Małopolskie - naprawa wydechu
lukasz12 - 02-01-2008, 16:53 Temat postu: naprawa wydechu witam w nowym roku
otóż noworocznie pojawił sie taki kłopot w moim wozidełku - nagle autko zaczęło strasznie hałasować - odnosze wrażenie że nie ma połowy wydechu [poziomem hałasu przebijam okolicznych dresów wożacych sie BMW 3 E36 ze strumienicami]
Gdzie w naszym pięknym CK Krakowie jest godny polecenia zakład w którym zdiagnozują i usuną ewentualne usterki ? [za niezbyt wygrówowaną opłata oczywiscie, o ile tutaj to możliwe]
pozdrawiam i życze jak najmniej problemów z Waszymi samochodami w nowym roku
HouseM - 02-01-2008, 16:58
Myślę że o ile nie chcesz wymieniać całych elementów wydechu a tylko podratowac to co masz to wystarczy jakikolwiek kowal z migomatem.
Jak bardziej zależy Ci na doświadczonych tłumikarzach to polecam OLD CAR na Siemaszkach na terenie autobusowni starej.
Jadąc od kleparza w stronę Giganta mijasz pierwszy wiadukt potem drugi i od razu za drugim w prawo.
lukasz12 - 02-01-2008, 17:03
sek w tym że własnie nie znam nikogo z krakowa bo tylko tutaj mieszkam (czasem), nie wybieram sie w swoje strony i dlatego pytam o cokolwiek, hałas jest zbyt duży żeby dało sie normalnie jeździć . spróbuje w tym zakładzie co mi poleciłeś
HouseM - 02-01-2008, 21:16
Myśle że to najlepszy pomysł gdy nie chcesz montować ori elementów. Goście są w miarę tani , mają cały sprzęt do robienia tłumików od podstaw , sporo doświadczenia. Co do walorów estetycznych ich konstrukcji ... tu można polemizować ale reszta to rekompensuje.
Anonymous - 05-07-2008, 14:08
Miałem problem z wydechem i w pierwszej kolejności pojechałem do Rurdechu na Lindego, goście oglądnęli i stwierdzili, że tłumik środkowy do wymiany, przód do wzmocnienia i coś tam jeszcze do podspawania bo się rozlatuje. 2h roboty, 450zł. Ok, nie widziałem takich zniszczeń jak goście mówią ale oni są spece, stwierdziłem, że sprawdzę gdzie indziej ceny.
Ostatecznie podjechałem do Old Caru i 20minut i 30zł spawania przywróciło sprawność wydechowi. Pewnie na jakiś czas ale gość stwierdził, że nic nie nadaje się jeszcze do wymiany i jest dobrze. Tyle na temat speców od wydechu
|
|
|