Mazowieckie - Fotoradary w Warszawie
McDoune - 20-12-2007, 00:50 Temat postu: Fotoradary w Warszawie
cns80 napisał/a: | Postawili to cudo współczesnej architektury na pasie zieleni jadąc na Pragę już za Wisłą, tuż pod kładką dla pieszych (przy Latawcu - dla wtajemniczonych ). Po zjeździe z mostu najpierw jest wiadukt na Saskiej, a później kładka dla pieszych i tam właśnie stoi to dziadostwo. Ograniczenie jest do 80 km/h, ale wszyscy jeżdżą więcej (bo z górki )
|
Gene napisał/a: | No i na Ursynowie na Pileckiego tez postawili. Nie wiem czy dziala ale tam jest do 40-u wiec wszyscy przekraczaja... |
Rado napisał/a: | niestety niedawno pojawil sie kolejny fotoradar, tym razem na moscie gdanskim tuz na poczatku mostu od strony dworca gdanskiego... ale sa tablice informacyjne o fotoradarze... |
Pieniek napisał/a: | To i ja dołożę dwa nowe fotoradarki ze swojej strony:
pierwszy na Trasie Toruńskiej na kierunku do Marek bezpośrednio przed Centrum Handlowym Targówek. Stoi na 80-tce na pasie zieleni rozdzielającym kierunki jazdy.
Drugi kawałek dalej bezpośrednio przed wjazdem do Marek od strony Warszawy stoi 200m za białą tablicą oznaczającą począrek obszaru zabudowanego czyli na 50-tce. Ten niestety już działa, kumplowi już wieczorową porą błysnął fleszem po oczach, teraz czekanie na kwit.
Pozdrawiam. |
Moominek - 20-12-2007, 08:39
Informacja z trzecich ust, znaczy się kolegi, którego znajoma zajmuje się rozsyłaniem mandatów. Podobno kilka jest na Modlińskiej ustawionych na 97km/h. Info wymaga potwierdzenia
Anonymous - 07-01-2008, 11:46 Temat postu: nowinki Jest też nowy na trasie terespol lubli na śiwatłach na Kajki obracany może walić w dwie strony
Pojawiły sie też dwie skrzynki przed wiązowną (trasa na lublin) na wysokości lotniska góraszka
Ale z tego co słyszałem ogólnie w warszawie są 3 urądzenia i są przenoszone ale nigdy nie wiadomo co gdzie kiedy
Anonymous - 17-01-2008, 10:17
ul. Głębocka (vis a vis carrefoura)- obracany w dwie strony, ale rzadko czynny...
oraz wjazd do Marek (za zjazdem z Trasy Toruńskiej), ale również rzadko czynny.
W skrzynkach będą czasem fotoimitatory, żeby po prostu postraszyć (na ich częstotliwościach piszczą antyradary)
harpagan - 19-05-2008, 10:29
Nie do konca w temacie, ale ...
Warszawa
Nieoznakowane pojazdy wyposażone w videorejestrator:
- ciemnozielony Ford Mondeo II, nr rej. WW 7428A
- czarny Ford Mondeo II, nr rej. WW 5283V
- grafitowy VW Passat B6, nr rej. WND Y006 - kamera przód i tył
- granatowy Ford Mondeo II, nr rej. WB 87451
- granatowy VW Passat B6, nr rej. WN 81625
- granatowy Ford Mondeo, nr rej. WW 1824F
- srebrny Ford Mondeo II, nr rej. WI 90744
- srebrny Ford Mondeo II, nr rej. WI 99066
- zielony Ford Mondeo, nr rej. WI 90107
- zielony Peugeot 307, nr re. WB 87025
- złoty Opel Vectra C, nr rej. WI 90754
- złoty Opel Vectra C, nr rej. WI 90571
Oznakowane radiowozy wyposażone w videorejestrator:
- Ford Focus Combi, nr rej. HPZ A715 - nr boczny ZZ 083
- Ford Focus Combi, nr rej. HPZ A738
- Skoda Octavia, nr rej. HPZ A919 - nr boczny ZZ 259
Motocykle wyposażone w videorejestrator:
- granatowe BMW, nr rej. WD 6183
- granatowe BMW, nr rej. WL 0436
- srebrna Honda, nr rej. WK 1584
Pojazd wyposażony w fotoradar (AD9C - pasmo Ka):
- biały (oznakowany - SM) Peugeot Partner, nr rej. WI 7652C
cns80 - 19-05-2008, 10:37
To ja jeszcze dodam. Oglądacie "Uwaga Pirat" na TVN Turbo ? Ja nie bo nie mam, ale raz widziałem Te sceny na skrzyżowaniach są często kręcone przez MCM-y (Mobilne Centra Monitoringu). Uważajcie na białe, podwyższone i wydłużone VW LT (przeważnie na numerach WY). Najczęściej operują na Ochocie. Mają wysuwaną kamerę z dachu (nie widać tego w lusterku).
Co do motocykli z videorejestratorem to na Trasie Siekierkowskiej w sezonie letnim operuje "biała parka" (Yamaha FJR 1300 + Honda ST 1300 Pan European) bez żadnych oznaczeń (skrzętnie ukryte koguty diodowe).
[ Dodano: 24-07-2008, 10:22 ]
Na Katowickiej będą prawdopodobnie pentle indukcyjne
cns80 - 25-08-2008, 14:52
Szary VW Passat 2,0 TSi numer WND Y006:
- kamera z tyłu i z przodu,
- działa od Czosnowa, przez Wisłostradę, Trasę Siekierkowską, Wał Miedzeszyński, aż do Mińska Mazowieckiego.
Podobnie na tej trasie widywany jest taki sam czarny Passat o numerach WPR xxxx z tym samym wyposażeniem.
Strasznie drogie kino fundują
Anonymous - 10-10-2008, 08:45
Od wczoraj w Stolicy policja zaczęła używać radarów laserowych - nie w fazie testów tylko już zarabiają na siebie. Uważajcie na głównych traktach...
Pieniek - 14-10-2008, 09:33
Straż Miejska w Warszawie ma już dwa oznakowane Peugeoty Partnery wyposażone w podwójny wideoradar.
Używane są w sposób stacjonarny, normalnie parkują równolegle do jezdni, nic nie wystaje na kablach na zewnątrz i strzelają zdjęcia bez żadnych fleszy w obu kierunkach.
Są skuteczne nawet wobec motocyklistów (potwierdzone).
Uważajcie
Student - 14-10-2008, 09:44
A ja wczoraj byłam świadkiem jak szare Mondeo wyjęło na Toruńskiej czarnego Paska.
Od samego Grota chłop szarpał i skakał z pasa na pas. Na Toruńskiej nakręcili mu video i w Markach pokazali film ).
Tak jechałem za nimi ze 3km. ale kamery z tyłu nie widziałem musi być dobrze schowana .
cns80 - 14-10-2008, 09:49
Student napisał/a: | Tak jechałem za nimi ze 3km. ale kamery z tyłu nie widziałem musi być dobrze schowana | Na tylnej pólce w rogu. A że szyba jest lekko odblaskowa to nic nie widać
Wczoraj był nalot na Północy Warszawy, bo od samego rana kręciło się kilka nieoznakowanych na Toruńskiej, a wieczorem stali z radarem laserowym na Wisłostradzie pod mostem Gdańskim i łapali wszystkich w kierunku Łomianek. Marnie koledzy... marnie
Anonymous - 20-04-2009, 14:24
Czas odgrzebac watek...
Ostatnio straz miejska ma nowa miejscowke, juz dwa razy ich widzialem - w tym raz bylo blisko
Samochod z fotoradarem "w chlodnicy" parkuja wdluz Al. Niepopdleglosci miedzy Raclawicka i Odynca, mierza tych jadacych na poludnie.
cns80 - 20-04-2009, 14:27
glowix, dzięki, bo właśnie dziś się tam wybieram.
Podobnie parkują na wybrzeżu obok hotelu ETAP (dawny SOLEC) przy Pomniku Sapera. Też mierzą jadących na południe.
Kofi - 20-04-2009, 16:27
Potwierdzam Niepodległości.
Spotkałem ich też na trasie łazienkowskiej w strone centrum zaraz za rozjazdami. Stoją na przestrzeni wydzielonej z ruchu przy ostatnim wjeździe na trase z czerniakowskiej, odwróceni pod prąd.
kamil0810 - 20-06-2009, 14:34
jak ktoś by leciał ul warszawską od górczewskiej do leszna to panowie z komendy od niedawna powiatowej w babicach strasznie niemili w relacjach już 2 razy z nimi mialem do czynienia lubią stać z szuszareczką w godzinach 20/22 w wojczeszynie , w babicach zaraz za rondem przy skręcie na komendę i w koczargach średnio 4/6 razy w miesiącu gdzieś tam stoją
|
|
|