjezdza ekran a tu masz odcina go bo prad idzie na rozruch ekran zaczyna sie spowrotem chowac bo niby wylaczyles go i nagle znowu dostaje prad i wyjezdza znowu ...tak w skrocie i ogolnie)

Anonymous - 10-12-2007, 18:23

A jak z odbiorem TV, jak to działa przy antenie montowane we wnętrzu, np. na tylniej półce?
Anonymous - 10-12-2007, 18:35

niestety do KENWOODA trzeba wszystko oddzielnie kupic no chyba ze zdecydujesz sie na model za 7 tysiakowDNX7200.nie mam TV i nie zamierzam miec dokupie tylko modul NAVI i BLUETOOTH do telefonu
dalem za model DDX 7029 2800zl a widzialem po 4,5 do 5 tys

mike951 - 10-12-2007, 19:17

słuchajcie jestem w uk i mam to radio o którym mowa z ebaya za 89 funciaków, radio gra czysto, televizja z anteną gra ale czasem są zakłócenia dvix + napisy pl działają tylko są za małe, mp3 dvd wma i wiele innych mozna podłączyć kamere cofania, autoatycznie sie przełączy ekran na tryb cofania po w biciu wstecznego, mozna gps i takie tam, ja mam gdyby nie to ze czasem płyte przycina to bym był zadowolony, musze oddać tz zamienić na nowe, ogólnie polecam za te pieniądze nie oczekójcie wiele ale za tą kase jest spokoo