L200 Ogólne - L200 czy Nawara
Anonymous - 30-12-2007, 18:24 Temat postu: L200 czy Nawara Przekonajcie mnie rozsadnie do wyboru zakupu jednego z tych modeli mam do wyboru L 200 automat 167PS ,skóra wersja INSTYLE i tu sie wacham bo niejeżdziłem trlejbusami do tej pory i niewiem jak te ato w tym zestawie sie sprwdza (szybkość,spalanie,trasa,teren)
nie ukrywam że bardziej podoba mi się z nawara 171PS 6biegów lepsze wyposazenie ale jak wstepnie kolegów poczytałem to mam jedno zamieszanie w głowie i pot mnie zalewa co rozsadniej wybrać prosze o rozsadne argumenty za i przeciw mam bardzo mało czasu na decyzje ( do 12 max) chyba noc mama nie przespaną
HugoOrmo - 30-12-2007, 18:36
Ford F-350...wiekszy, tanszy, mozna zalozyc gaz i orginalny...
poszykaj na forum bo juz bylo wiele razy
Anonymous - 30-12-2007, 18:40
A moze by tak na jazde testowa sie umowic i stwierdzic w czym sie lepiej czujesz ?kazde z tych aut ma cos innego cos lepszego niemozemy ci chyba pomoz przejedz sie i sam zdecyduj.Ja osobiscie kupilbym drugi raz a nawary niechce zato moj brat jezdzi nawara i twierdzi ze niema nic lepszego dla niego i z kolei do l-ki by niewsiadl.z tym ze jego nawara ma prawie 5litrow silnik i moze to zatym przemawia ale mysle ze l-ka z 5l pod maska to juz potwor 2.5 l jest wystarczajace pozdrawiam
mouseman - 30-12-2007, 19:00
Może najbliższy rajd DAKAR rozwiąże twoje wątpliwości
Anonymous - 30-12-2007, 19:05
HugoOrmo napisał/a: | Ford F-350...wiekszy, tanszy, mozna zalozyc gaz i orginalny...
poszykaj na forum bo juz bylo wiele razy |
jezdziłem jednym i drugim po 15 min ale to za mało zeby szybko podjąć decyzję rozsadną.Navara lepiej jest wykonczona w srodku i bardziej przypomina osobówkę ala ten samochód ma słuzyc tez rodzinie
Szczeze mówiąc mam chęc na L200 z tym automtem ale niewiem jak jego osiagi w dłuższym uzytkowniu jak sie sprauje w terenie jak na szosie bo czytając parametry tuningu to przy automacie moment wzrsata tylko o 20n a jezdziłem 136 PS to wzgledem Navary był muł. Nie wiem jaką wybrac nadbudowe bo nic niema od reki tylko katalogi.nteresuje mnie jakaś pewna sprwdzona .
Hubeeert - 30-12-2007, 20:14
alarmik napisał/a: | .Navara lepiej jest wykonczona w srodku i bardziej przypomina osobówkę ala ten samochód ma słuzyc tez rodzinie | To przejedź się na tylnym siedzeniu w Nissanie - albo jeszcze lepiej posadź tam dzieci. Sam się przekonasz, że Cię szybko przestaną lubić pionowe oparcie to nie jest to co można polubić.
Anonymous - 30-12-2007, 22:25
jak szukasz auta z napedem na 4 kola bierz l200 ja z napedem na tyl to navara
Gene - 31-12-2007, 09:53
Mysle, ze po przeczytaniu kilku topikow na temat wyzszosci swiat Bozego narodzenia nad Wielkanoca nie musialbys sie pocic i stresowac. Znasz swoje potrzeby i poznalbys opinie userow. Tak czy siak L200 ma jedna niezaprzeczalna zalete. Posiada system SuperSelect z centralnym mechanizmem roznicowym. Nawet Pathfinder tego nie ma.
Ja nie namawiam bo nie chce byc winny rozczarowania lecz trudno jest przecenic mozliwosc jazdy z napedem na 4 kola po asfalcie, szczegolnie przy tak rozlozonej masie pojazdu i lekkim tyle.
Anonymous - 31-12-2007, 10:16
Wszystkiego najlepszego dla tych, którzy podejmują decyzje podatkowo-samochodowe za pięć 12
Anonymous - 31-12-2007, 12:48
alarmik napisał/a: | jezdziłem jednym i drugim po 15 min ale to za mało zeby szybko podjąć decyzję rozsadną.Navara lepiej jest wykonczona w srodku i bardziej przypomina osobówkę ala ten samochód ma słuzyc tez rodzinie |
Cytat: | ala ten samochód ma słuzyc tez rodzinie |
Moim dzieciom 15 min starczyło na wskazanie, który samochód może służyć rodzinie
Cytat: | jak szukasz auta z napedem na 4 kola bierz l200 ja z napedem na tyl to navara |
Napędy docenisz dopiero jak pojeździsz A czas dobry na to: możesz po 15 min pojeździć po śliskim/suchym w jednym przejeździe. A i nie zapomnij się spytać u Navali czy możesz całą wycieczkę zrobić 4x4...
HugoOrmo - 31-12-2007, 14:51
Szkoda, ze dzis rano decyzje trzeba podjac...dzis wiekszosc dealerow jest w stanie wypozyczyc samochod np. na jeden dzien...prawie kazdy dealer takich samochodow ma tez swoje ulubione gorki gdzie zawozi potencjalnych klientow...
Jak jezdzilem Navara to wywiezli mnie na Kolibki w Gdyni a L200 do lasu na Polankach. W Gdyni Navara przeorala progami kazda bardziej stroma gorke ale szkod raczej nie bylo...
Wyposazenie troche lepsze jest w Nissanie + nieznacznie wiekszy komfort na asfalcie za to tylna kanapa, teren i naped 4x4 SS to plus L200...
pzdr
Anonymous - 01-01-2008, 14:50
http://motoryzacja.interi...200,1034202,415
pozostaje poczekac na wyniki
a to juz bylo:
http://auto.gazeta.pl/auto/1,71362,4527838.html
Kibloo - 01-01-2008, 15:09
HugoOrmo napisał/a: | Szkoda, ze dzis rano decyzje trzeba podjac...dzis wiekszosc dealerow jest w stanie wypozyczyc samochod np. na jeden dzien...prawie kazdy dealer takich samochodow ma tez swoje ulubione gorki gdzie zawozi potencjalnych klientow...
Jak jezdzilem Navara to wywiezli mnie na Kolibki w Gdyni a L200 do lasu na Polankach. W Gdyni Navara przeorala progami kazda bardziej stroma gorke ale szkod raczej nie bylo...
Wyposazenie troche lepsze jest w Nissanie + nieznacznie wiekszy komfort na asfalcie za to tylna kanapa, teren i naped 4x4 SS to plus L200...
pzdr |
W nissanie nie ma i nie będzie jednej najwazniejszej rzeczy na asfalt (szczególnie śliski) kontroli trakcji i to nawet w najwyższej wersji, więc o czym my tu mówimy...
pozdrawima i życzę dobrego wyboru
|
|
|