To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki.com - KILKA GORZKICH SŁÓW ...

polsaler - 21-05-2005, 18:27
Temat postu: KILKA GORZKICH SŁÓW ...
Na wstępie zaznaczę ,że ten post ukaże sie jednocześnie na forum MKP i na forum Mitsumaniaków ponieważ chcę ,żeby wszyscy niezależnie od przynależności klubowej mieli szanse przeczytać moje skromne przemyślenia . Tak więc zacznę od początku . Członkiem(też nie lubię tego słowa) MKP jestem od 2003 roku (nr 0502/03) czyli dokładnie od momentu kiedy kupiłem sobie super autko ( Colt CA0 GTi ) i zacząłem się interesować wszystkim co jest związane z marką Mitsubishi . Początkowo byłem zachwycony pomysłem MKP !! Świetna strona , świetne forum i świetni ludzie ( niestety nie miałem okazji poznać ich osobiście ) . Zachwycony byłem długo bo aż to tego roku a konkretnie do momentu kiedy zaczęła się rozmowa na forum dotycząca tegorocznego Oficjalnego Zlotu MKP . Mój zachwyt skończył sie w momencie kiedy głównodowodzący ( TOMMY) zwyczajne olał wszystkich członków (nie lubie ...) klubu ignorując nasze prośby o jakieś szczegóły dotyczące zbliżającego się zlotu !!! dowodem na to niech będzie ten post http://www.mitsubishiklub...p?TID=4293&PN=1
W porywie lekkiej złości napisałem tam swój komentarz (troszkę ostrzegawczy :wink: ) w dniu 1 kwietnia . Niedługo potem był mglisty komentarz Tommego na temat negocjacji z ośrodkami i takie tam . Później wszyscy wiemy co było i oczywiste jest że decyzja szefostwa MKP była słuszna ! Ale dalej też była cisza !!!!
W którymś momencie w tamtym okresie pojawił się Firek ze swoją inicjatywą ( powiało świeżością ) Tak więc zniechęcony powolnymi ruchami zarządu MKP postanowiłem przyłączyć się do nowego pomysłu Firka ( jak widać nie tylko ja )
Od momentu mojej obecności wsród Mitsumaniaków obserwuję oba fora ( choć udzielam się aktywnie tylko na jednym) i z wielkim niepokojem czytałem sobie złośliwe i uszczypliwe uwagi wymieniane wzajemnie pod adresami dwóch klubów i ich członków ( wrrr...) Takie niby dyplomatyczne uszczypliwości , które na celu mają chyba wywołanie jakiejś "wojny" między MKP i Mitsumaniakami . Nie chcę tu podawać przykładów ( jeśli ktoś uważnie sledzi co dzieje się na forum MKP i Mitsumaniaków to wie o co i o kogo chodzi ) Wzajemne podjazdy zaczęły mnie powoli wkurwiać więc po raz kolejny napisałem co o tym myślę . Moje zdziwienie było bardzo duże ( złość raczej też ) kiedy okazało się że na formu MKP ktoś wypieprzył z forum posta razem z moim i innymi komentarzami ( tytuł posta - "odblokujcie temat szczecin" ) Zawiało mi dyktaturą !!! Osobiście nie znoszę kiedy ktoś zaczyna stosować takie sztuczki. Forum jest po to żeby można sie bylo swobodnie wypowiadac i to nie tylko tak jak pasuje to MODOM ADMINOM czy innym WŁADZOM !!!
Nie żyjemy do cholery na Białorusi !!!! Wracając do tematu wymiany "złośliwości" pomiędzy niektórymi userami forów apeluję do nich żeby dali sobie w końcu luz . W 2003 roku wstąpiłem do klubu mitsubishi dlatego że "zakochałem" się w tej marce i chcałem poznać ludzi , którzy również kochaja nasze poczciwe Miśki . Nie sądziłem , że powstanie nowej inicjatywy poróżni nas właścicieli samochodów z pod trzech diamentów. Zwolennicy że tak napiszę MKP niech zrozumieją wreszcie że "mitsumaniaki.com" istnieją i są po prostu alternatywą dla nieudolnych posunięć zarządu MKP ( mi chodzi konkretnie o zlot ) . Zacznijmy sie traktować jak znajomi , koledzy , przyjaciele a nie wrogowie z innego obozu !!! Przecież tak naprawde chodzi nam o to samo !!! A to czy pod Flagą Tommego czy Firka nie powinno mieć żadnego znaczenia .
Jeśli ktoś czuje sie urażony tym co napisałem z góry przepraszam !
Chodzi mi wyłącznie o to aby skończyć wzajemne jazdy i spróbować uszanować to co inni robią !!
Pozdrawiam wszystkich !!

Jackie - 21-05-2005, 18:41

Do apelu się przyłączam i proszę o to samo. Co do postów: mam nadzieję, że wszyscy macie świadomość, że usunięcie posta jest tu OSTATECZNOŚCIĄ i będzie mialo miejsce dopiero w chwili gdy ktoś po prostu złamie prawo (pogróżki, wyzwiska, pomówienia - są ścigane z ramienia prawa) Poza tym z tego co widzę, moje wcześniejsze obawy rozwiewają się na wietrze jak kurz - nie ma chamstwa, dupków i wsiowego zachowania - oby tak dalej w imię trzech diamentów! :wink:
Pozdrawiam

Anonymous - 21-05-2005, 18:50

nie ma to jak sobie pogadac o tym samym na dwoch forach :D
-----------------------------------------------------------------------

dla uscislenia nie zauwazylem aby ktos na forum mkp cos zlego lub cokolwiek napisal nt mitsumaniakow (raczej odwrotnie), byl jeden post: po co trzeci klub i tyle.
skoro mozna sie tu pozalic to mnie strasznie wkurwia postawa jesli ktos mowi co innego a robi co innego, dwulicowosci nie znosze!!!!
no i kolejna kwestia jaki jest sens pisania o wrogosci miedzy klubami? chyba czegos takiego nie ma!
ktos chce to sobie nalezy do mkp ktos do mitsumaniakow a jeszcze inny do obu naraz.
a tak wogole to uwazam twego posta za pozbawionego sensu (oprocz opierdzielania wladz- bo masz do tego prawo) poniewaz dyskusja zaczyna sie od poczatku.

Anonymous - 21-05-2005, 19:39

wlasnie sie dowiedzialem ze ten teks o gory glownie jest skierowany do mnie a wiec kilka zdan wyjasniajacych:
------------------------------------

posluchaj JA jestem klubem nie zarzadem, swoja osoba i samochodem probuje propagowac auto ktore wyprodukowalo mitsubishi.
jesli masz pretensje do zarzadu to sie czepiaj ich nie klubu, bo co klub zlego zrobil?
wszystkie wasze teksty sprowadzaja sie do jednego, a ja bronie klubu - NIE ZARZADU!!
(cytat z mojej wypowiedzi odnosnie zlikwodowanego zlotu mkp)
a cytat ktory przytoczyles wynikal z czegos (zapomniales wkleic), a wynikal z wypowiedzi josie, potem on zmienil swoja wypowiedz tzn. rozwina, oczywisice mozesz tego nie wiedziec.
z josie sobie wyjasnilismy wszystko na pw, teraz pojawila sie twoja wypowiedz i wszystko od poczatku.
myslcie sobie o mnie co chcecie, ja poprostu robie swoje i nikomu w d... nie wlaze i nie mam zamiaru I PISZE TO CO MYSLE.

Hubeeert - 21-05-2005, 19:49

To może dla porządku. Artur masz rację josie edytował posta a Ty na pewno nie miałeś nic wspólnego z tym nieszczęsnym tematem Szczecin na MKP.

Jestem przeciwny obrzucaniu się błotem i nie będę popierał zwalczania się na forum ale też nie wprowadzę zakazu pisania na jakieś tematy natomiast mam gorącą prośbę do wszystkich bez wyjątku o zachowanie umiaru - wszystko można powiedzieć spokojnie.

I żeby wyjaśnić do końca mitsumaniaki.com nie powstały przeciwko MKP tylko dla użytkowników Mitsu.

polsaler - 21-05-2005, 19:52

arturro to nie tak do końca było do Ciebie !!!
ale w Twoim poście pojawiło się stwierdzenie "psim swędem..." !!!!

Matejko - 21-05-2005, 20:25

mysle ze forum, ludzie na nim to klub, a nie zarzad, klub jest dla nas a nie dla 'gory' bo jak wiecie klub tworzymy MY :!:
dlatego wszelkiego rodzaju wasnie nie maja sensu, tez mnie denerwuja niektore zagrywki ale zawsze staram sie to zrozumiec, wszyscy jestesmy ludzmi, nikt nie jest doskonaly, kazdy popelnia bledy :)

watek na mkp

misia27 - 21-05-2005, 21:31

Matejko jak najbardziej sie z Toba zgadzam!!
Anonymous - 22-05-2005, 00:48

ja tylko napiszę tyle że mnie to wszystko słabi. staram się trzymać z daleka od polityki. Tommy może idealnym prezesem nie jest, nie zawsze się w 100% zgadzam z jego ruchami, ale w ostateczności to On zalóżył ten klub, i w zasadzie to przez niego wszyscy się spotkaliśy. może nie jest idealny, ale nie ma ludzi idealnych.
Ale szczerze mówiąc, nie tyle męczy mnie atmosfera na forum MKP co ciągła walka podjazdowa niektórych osób, którym chyba bardziej zależy na tym żeby rozbić MKP, ale dla własnej, osobistej satysfakcji a nie z racji jakichś niezbitych dowodów dyktatury.

w każdym razie... ludzie, dajcie sobie na luz.
Teraz mam wrażenie że niezależnie od wszystkiego, cokolwiek co zarząd czy Tommy zrobi w MKP jest złe.
Złe są oddziały regionalne
złe jest kasowanie postów z wycieczkami osobistymi

gdyby były jakieś koszulki klubowe, zaprojektowane przez tommiego, to też byłyby złe bo albo byłyby na złym materiale, który po 10 praniach w proszku za 3 zł za kilogram by lekko przyblakł, albo by były za drogie...

a co do kolejnego klubu..
jako "przeciętny" człowiek ja po prostu nie mam czasu na pisanie na dwóch czy nawet trzech forach. po prostu mi się nie chce, wole się skupić na jednym, dlatego, może głupio, ale wolałbym żeby jednak MKP zostało głównym forum i głównym klubem.

Zaprezentowane w tym poscie poglądy są wyłącznie wyrazem myśli autora i nie miałem zamiaru nikogo tutaj obrazić. (stopka na wszelki wypadek)

Hubeeert - 22-05-2005, 21:03

shovel - napisz o tym na Forum MKP co masz do TOMMY'ego czemu wywlekasz to u nas?

Rozumiem że jesteś zupełnie bezstronny podobnie jak Twój kolega. Rozumiem to i szanuje Twoją decyzję.
Zapraszam od czasu do czasu do nas na Forum - może znajdziesz u nas coś przydatnego.

Powtórzę jeszcze raz i kieruję to do wszystkich - brzydzę się polityką a ostatnio także wszechobecną teorią spiskową a zwłaszcza tym że usiłuje się wszędzie wykazać złą wolę za wszelką cenę i każdym sposobem. Święta Inkwizycja też tak robiła a popularny test stosu tzn - jak spłonie to była czarownicą a jak nie jest czarownicą to Bóg ją ocali wywołuje we mnie wymioty bo jest podejrzanie zbliżony do metod coponiektórych.

Mam szczerze dość tych dyskusji.
Dalsze żale odnośnie poszczególnych Klubów proszę załatwiać na Forach tych Klubów.

Firebee - 22-05-2005, 22:28

Tommy jesteś tu zarejestrowany, czytasz te posty, więc chciałbym napisać tu i na MKP oficjalne info, by zakończyć pewne waśnie i wyjaśnić parę spraw.

OŚWIADCZAM IŻ MITSUMANIAKI.COM NIE SĄ STWORZONE BY WALCZYĆ Z MKP!
ZARAZ PO STWORZENIU SERWISU NAWIĄZAŁEM KONTAKT Z TOMMY'M, KTÓRY PRZYJĄŁ CIEPŁO MÓJ POMYSŁ, WYMIENILIŚMY SIĘ LINKAMI DO SWOICH STRON I W ŻADNYM WYPADKU NA FORUM MKP CZY NA NASZYM NIE POZWOLĘ DO WOJEN POMIĘDZY DWOMA KLUBAMI.
TOMMY I JA UTRZYMUJEMY KONTAKT NA STOPIE KOLEŻEŃSKIEJ I NIE SĄDZĘ, BY KTÓRYŚ Z NAS CHCIAŁ WALCZYĆ ZE SOBĄ.

ze względu na pełną swobodę wypowiedzi i niechęć do kasowania czegokolwiek wygłaszane opinie sa prywatną sprawą osób, które je wygłaszają, a my jako serwis mitsumaniaki.com nie ponosimy za nie odpowiedzialności

Proszę o info z Twojej strony Tommy w tym temacie i mój udział w tym temacie kończy się w tym miejscu.
Pozdrawiam
Firebee

Anonymous - 22-05-2005, 23:59

hubeert: 3 razy przeczytałem mojego posta i nie zauażyłem żadnego ataku na Tommy'ego. ale może mi się tylko wydaje...
Anonymous - 23-05-2005, 00:07
Temat postu: hmmm
Huubert: ja też niewidze zadnych pretensji do Tommyego w poście shovela....ale może ślępy już jestem o tej porze :D :D :shock: :shock: :shock:
Hubeeert - 23-05-2005, 00:12

shovel napisał/a:
Tommy może idealnym prezesem nie jest, nie zawsze się w 100% zgadzam z jego ruchami, ale w ostateczności to On zalóżył ten klub, i w zasadzie to przez niego wszyscy się spotkaliśy. może nie jest idealny, ale nie ma ludzi idealnych.

To ja chyba czytać nie umiem. :wink: :cry:

Dobra - dla mnie temat wyczerpany - jak chcecie cos dodać to prosze bardzo

Efa! - 23-05-2005, 02:14

A mnie sie w ogole ten topic nie podoba. Nie powinno dochodzic do sytuacji, w ktorej takie oswiadczenia sa potrzebne.
Wstydzmy sie!

Szanujmy prace ludzi, ktorym chce sie kosztem wlasnego czasu i zdrowia ulatwiac zycie takim, jak my!!! A zarowno Tommy, jak i Firebee - z cala Brygada naszych kolegow, ktorzy sa motorem napedowym tej mitsubishi-klubowej machiny - zasluguja bezdyskusyjnie na najwiekszy szacunek!!!