To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Zazdrość

jawlo - 06-03-2006, 18:41
Temat postu: Zazdrość
Dobre wieści szybko się rozchodzą i motywują innych: Zazdrość :lol:
Hubeeert - 06-03-2006, 19:59

Zazdrośc jak zazdrość. Jak to właściwie jest z Mazdą w Polsce. Bo Oni chyba maja jakies problemy z importerem??
Rafal_Szczecin - 06-03-2006, 20:29

tak jak napisal jeden z userow, oni nie maja przedstawiciela w polsce ?
arekp - 06-03-2006, 20:43

"Faktycznie, i nawet po wejsciu na mitsubishi.pl wyswietla sie wybor - gratuluje im." :oops:

Szkoda tylko, ze nikt nie pofatygowal sie sprawdzic do kogo nalezy ten adres i ze jest w rekach prywatnych a nie koncernu.

Ale i tak faaaajnie!

Jackie - 06-03-2006, 21:28

Hubeeert napisał/a:
Bo Oni chyba maja jakies problemy z importerem??

No mają. Ta banda idiotów (jak słusznie zuważył jeden z forumowiczów mazdy) położyła tak zacną markę w Polsce.... Wiadomości płyną z Subaru Import Polska (to również moja "Dyrekcja" ;) ) , który jest także dealerem Mazdy. Panowie mieli dużo kasy i wyadawało im się, że wystarczy. I mieli rację - wydawało im się. Do sprzedawania marki niszowej (a taką niewątpliwie jest Mazda) potrzeba dość dużej domieszki beznyny we krwi. Jak się ma gały zarośnięte kasą - g....wno z tego będzie.
Na pocieszenie - jest duża szansa na wykup niemieckiego importera Mazdy przez Emil Frey GmBH wtedy Mazda wróci do Polski.
Pozdrawiam

Firebee - 06-03-2006, 21:39

heh.. w takim razie nawet jakbysmy chcieli to nie damy rady im pomoc...
Jackie - 06-03-2006, 21:48

Firebee napisał/a:
heh.. w takim razie nawet jakbysmy chcieli to nie damy rady im pomoc

A to obaczym jeszcze....;)

Karwoś - 06-03-2006, 22:10

No niestety wszyscy dealerzy Mazdy w polsce nie są Stacjami autoryzowanymi - są po prostu prywatnymi firmami lub osobami które ściągają Mazdy i je sprzedają. A to nie za dobrze - bo nigy nie wiadomo jak to jest z gwarancją itp.
Firebee - 06-03-2006, 22:14

Jackie napisał/a:
Firebee napisał/a:
heh.. w takim razie nawet jakbysmy chcieli to nie damy rady im pomoc

A to obaczym jeszcze....;)

a no to w takim razie przepraszam :P ...
To w takim razie i ja przygotuje jakas mala niespodziewajke ;P
pozdr.
Firek

Anonymous - 07-03-2006, 07:19

Jackie napisał/a:
Hubeeert napisał/a:
Bo Oni chyba maja jakies problemy z importerem??

No mają. Ta banda idiotów (jak słusznie zuważył jeden z forumowiczów mazdy) położyła tak zacną markę w Polsce.... Wiadomości płyną z Subaru Import Polska (to również moja "Dyrekcja" ;) ) , który jest także dealerem Mazdy. Panowie mieli dużo kasy i wyadawało im się, że wystarczy. I mieli rację - wydawało im się. Do sprzedawania marki niszowej (a taką niewątpliwie jest Mazda) potrzeba dość dużej domieszki beznyny we krwi. Jak się ma gały zarośnięte kasą - g....wno z tego będzie.
Na pocieszenie - jest duża szansa na wykup niemieckiego importera Mazdy przez Emil Frey GmBH wtedy Mazda wróci do Polski.
Pozdrawiam

Może rzeczywiście Mazda jest marką niszową, choć wg mojego odczucia to raczej efekt rzadkości tej marki w Polsce. W innych krajach np. Austria - odniosłem wrażenie, że to jedna z bardziej popularnych marek. Bardziej niszowe jest Subaru, bo ta marka ma określony image i powinna wywoływac określone skojarzenia. Mazda natomiast oferuje samochody wielu segmentów od Mazdy 2 poprzez trójkę, szóstkę , poprzez RX8 aż po Tribute - czyli prawie dla każdego coś miłego. Gdyby rzeczywiście importer nie dał d... to byłaby szansa na sprzedawanie Mazd w ilości podejrzewam, że nie mniejszej niż Mitsubishi (Mitsu nie ma cały czas w ofercie odpowiednika Mazdy 6). To wstyd :!: że w tak dużym kraju jak Polska dobra, duża i znana marka nie istniała - dziwię się tylko, że importer Mazdy na Europę (a taki chyba istnieje) patrzy na to spokojnie.

Anonymous - 07-03-2006, 08:20

co do mazdy to wystarczy wyjechac na litwe, w zyciu nie widzialem tyle nowych 6.
jacek na twoim miejscu cieszylbym sie z takiej sytuacji (oczywiscie po cichu) bo mialbys niezla konkurencje, pokusilbym sie o stwierdzenie ze przewyzszajaca asortymentem :D

p.s. jeszcze jedno, strasznie mnie smieszy czlowiek ktory sprzedaje mazdy w podlaskim (chyba z ksiezyna) ktory sprzedaje swoje samochody na allegro :lol:
wyobrazacie sobie jacka sprzedajacego na allegro?

Karwoś - 07-03-2006, 08:33

No właśnie - czy wogóle kiedyś w polsce będzie można kupić nowego Galanta czy to już za bardzo amerykański samochód na Polskę??

Na razie Mitsubishi oferuje samochody do klasy compactu - nie licząc aut terenowych.
I wszystkie mają zacięcie spoortowe - nawet colt ma już turbinkę, nie mówiąc o Lancerze EVO.

Szkoda tylko że nie ma klasy średniej wyższej - Subaru Legacy jest, a Galanta nie ma.

No i doszłoby trochę konkurencji dla mazdy 6 - chociaż muszze powiedzieć że bardzo przyjemnie się nią jeździ. I wbrew temu co mówią: Mazdy 6 są bardzo popularne w polsce - w samym białymstoku jest ich więcej niż lancerów nowych. A części do "6" są dostępne wszędzie i to w bardzo niskiej cenie - w porównaniu do Lancerów. Wiem z autopsji.

Anonymous - 07-03-2006, 08:48

Mazda 6 bardzo mi się podoba i gdybym kupował nowe auto, pewnie wziąłbym ją pod uwagę, gdyby nie drobny, ale urastający do wagi dużego problem. Co z gwarancją? Co z serwisem? Jeżdzenie ponad 400 km do Białegostoku, czy Katowic na przegląd to dla nie dla mnie. A potem jeszcze się okaże w przypadku jakiś problemów, że tak naprawdę to nie serwisowałem w autoryzowanym punkcie, bo takich nie ma w Polsce. W związku z tym, jako że na pewno nie jeden myślę w ten sposób, ucieka Maździe wielu klientów.
Jackie - 07-03-2006, 09:38

Karwoś napisał/a:
w samym białymstoku jest ich więcej niż lancerów nowych

Niuniek,się ty dobrze czujesz?? Ty wiesz ile ja sprzedałem nowych Lancerów w Białym?? Gwarancja, że tylu "6" nie ma.
arturro, jakoś się nie cieszę, bo zależy mi na tym, żeby Mazda wróciła :mrgreen:
A co do konkurencji - przyznaję, że byłaby to konkurencja godna. Lubię Mazdę i nieco ją znam.
Pozdrawiam

Anonymous - 07-03-2006, 09:52

mazda 6 jest hitem importowym z usa, jest tego naprawde duzo, wczoraj bylem u kumpla lekiernika i robi kolejna mazde.
a z ta gwarancja to nie wiem czemu taki problem przeciez mozna sobie serwisowac auto w jakims kraju ue, ja bym sobie jezdzil na litwe.
jacek znam cie i wiem ze sie nie cieszysz ale przyzynasz im mniej konkurencji tym lepiej.