L200 Techniczne od 2006r - Wyskakujący bieg (reduktor)
Anonymous - 02-01-2008, 13:14 Temat postu: Wyskakujący bieg (reduktor) Zdarzyło się wam, by przy podjeździe pod górkę wyskoczył wam bieg na skrzyni redukcyjnej?
Ja jechałem ok.35km/h z zapiętym reduktorem, pod dosyć ostrą górkę. W pewnym momencie coś pieprznęło i skrzynia przełączyła się z 4LLc na 4HLc - niby nic się nie stało, automat przerzucił bieg na niższy i jechałem dalej, ale zastanawiam się co się mogło uszkodzić - co powinienem zgłosić w serwisie, co posprawdzać we własnym zakresie...
Pozdr.
TW
Gene - 02-01-2008, 13:38
Podjedz do ASO i opowiedz jak to sie stalo. Niech sprawdza co i jak. Teraz zalacza normalnie? Moze zle albo nie calkiem przestawiles lewarek i SS przelaczyl na 4HLc. W czasie jazdy wiadomo czym to grozi. Wiec dlatego miales doznania w stylu spyrant napisał/a: | pieprznęło | .
We wlasnym zakresie to mozesz tylko sprawdzic czy nadal wszystko dziala i czy w podobnej sytuacji nie dzieje sie tak samo. Czyli najpierw sprawdz w normalnym terenie czy wszystko sie wlacza i rozlacza. Potem podczas pokonywania ciezkiego podjazdu na reduktorze. Choc moze przed wizyta u majstrow nie sprawdzaj co by bardziej nie spyrant napisał/a: | pieprznęło | .
|
|
|