[97-04]Galant EAxA/W - [EA6A 2.0D] kazde info o galancie z sil 2.0 td
Anonymous - 17-12-2007, 18:12 Temat postu: [EA6A 2.0D] kazde info o galancie z sil 2.0 td Witam poszukuje informacji na temat mitsu z siln td.Konkretnie interesuje mnieco to za silnik(slyszalem ze od renaulta-mam nadz ze byly i japonskie).Otoz przymiezam sie do zakupu natkiej sztuki, a nic o niej nie wiem.Najbardziej interesowalaby mnie taka sztuka z polaczeniem skrzyni automatycznej.Jesli ktos wie to i owo o takim aucie-prosze o pomoc.Konkretnie dane tego auta,przede wszystkim jak ten siln sie spisuje po duzych przelotach, eksploatacja i w ogole, a jeszcze w pol z automatem -bede szczerze zobowiazany.Dziekuje i POZDRAWIAM WSZYSTKICH:)
lambe - 18-12-2007, 11:00
Witam,
Diesel w EA6x (czyli 4D68) jest japoński i wywodzi się ze starszych Galantów, chociaż nie jest to dokładnie taka sama konstrukcja - jest tu już elektronicznie sterowana pompa wtryskowa (co wprawdzie dzisiaj, w odniesieniu do nowszych silników z bezpośrednim wtryskiem jest postrzegane jako konstrukcja raczej przestarzała, jednak wg mnie ma też swoje zalety - m.in. wyższa trwałość pomp starego typu, a są to przecież autka już nie nowe, z dużym, na ogół przebiegiem). Raczej nie było wersji w automacie.
W mojej osobistej opinii ten silnik jest bardzo przyjemny w jeździe i zaskakująco dynamiczny, jak na diesla. Nie należy za to do najoszczędniejszych - po mieście wypala 8.5-9, w trasie 6.2-6.8l/100km. Co do trwałości, no u mnie jak dotąd nic się złego nie stało, chociaż przebieg już pod 200K podchodzi. Trzeba zalewać dobrym olejem co 10-12kkm i musi jeździć )
pozdrawiam.
Anonymous - 18-12-2007, 12:01
Ja też zlego słowa na ten silnik nie mogę powiedzieć. Silnik ma wysoki moment obrotowy i jak na diesla ma dobre przyśpieszenie. Spalanie takie jak wyżej opisane.
Ale praca tego diesla jest całkiem przyjemna. Moj ma ponad 200 tyś km i narazie z nim się nic nie dzieje.
Przyzwoity samochodzić.
Pozdrawiam
Anonymous - 18-12-2007, 19:06
Dziekuje za pocieszajace zdanie, interesuje mnie 2.0 w automacie, a lepiej td, najlepiej w automacie tez:)wszystko o tych sztukach-BLAGAM:)pozdrawiam
Anonymous - 18-12-2007, 19:47
W automacie raczej nie dostaniesz dieasla tylko benzyne.
Anonymous - 19-12-2007, 08:03
ile pali 2.0 w automacie, ogolnie itd.jak z eksploatacja tego auta?ma ktos takie na sprzedanie?97-99
|
|
|