[96-02]Colt CJ0 - Problem z wycieraczkami
Anonymous - 04-01-2008, 14:32 Temat postu: Problem z wycieraczkami Około 2 dni temu coś stało sie z tylnia wycieraczka i przednia.Tzn przednia działa tylko na 1 i 2 a na zmiennym nie działa wcale, natomiast tylna wogóle nie działa. Podobny problem jest ze spryskiwaczami oba nie działaja?Pomocy!!!!
kordiank2 - 04-01-2008, 21:25
niestety przełącznik ten przy kierownicy się zepsuł - świadczy o tym niedziałanie spryskiwaczy. nigdy tego nie rozkręcałem w koltosławie. kiedyś w galancie czyściłem i podginałem styki, jak mi wycieraczki chodziły tylko na najwyższych obrotach... nie pomogło chyba tylko szrot ratuje - zwróć uwagę, żeby ramię, które będziesz kupować nie było zbyt wytarte i zadrapane - nie może się za bardzo błyszczeć na krawędziach... może ktoś ma lepszy pomysł, ale z reguły rzeczy nierozbieralne (no można roznitować) domowymi metodami nie dają się naprawiać, więc trzeba kupić drugie ramię lub dokładnie sprawdzić kostki połączeniowe. przekaźniki są raczej ok - bo inne są do wycierczek a inne do sprzyskiwaczy. napisz gdzie tkwił problem jak już go rozwiążesz
ups, nie zauważyłem, że adres: dublin, ale nie wiem jak po angolsku/irlandzku "szrot", może jakoś podobnie jak po amerykancku - jakiś junkyard?
A jeśli masz dobrą pracę, to kup oryginalną część - ale to żadna rada
azazell - 17-02-2009, 15:50 Temat postu: tylnia wycieraczka Witam, mam problem, jakies 4 miesiące temu kupiłem Colta 1.3 GL, wszystko jest ok tyle, że nie działa mi tylnia wycieraczka. Byl nawet na warsztacie ale kolesie nie potrafili tego zrobić. Sprawa wygląda tak, że niby wszystko jest ok, jak się podłaczy wycieraczkę przez obejście ( na krótko ), to silnik pracuje i wycieraczka lata, ale z "pająka" pod kierownicą nie idzie. Spryskiwacz chodzi jak się przekręci, więc prąd dochodzi ale wycieraczki nie rusza. Wiecie może o co chodzi?
Tomek - 10-01-2011, 09:56
podepne sie pod temat
spraw wyglada tak, ze w czasie najwiekszych mrozow nie jezdzilem coltem, wobec czego padl akumulator
odpalilem kablami, wszystko gra .... no prawie wszystko
nie dzialaja przednie wycieraczki, jak rusze manetka to slychac ze przekaznik tyka
sprawdzilem bezpiecznik w kabinie (20A), jest sprawny, na wszelki wypadek wymienilem na sprawny, ale nadal nie dziala
gdzie teraz szukac przyczyny??
zaznaczam, ze elektro-mechanik ze mnie sredni
robertdg - 10-01-2011, 11:21
Może silniczek od wycieraczek odmówił posluszeństwa, albo manetka robi psikusy.
Tomek - 10-01-2011, 11:55
poczekam chyba az sie ociepli, to sciagne maskownice silniczka i sprawdze najpierw czy prad idzie do silniczka
jakby co, ile kosztuje uzywka???
Hugo - 10-01-2011, 12:07
tomek84 po włączeniu wycieraczek nawet nie drgnęły czy szarpnęło nimi itp. i koniec? Coś mi się wydaje, że spadło jakieś cięgno z tego felernego mechanizmu...
Anonymous - 10-01-2011, 12:27
tomek84 a spryskiwacze ?? tylna działa ?? może szczotki na silniku się zablokowały ??
Tomek - 10-01-2011, 13:59
to juz jest trop
nie drgnely nic a nic
tylna dziala, a spryskiwacze sprawdze
raff89 - 10-01-2011, 14:10
tomek84 sprawdź czy nie robi ci zwarcia na masie gdzieś w okolicy silniczka wilgoć podczas postoju mogła dać o sobie znać
Tomek - 18-01-2011, 16:08
sprawdziłem jedynie, że spryskiwacze działają
nie sprawdzałem prądów jeszcze, bo weekend jest za krótki, a jak kończę prace, to juz jest za późno
w niedziele moze poszukam tego pradu
cyganz - 18-01-2011, 22:41
mialem to samo, wycieraczki nie dzialaly + spryskiwacz. Rozkreciłem manetke od wycieraczek i byly w niej zimne luty, ktore przelutowalem - działa juz przez 3 miesiace
Tomek - 19-01-2011, 13:07
cyganz napisał/a: | mialem to samo, wycieraczki nie dzialaly + spryskiwacz. Rozkreciłem manetke od wycieraczek i byly w niej zimne luty, ktore przelutowalem - działa juz przez 3 miesiace |
to znaczy, ze nie miales "to samo"
u mnie spryskiwacz działa
manetka tez raczzej dziala, bo sygnal idzie do przekaznika
|
|
|