To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Eclipse! - [1G 90-94] Dwa okazy sobie upatrzyłem

Hugo - 31-12-2007, 19:29
Temat postu: [1G 90-94] Dwa okazy sobie upatrzyłem
Jako, że napaliłem się na Eclipse'a 1g to proszę o Wasze zdanie na temat tych dwóch autek. A może znacie właścicieli?
http://otomoto.pl/index.p...how&id=C4095371
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4107978

Anonymous - 31-12-2007, 19:59

Czarny super... ladnie zadbany kolorek. Ale jesli juz to raczej bym byl za tym czerwonym (choc ten laier mi sie nie podoba) ale ma mniej mil i jest mlodszy (co za bardzo nie ma znaczenia) ma juz kilka modow (felgi i wydech) co w pewnym sensie zastepuje Ci nastepne wydatki z modyfikacjami (do ktorych wczesniej czy pozniej bedziesz darzyl).

Ale jak zawsze wybor nalezy do Ciebie. Moze dodatkowo inny beda wiedzieli cos wiecej na temat tych konkrtnych aut.

Hugo - 01-01-2008, 09:30

allias napisał/a:
ale ma mniej mil i jest mlodszy (co za bardzo nie ma znaczenia)
Właśnie. Przecież oba są używane i liczy się na pierwszym miejscu ich stan techniczny i wizualny, a nie to czy jest rok starszy czy młodszy, prawda?
allias napisał/a:
ma juz kilka modow (felgi i wydech) co w pewnym sensie zastepuje Ci nastepne wydatki z modyfikacjami (do ktorych wczesniej czy pozniej bedziesz darzyl).
Powiem tak, felgi mogę sobie dokupić ładniejsze niz ma ten czerwony, a wydech miałem w Colcie sportowy i wiem, że nigdy w życiu już takiego nie chcę. Tylko ładna, ozdobna końcóweczka. Także pierwszą rzeczą, którą zrobiłbym przy tym czerwonym Eclipsie to wywalenie tego wydechu co ma i zastąpienie go seryjnym.

[ Dodano: 01-01-2008, 09:45 ]
Jeszcze dodam, że interesuje mnie zamiana mojego Colta na Eclipsa.

Anonymous - 01-01-2008, 13:35

Eclipse bedzie ciezszym samochodem wiec nie bedzie widoczne moc do wagi jak w twoim samochodzie, ale jestem pewien ze jesli jestes troche MitsuManiakiem to bedziesz zadowolony. Widze ze w swojej historii uzywales "malych" samochodow wiec Eclipse bedzie ciekawa odmiana ze wzgledu na wiekszy rozstaw osi i inne wlasciwosci jezdne.

Jesli nie miales okazji jechc Eclipsa to proponuje zobaczyc oba i przejechac sie i zobaczyc jk sie bedziesz z tym czul. Ja osobiscie polecam... ale ja jestem zakochany w Eclipsie. Mam duzo frajdy z jazdy moim 3G :twisted: :twisted: :lol: 8)

Hugo - 01-01-2008, 14:02

Dzięki za odpowiedź, bo zacząłem się nieco wahać co do zmiany samochodu. Spalanie średnio 10-11 l/100km to niemało.

[ Dodano: 01-01-2008, 14:02 ]
Idę zadzwonić na tego czarnego.

Anonymous - 01-01-2008, 14:30

Ja ze swoim 2.4L mam 9L na trasie i 11L po miescie i to niezaleznie od jazdy i tego jak mocno cisne... a scigam sie dosc czesto. Rozwaz wszystkie ZA i PRZECIW. Sprawdz samochod i zobacz jak to sie ma do twoich wlasnych potrzeb i aspiracji :)
Hugo - 01-01-2008, 18:03

allias napisał/a:
Ja ze swoim 2.4L mam 9L na trasie i 11L po miescie i to niezaleznie od jazdy i tego jak mocno cisne... a scigam sie dosc czesto
Żartujesz.
allias napisał/a:
Rozwaz wszystkie ZA i PRZECIW
Nie chcę nim za długo jeździć. Max. przez rok. Później będzie Galant sedan 2.5 V6 Sport Edition na full wypasie.
HouseM - 01-01-2008, 18:55

Czarny smacznie wygląda. A spalanie no cóż...
Sz@kal - 01-01-2008, 23:06

Podłamałem się jak przeczytałem treść ogłoszenia od teg oczarnego Eclipse ,w którym gość pisze: "stnieje możliwość zamiany na jakiś mały samochodzik z dopłatą np. Seicento, Cinquecento itp." A ja do niedawna jeździłem Seicento :? :P Było kurde pcozekać jeszcze troche to teraz bym miał nie lada okazje :doubt: No ,ale trudno sie mówi :wink:
Ogólnie patrząc pod kątem wizualny brałbym tego czarnego ,ma dokładke tylnego zderzaka :D

Hugo - 02-01-2008, 00:31

Koleś od czarnego Eclipsa stwierdził, że jak mu dopłacę ok. 3000 zł to możemy się zamienic :mrgreen: . Tylko, że mój Colt jest w stanie niemalże salonowym, więc to cenię go sobie podobnie jak on Eclipsa. W każdym razie podesłałem mu całą historię mojego autka i fotki. Mówił, że jak przejrzy to zadzwoni. Na razie milczy...
Anonymous - 02-01-2008, 01:12

Hugo napisał/a:
allias napisał/a:
Ja ze swoim 2.4L mam 9L na trasie i 11L po miescie i to niezaleznie od jazdy i tego jak mocno cisne... a scigam sie dosc czesto
Żartujesz.

Co? to duzo czy malo?

Sz@kal - 02-01-2008, 10:25

Mało raczej ;)
Hugo - 02-01-2008, 11:01

allias napisał/a:
Co? to duzo czy malo?
No mało. Tyle pali BMW 1.6 i 1.8 :D
Anonymous - 02-01-2008, 14:17

To w takim razie przestaje narzekac. Bo tyle pali po tym jak zmienilem opony na szersze, zmienilem dolot, obnizylem go, zmienilem sprzeglo na Stage 2 i teraz wiecej pali niz wczesniej. Po tym wszystkm spalanie spadlo mi o jakies 0.5-1L na 100KM. Wczesniej bylo lepiej.
Anonymous - 03-03-2008, 12:36

moze troche odgrzeje temat ale to jakis mit z tym duzym spalaniem eclipsa - ja mam swojego od dwoch lat (a znam go od prawie 10 bo w 98 kupil go moj kolega i po 8 latach mojego namawiania i prosb zdecydowal sie mi go sprzedac ;) ) i na trasie na kolach letnich 17/225/45 pali mi 8-5 l a na kolach zimowych standard 15/195/55 potrafie zejsc do 7,2-7,5l! oczywiscie predkosc przejazdowa do 120 ;) sprawdzone zreszta w zeszlym tygodniu na trasie warszawa-poznan-nowa sol-gorzow-poznan-warszawa. Srednie zuzycie z calej trasy 7,5 a na samej autostradzie wyszlo 7,2. W miescie (Warszawa - korki) jeszcze mi sie nie zdarzylo, zeby przekroczyl 11 l a norma to do 10 l. Jesli ktos nie wierzy to zapraszam do sprawdzenia osobiscie ;)

A tak przy okazji to niedlugo bedzie do sprzedania bo mam nadzieje na dniach bede kupowal albo Galanta kombi, albo Subaru Outback ewentualnie BMW E39 ;)