Nasze Miśki - Mój Lancer
McDoune - 07-03-2006, 00:02 Temat postu: Mój Lancer Nabyłem go w czwartek, a już zdążyliśmy się zintegrować
Z czasem zamierzam zmienić w nim:
1) Koła na 14 bo te jakos optycznie nie pasują
2) osłonki w przednim zderzaku obok haogenów, gdyż pozostały tam jedynie nędzne szczątki
3) Boczne kierunkowskazy zainstalować białe (widziałem nawet takie na allegro
Na pozątek trzeba zmienić pasek rozrządu (poprzedni właściciel nie wie kiedy był wymieniany), oraz trzeba wymienić uszczelkę pod zbiorniczkiem oleju w skrzyni biegów (gdy samochód jest zimny skrzynia bardzo ciężko chodzi, problem mija po ok 5 min)
Mam nadzieję że Mitsu będzie miłą kontynuacją mojej miłości do japońskich samochodów
akbi - 07-03-2006, 09:28
Witaj McDoune
Ja mam ten sam model (co prawda nie wiem jaki masz dokładnie silnik i wyposarzenie) tylko że czerwony. Jeżdze nim od początku roku i jeździ mi się naprawde bardzo dobrze. Póki co z przykrych niespodzianek to walnął mi modół zapłonu gdy byłem w Czechach
Co do kół to też własnie zamierzam znienić 13" na 14".
Pozdrawiam
McDoune - 08-03-2006, 00:47
ja też dzisiaj miałem przykrą niespodziankę. Samochód stał dwa dni nie ruszany, akumlator zakręcił może pół obrotu i koniec. Wściekłem się bo wcześniej ładnie oskrobałem szyby... Cóż w sumie poprzedni właściciel mówił ze nie wymieniał akumlatora, ale że zawsze mu odpala, tyle że cwaniaczek... miał garaż Możeto i dobrze dzięki temu Mitsu nie ma rdzy, a akumlator trzeba naładować, bo z nowym to już czhyba poczekam do przyszłej zimy...
PS. Bo to bardzo fajny model jest Też mam 1.6 113KM
Rafal_Szczecin - 08-03-2006, 09:32
a ja mam takie same atuto tylko ze moj sie nazywa " wesoły autobus "
i jest koloru granatowego z doklanie tym samym fajnym silniczkiem,
a wiecie co jest najlepsze ??
ze ten model (kombiak) wychodzil jeszcze z silnikiem ........ 1,8 140 kucy no ale takiego trafic to tak jak 6 w totolotku
predzej mozna znalezc wersje 4x4 z silnikiem 1,6 (byl taki ostatnio na Allegro)
pozdrawiam i milego uzytkowania zycze
McDoune - 08-03-2006, 13:13
Rafal_Szczecin napisał/a: | a ja mam takie same atuto tylko ze moj sie nazywa " wesoły autobus "
i jest koloru granatowego z doklanie tym samym fajnym silniczkiem,
a wiecie co jest najlepsze ??
ze ten model (kombiak) wychodzil jeszcze z silnikiem ........ 1,8 140 kucy no ale takiego trafic to tak jak 6 w totolotku
predzej mozna znalezc wersje 4x4 z silnikiem 1,6 (byl taki ostatnio na Allegro)
pozdrawiam i milego uzytkowania zycze |
Wesoły autobus, ładna nazwa
140 KM przy tej masie, ale to musi zajefajnie latać , skoro już 113 jest dość żwawe
Rafal_Szczecin - 08-03-2006, 16:59
McDoune napisał/a: | Wesoły autobus, ładna nazwa |
a dziekuje hehe przyjedz na Oficjalny Zlot do Białegostoku to pewno na Twojego lancerka tez sie znajdzie jakas "ksywka "
moja powstala od tego , ze na poprzednim Oficjalu w Grudziadzu , w Lancerku przyjechalo 5 doroslych osob + do tego 3 miesieczny piesek o imieniu Misiu, i do tego caly bagaznik Lancer(nika) byl zapakowany hehe i tak powstalo Wesoły Autobus
a to prawda lancer ze 140 konnym silnikiem to musi niezle latac
[ Dodano: Sro Mar 08, 2006 5:00 pm ]
a mowisz ze 113 kucy jest dosc zwawe to powiem Ci ze ludzie potrafia sie naprawde niezle zdziwic, ze takie auto ich objezdza lub ze takie auto tak pieknie smiga
wichura1 - 09-03-2006, 10:00
Jak będziesz zmieniał koła daj znać bo poluję na te felgi z dekielkami.
akbi - 09-03-2006, 10:33
Ja już się przymierzam do wymiany kółek, mam 13" z dekielkami mitsu. Jeśli jesteś zainteresowany to czekam na PW, albo maila: akbi@plusnet.pl
McDoune - 09-03-2006, 14:14
a ja te felgi pewnie zostawię na zimówki
a zapomniałem dodać jeszcze jeden ważny element tuningu mojego miśka...
Wczoraj zainstalowałem oryginalną zapachową choineczkę na lusterku
[ Dodano: 25-04-2006, 16:00 ]
Ni id dzisiaj wreszcie pojawiły siępod mitsu piękne felgi Ronal 14"
Jak zrobię fotki to wrzucę
raddex - 10-05-2006, 20:28
No i gdzie te fotki z felgami.
Jestem bardzo ciekawy. Ja mam oryginalne Mitsu 14"
McDoune - 11-05-2006, 01:23
Wczoraj cosik mi net nie działał, ale oto i fotki
Tak felga wygląda z bliska:
A tak wygląda mitsu na nich
Etap następny - wymiana bocznych kierunków na białe
Anonymous - 12-05-2006, 21:38
Łaaadnie się autko prezentuje na tych felgach. Bardzo oryginalny wzór.
McDoune - 16-05-2006, 01:18
Dzięki, właśnie szukałem czegoś w miarę oryginalnego
Teraz jak będzie troszkę zbędnego hajsu muszę zmienić te kierunki na białe, no i pilnie ptrzebuję ramki pod tablicę z przodu (z logo Mitsumaniakow oczywiście ) bo ta jeździ obecnie w środku auta
Anonymous - 16-05-2006, 21:14
SIEMKA!
Ja też posiadam takie autko ( już miesiąc) przejechałem 2tys km narazie odpukac jest za..scie!!!! sprowadziłem go sobie z niemców(HH) odrazu wpadł mi w oczka
Niestety narazie skończyło sie ecipeci i mam przerwe w upiększaniu micha ale z przypływem kaski coś ruszy!
POZDRAWIAM!
pozdro dla Rafal_Szczecin !
Maciek - 16-05-2006, 21:20
No ale zapodać foty to można przeca inni też by pooglądali
A Rafa lepiej nie nerwować takimi autami.
|
|
|