LPG - Przelącznik czasen nie działa
Anonymous - 04-01-2008, 17:29 Temat postu: Przelącznik czasen nie działa Mam gaz II generacji i co jakis czas jak przelacze na stale na Pb i pozniej chce przerzucic na gaz to wciskam ten przycisk i diodka nie dziala, usterka znika sama za jakis czas ale juz dawno zdaze wrocic do domu, wydaje mi sie ze kabelki przy przelaczniku sie mogly naderwac bo,przelacznik czesciej zaskakuje jak sie nim porusza. Czy mozna sobie samemu taki przelacznik podmienic i ewentualnie jakie sa koszty takiego podstawowego modelu?
lipa40 - 04-01-2008, 17:43
Mam podobną sytuację , kolega rozebrał mi centralkę z prełącznikiem i podejrzewa przekaźnik który tam się znajduje . Jak będę miał wolną kasę kupię nową , narazie pstrykam 2 - 3 razy i przełącza . Troche to upierdliwe ale ......
szamcio11 - 14-01-2008, 11:02
nie wiem czy będziecie zainteresowani, ale mam jakąś centralkę w domu - niepotrzebną, bo gazownicy wymienili ja na zapas, problem był w czyms innym. Jak potrzeba, jutro spiszę dane z centralki
szamcio
lipa40 - 14-01-2008, 16:00
szamcio11 napisał/a: | Jak potrzeba, jutro spiszę dane z centralki
szamcio | Pewnie że potrzeba , jeśli nie Nam to pewnie ktoś inny będzie zinteresowany.
szamcio11 - 15-01-2008, 09:35
więc tak - przełącznik trójpołożeniowey do instalacji II generacji
na obudowie jest napisane:
LECHO
Elektronika autogaz Uzn=12V
25/05
WR
Przełącznik benzyna - gaz do silników wtryskowych
E8
67R-013512
i wyjście na 7 bolców
szamcio
lipa40 - 16-01-2008, 17:03
szamcio11 napisał/a: | przełącznik trójpołożeniowey do instalacji II generacji
na obudowie jest napisane:
LECHO | Na moim pisze : CARBURETTOR 324 H , KME 324H.1 , PJE 024. , nie będą chyba pasować . Dodatkowo mam silnik na gaźniku . Dzięki za szczere chęci
Tomek - 14-03-2011, 20:18
dołacze sie do tematu
w Colcie mam instalacje 2 gen.
jest tam przełącznik Autronic, jak na zdjęciu poniżej, tylko nie to co jest zaznaczone na czerwono, a to po prawej:
od jakiegoś czasu zauważyłem, że jak się jeździ to ciężko przełączyć gaz/benzyna
normalnie jest tak, że jak jeździ na benzynie to dioda jest zgaszona
jak nacisnie się przycisk to dioda miga, jak się przegazuje to przełącza się na benzyne i dioda zapala się na stałe
ostatnio jednak jak się naciśnie przycisk to raz reaguje raz nie, aż wczoraj nie reaguje wogóle
czy jeśli zakupie przycisk jak tutaj:
http://www.autogaz-market...UT.AL-700.P.jpg
i wymienie to wszystko będzie oke??
wina leży po stronie przycisku, czy gdzieś jeszcze dalej może być??
Anonymous - 19-03-2011, 13:12
tomek84, ile km na gazie zrobione ?
bo przyciski raczej rzadko się psują w instalacjach może parownik a może filtr gazu zapchany i nie chce przełączyć bo ciśnienie za małe ? bez wizyty u gazownika raczej się nie obejdzie...
Tomek - 20-03-2011, 20:58
na gazie jakies 40 tys moze
filtr gazu nowy
problem, ze nie przelacza na benzyne, a nie na gaz, wiec to chyba nie ta diagnoza
|
|
|