Off Topic - Zazdrość
jawlo - 06-03-2006, 18:41 Temat postu: Zazdrość Dobre wieści szybko się rozchodzą i motywują innych: Zazdrość
Hubeeert - 06-03-2006, 19:59
Zazdrośc jak zazdrość. Jak to właściwie jest z Mazdą w Polsce. Bo Oni chyba maja jakies problemy z importerem??
Rafal_Szczecin - 06-03-2006, 20:29
tak jak napisal jeden z userow, oni nie maja przedstawiciela w polsce ?
arekp - 06-03-2006, 20:43
"Faktycznie, i nawet po wejsciu na mitsubishi.pl wyswietla sie wybor - gratuluje im."
Szkoda tylko, ze nikt nie pofatygowal sie sprawdzic do kogo nalezy ten adres i ze jest w rekach prywatnych a nie koncernu.
Ale i tak faaaajnie!
Jackie - 06-03-2006, 21:28
Hubeeert napisał/a: | Bo Oni chyba maja jakies problemy z importerem?? |
No mają. Ta banda idiotów (jak słusznie zuważył jeden z forumowiczów mazdy) położyła tak zacną markę w Polsce.... Wiadomości płyną z Subaru Import Polska (to również moja "Dyrekcja" ) , który jest także dealerem Mazdy. Panowie mieli dużo kasy i wyadawało im się, że wystarczy. I mieli rację - wydawało im się. Do sprzedawania marki niszowej (a taką niewątpliwie jest Mazda) potrzeba dość dużej domieszki beznyny we krwi. Jak się ma gały zarośnięte kasą - g....wno z tego będzie.
Na pocieszenie - jest duża szansa na wykup niemieckiego importera Mazdy przez Emil Frey GmBH wtedy Mazda wróci do Polski.
Pozdrawiam
Firebee - 06-03-2006, 21:39
heh.. w takim razie nawet jakbysmy chcieli to nie damy rady im pomoc...
Jackie - 06-03-2006, 21:48
Firebee napisał/a: | heh.. w takim razie nawet jakbysmy chcieli to nie damy rady im pomoc |
A to obaczym jeszcze....;)
Karwoś - 06-03-2006, 22:10
No niestety wszyscy dealerzy Mazdy w polsce nie są Stacjami autoryzowanymi - są po prostu prywatnymi firmami lub osobami które ściągają Mazdy i je sprzedają. A to nie za dobrze - bo nigy nie wiadomo jak to jest z gwarancją itp.
Firebee - 06-03-2006, 22:14
Jackie napisał/a: | Firebee napisał/a: | heh.. w takim razie nawet jakbysmy chcieli to nie damy rady im pomoc |
A to obaczym jeszcze....;) |
a no to w takim razie przepraszam ...
To w takim razie i ja przygotuje jakas mala niespodziewajke ;P
pozdr.
Firek
Anonymous - 07-03-2006, 07:19
Jackie napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | Bo Oni chyba maja jakies problemy z importerem?? |
No mają. Ta banda idiotów (jak słusznie zuważył jeden z forumowiczów mazdy) położyła tak zacną markę w Polsce.... Wiadomości płyną z Subaru Import Polska (to również moja "Dyrekcja" ) , który jest także dealerem Mazdy. Panowie mieli dużo kasy i wyadawało im się, że wystarczy. I mieli rację - wydawało im się. Do sprzedawania marki niszowej (a taką niewątpliwie jest Mazda) potrzeba dość dużej domieszki beznyny we krwi. Jak się ma gały zarośnięte kasą - g....wno z tego będzie.
Na pocieszenie - jest duża szansa na wykup niemieckiego importera Mazdy przez Emil Frey GmBH wtedy Mazda wróci do Polski.
Pozdrawiam |
Może rzeczywiście Mazda jest marką niszową, choć wg mojego odczucia to raczej efekt rzadkości tej marki w Polsce. W innych krajach np. Austria - odniosłem wrażenie, że to jedna z bardziej popularnych marek. Bardziej niszowe jest Subaru, bo ta marka ma określony image i powinna wywoływac określone skojarzenia. Mazda natomiast oferuje samochody wielu segmentów od Mazdy 2 poprzez trójkę, szóstkę , poprzez RX8 aż po Tribute - czyli prawie dla każdego coś miłego. Gdyby rzeczywiście importer nie dał d... to byłaby szansa na sprzedawanie Mazd w ilości podejrzewam, że nie mniejszej niż Mitsubishi (Mitsu nie ma cały czas w ofercie odpowiednika Mazdy 6). To wstyd że w tak dużym kraju jak Polska dobra, duża i znana marka nie istniała - dziwię się tylko, że importer Mazdy na Europę (a taki chyba istnieje) patrzy na to spokojnie.
Anonymous - 07-03-2006, 08:20
co do mazdy to wystarczy wyjechac na litwe, w zyciu nie widzialem tyle nowych 6.
jacek na twoim miejscu cieszylbym sie z takiej sytuacji (oczywiscie po cichu) bo mialbys niezla konkurencje, pokusilbym sie o stwierdzenie ze przewyzszajaca asortymentem
p.s. jeszcze jedno, strasznie mnie smieszy czlowiek ktory sprzedaje mazdy w podlaskim (chyba z ksiezyna) ktory sprzedaje swoje samochody na allegro
wyobrazacie sobie jacka sprzedajacego na allegro?
Karwoś - 07-03-2006, 08:33
No właśnie - czy wogóle kiedyś w polsce będzie można kupić nowego Galanta czy to już za bardzo amerykański samochód na Polskę??
Na razie Mitsubishi oferuje samochody do klasy compactu - nie licząc aut terenowych.
I wszystkie mają zacięcie spoortowe - nawet colt ma już turbinkę, nie mówiąc o Lancerze EVO.
Szkoda tylko że nie ma klasy średniej wyższej - Subaru Legacy jest, a Galanta nie ma.
No i doszłoby trochę konkurencji dla mazdy 6 - chociaż muszze powiedzieć że bardzo przyjemnie się nią jeździ. I wbrew temu co mówią: Mazdy 6 są bardzo popularne w polsce - w samym białymstoku jest ich więcej niż lancerów nowych. A części do "6" są dostępne wszędzie i to w bardzo niskiej cenie - w porównaniu do Lancerów. Wiem z autopsji.
Anonymous - 07-03-2006, 08:48
Mazda 6 bardzo mi się podoba i gdybym kupował nowe auto, pewnie wziąłbym ją pod uwagę, gdyby nie drobny, ale urastający do wagi dużego problem. Co z gwarancją? Co z serwisem? Jeżdzenie ponad 400 km do Białegostoku, czy Katowic na przegląd to dla nie dla mnie. A potem jeszcze się okaże w przypadku jakiś problemów, że tak naprawdę to nie serwisowałem w autoryzowanym punkcie, bo takich nie ma w Polsce. W związku z tym, jako że na pewno nie jeden myślę w ten sposób, ucieka Maździe wielu klientów.
Jackie - 07-03-2006, 09:38
Karwoś napisał/a: | w samym białymstoku jest ich więcej niż lancerów nowych |
Niuniek,się ty dobrze czujesz?? Ty wiesz ile ja sprzedałem nowych Lancerów w Białym?? Gwarancja, że tylu "6" nie ma.
arturro, jakoś się nie cieszę, bo zależy mi na tym, żeby Mazda wróciła
A co do konkurencji - przyznaję, że byłaby to konkurencja godna. Lubię Mazdę i nieco ją znam.
Pozdrawiam
Anonymous - 07-03-2006, 09:52
mazda 6 jest hitem importowym z usa, jest tego naprawde duzo, wczoraj bylem u kumpla lekiernika i robi kolejna mazde.
a z ta gwarancja to nie wiem czemu taki problem przeciez mozna sobie serwisowac auto w jakims kraju ue, ja bym sobie jezdzil na litwe.
jacek znam cie i wiem ze sie nie cieszysz ale przyzynasz im mniej konkurencji tym lepiej.
|
|
|