Carisma - Techniczne - wymiana wydechu
Anonymous - 19-12-2007, 16:06 Temat postu: wymiana wydechu Tak się składa, że muszę wyciągnąć wydech z mojej cari, jednak kable od sądy lambda wchodzi gdzieś w podłogę, jak się tam do niej dostać, co trzeba rozegrać, żeby ją rozłączyć?
RadziX - 19-12-2007, 19:42
witam
a tam nie powinno byc wtyczki ( moze za jakas oslonka)?
ja jak wymienialem sonde to wtyczka byla jakis 15cm od sondy.
pozdr.
maxwell61 - 19-12-2007, 22:22
Paker napisał/a: | Tak się składa, że muszę wyciągnąć wydech z mojej cari, jednak kable od sądy lambda wchodzi gdzieś w podłogę, jak się tam do niej dostać, co trzeba rozegrać, żeby ją rozłączyć? | no własnie ja również mam kable wchodzące w obudowe i nic od spodu nie widać...
RadziX - 20-12-2007, 11:52
jutro jade do ojca ktory ma kanal w garazu wiec postaram sie przyjrzec i zrobic ewentualnie jakies fotki.
moze to cos pomoze
Anonymous - 20-12-2007, 20:46
Sondę można rozpiąć na dwa sposoby: od spodu wyciągnąć gumowe uszczelnienie i wyciągnąć kabel (powinien być z wtyczką, jeżeli sonda jest oryginalna dlugość kabla powinna wystarczyć, aby ją odpiąć pod podwoziem); drugi sposób to odkręcić po stronie pasażera w kabinie boczek przy podłodze (mocowany jest bodajże na 4 wkręty), dla uściślenia ten boczek jest mocowany do konsoli środkowej i częściowo idze wzdłuż tunelu środkowego. Jak to odkręcisz to będziesz widział wtyczkę od sondy lambda.
|
|
|