To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - za wysokie obroty na biegu jałowym,i jakby ssanie ale w dizl

Anonymous - 27-12-2007, 11:33
Temat postu: za wysokie obroty na biegu jałowym,i jakby ssanie ale w dizl
Mam mały problem gdy przyszła zima zauważyłem dwie dziwne rzeczy pierwsza to jak się rozgrzeje silnik to obroty się podnoszą na biegu jałowym zamiast 800 jest około 1100 nie wiem co może być tego przyczyną. Druga sprawa to nie wiem czy to jest normalne ale jak jest zimno przy zapalaniu np rano silnik wkręca się na wyższe obrotu tak do około 2000 tak jakby włączyło się ssanie ale jest to 2.0tdi pierwszy raz sie z czymś takim spotykam , proszę o radę
jacek11 - 27-12-2007, 23:46

Ssanie w dizlu jest rzeczą normalną ,więc nie ma co się niepokoić.Co do obrotów,to zobacz czy dżwignia gazu przy pompie wtryskowej "odbija" do końca.Od dawna masz takie objawy?
Anonymous - 28-12-2007, 16:51

zauważyłem to jakieś 2 miesiące temu po wymianie regulatora napięcia tak mi sie wydaje.Zaczyna się tak dziać jak silnik już sie rozgrzeje jeżeli jest zimny to jest w porządku a dźwignia jest w porządku
jacek11 - 28-12-2007, 19:21

Jeżeli jest możliwość,to poluzuj śrubę regulacji obrotów na ok.900 obrotów,i gotowe.Rozumiem że spalanie jest w normie.