To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki.com - firmowe Mitsumaniakowe auta?

Firebee - 11-03-2006, 21:50
Temat postu: firmowe Mitsumaniakowe auta?
Kolejny glupi pomysl Firka..

Otoz chcialbym w przyszlosci (nie wiem czy to dobry pomysl oczywiscie, ale wydaje mi sie dobrym) stworzyc cos w stylu Mitsumaniakowego muzem...
Chcialbym abysmy stali sie (my wszyscy) wlascicielami zadko wystepujacych juz modeli Mitsubishi takich jak Sapporo, Cordia, Tredia itp itd., ktore z czasem bysmy poddali renowacji, ktore wozilibysmy na oficjalne Zloty, ktore bylyby naszymi skarbami :)
Koszta zakupu nie sa tak ogromne (zastanawiam sie nad zakupem tego autka: http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C883383 - gorzej z przewozem do Grudziadza), naprawa na pewno wiecej by zjadla, ale chodzi tu raczej nie o auta, ktore beda uzywane do codziennego jezdzenia a raczej do ekspozycji na Zlotach i spotkaniach. Auta rozniloby od zwyklych jedynie logo naszego Klubu w jakichs nie rzucajacych sie w oczy miejscach..

Wiem.. chory jestem, ale co wy na to?
no i czy ktos z Krakowa wyczailby dla mnie to autko..

Pozdro
Firek

raddex - 11-03-2006, 21:58

kurcze, nizly pomysl, jestem jak najbardziej za, tylko gdzie trzymac te samochody?

a ten jest jeszcze lepszy tylko ze w Niemczech
LINK ale piekny tylko cena?!
i jeszcze ten - LINK
i ten - LINK
super utrzymany Colt '83 - LINK

sam wpadlem na taki pomysl ale Ola mi ciagle go z glowy wybija :mrgreen:

Matejko - 12-03-2006, 02:05

ehh firus pomysl jak zwykle dobry tylko zawsze wiadomo co najgorsze $$$$

noz mi sie w kieszeni otwiera jak sobie przypomne ze moj ojciec w '93 sprzedal warszawe, ktora stala w garazu(tyle ze to wtedy jeszcze sie nie myslalo o odrestaurowywaniu az w tak duzym stopniu) gosc ją kupil bo silnik do zuka potrzebowal, stala z 6 lat w garazu, po przeczyszczeniu swiec odpalila za pierwszym ruchem korby... ide chyba go uderze :|

Firebee - 12-03-2006, 06:39

no dlatego warto by lapac takie pseudo okazje jak ta tredia za 500zł...
Kompletny zlom to ona chyba nie jest co?
A trzymac? mamy naszego kochanego Grafixa ;) moze znajdzie miejsce, a jak nie to mysle ze siedziba MMC znalazla by trohe miejsca na muzeum autek i moze by pomogla, a jak nie to trzeba bedzie kurde pomyslec:) ale miejsce raczej zawsze jest do rozwiazania... gorzej pewnie z ubezpieczeniem itp. czy trzeba bedzie ubezpieczac skoro to i tak bedzie jezdzilo okazjonalnie, lub na lawecie itp itd.
Pozdro
Firek

[ Dodano: Nie Mar 12, 2006 6:42 am ]
takimi pomyslami to ja sie z zona nawet nie probuje dzielic:)

Maciek - 12-03-2006, 07:30

A tak w ogóle to wstyd co by
Sprzedający:
Autoryzowany Dealer Mitsubishi RM Filipowicz
sprzedawał to auto no ale wiadomo życie
Pomysł fajny potrzebne kilka żeczy śfirus już jest :)
$ na to może troche z naszych (jeśli takowe w kwocie wystarczającej sie znajdą) reszta jakieś MMC lub GRAFIX jeśli reklamy czy coś sie na autach umieści.

Firebee - 12-03-2006, 07:39

To znaczy nie chcialbym by nasze firmowe autka byly znowu oblepione jakos bardzo.. jakies male nasze logo, male logo firmy w ktorej zrobimy "muzeum" i tyle.. Nie mozemy psuc piekna, ktore zostalo stworzone:) No a co by trzeba bylo zrobic.. gruntowna renowacje nadwozia i wnetrza.. jako ze nie bedzie to auto do jezdzenia "do pracy i na zakupy" mysle ze remonty mechaniczne mozna ograniczyc na poczatek do niezbednego minimum.
Pozdro
Firek

Anonymous - 12-03-2006, 10:01

hmmm poczytałem sobie wątek o legalizacji ;) czyli założeniu stowarzyszenia...mam pytanie...pomysł upadł ?? to pierwsze pytanie, a drugie i to pasujące jak myślę do wątku :lol: - jeśli upadł to powiedzmy kupuje się taki wóz ze składek - ok, zrzuca się dwie, trzy czy dziesięc osób...co się dzieje gdyby (tfu tfu) się pogryzły ?? tną auto ??
pozdrówka
P.

Firebee - 12-03-2006, 10:26

nie, bo skladki sa dobrowolne, wiec i auta uznane sa za wlasnosc wszystkich klubowiczow :) natomiast temat jest kolejnym luznym tematem, wiec prosze nie brac od razu wszystkiego na powaznie.
Pozdro

Anonymous - 12-03-2006, 10:36

ok nie biorę na poważnie - no może nie do końca ;) w kwestii składek się nie wypowiadałem...może powiem inaczej :lol: mam pewne doświadczenia ze stowarzyszeniami...różnorakimi zresztą - mniej lub bardziej pozytywne :wink: - są plusy i minusy takiej formy (sam widzę więcej plusów :lol: ) - choćby organizacja zlotu to było nie było promocja miasta...a miasto ma pieniądze na promocję, tyle że musi mieć partnera do rozmowy :wink:
pozdr
ps. wiem że "dobrowolność" składek jest już faktem dokonanym...wiem też z własnego doświadczenia że to nie za bardzo wychodzi...
ps. II - pomysł z kolecjonowaniem (czy też jak go tam zwał - zbieraniem) takich "cacek" jest bardzo dobry :) )
pozdrówka

Karwoś - 12-03-2006, 10:47

Pomysł z posiadaniem takich autek jest jak najbardziej dobry - tylko na jego realizację będzie potrzebny czas żeby takie autka doprowadzić do stanu idealności - koszty też są dość duże - zakupu może mniejsze, ale reszta już więcej.

A właśnie - jak się organizuje zlot w mieście to czy miasto nie mogłe by tego sponsorować - w końcu miasto na tym zarobi jak zjedzie się kilkaset osób.

Hubeeert - 12-03-2006, 17:23

Co do renowacji samochodów nietypowych i starych zarazem polecam uwadze moje perypetie z Miśkiem...
A zwłaszcza koszty tego przedsięwzięcia które na dzień dzisiejszy dla samochodu wartego realnie około 6-7 tys przekroczyły juz tysięcy 19 i dalej idą w górę...

Anonymous - 20-03-2006, 17:36

Renowacja samochodu nigdy się nie zwróci, jeżeli będziesz chciał takie auto sprzedać. Mnie remont Warszawy kosztował 7 tysięcy, oczywiście same tylko materiały, bo robiłem ją sam. Gdybym wliczył w to jeszcze robociznę, to wtedy by wyszło coś około 25 tysięcy złotych. Samochód na dzień dzisiejszy jest wart jakieś 10-13 tysięcy złotych. No ale taki samochód robiłem nie na sprzedaż, lecz dla własnej przyjemności, żeby od czasu do czasu pojechać na jakiś zlot czy wycieczkę.
W sprawach renowacji samochodów mam doświadczenie, więc w razie czego mógłbym taki samochód przyjąć do remontu.
A jeżeli chodzi o finanse, to może by pogadać z MMC, może by dofinansowali takie przedsięwzięcie.
Pozdrawiam

Hubeeert - 20-03-2006, 17:41

MARKHEIM napisał/a:
A jeżeli chodzi o finanse, to może by pogadać z MMC, może by dofinansowali takie przedsięwzięcie

Nierealne - gadałem :wink:
Co do reszty mnie nie musisz przekonywać.

JCH - 20-03-2006, 18:34

Hubeeert napisał/a:
MARKHEIM napisał/a:
A jeżeli chodzi o finanse, to może by pogadać z MMC, może by dofinansowali takie przedsięwzięcie

Nierealne - gadałem :wink:
To co oni chcą tylko dobrą minę robić :?: :evil:
Nie mają zamiaru popierać ciekawych pomysłów? To przecież ich wizerunek w ten sposób zyskałby uznanie.

Firebee - 20-03-2006, 20:50

my tu gadu gadu a jak tam Krakowiacy, oblukacie to autko?