To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Odwołali Dakar 2008....

Jackie - 05-01-2008, 09:57
Temat postu: Odwołali Dakar 2008....
Z powodu zagrożenia terrorystycznego w Mauretanii odwołano rajd Dakar 2008....Żenada i lipa a do tego koszmar....Normalnie nie wytrzymałem, musiałem to z siebie wyrzucić....
Pozdrawiam

sampler - 05-01-2008, 10:30

No to Mitsubishi nie zdobedzie kolejnego tytulu... I Holek znow nie dojedzie do mety
Anonymous - 06-01-2008, 15:10

Z lekka się zirytowałem
Już... juz miał się zacząć a oni mówią, że nie. Trochę to wszystko naciągane, że powołują się na to, że dwa tygodnie wcześniej zabito czterech turystów. Oczywiście to smutne i tylko współczuć, ale jeśli chcieli odwołać, to powinni zrobić to zdecydowanie wcześniej, a nie w momencie, gdy połowa wozów już przeszła kontrolę techniczną i wszyscy czekają na start. Trzeba też pamiętać, że prawie każdy Dakar miał problemy i wtedy organizatorzy albo na szybko zmieniali trasę, albo decydowali się na przerzucenie całego Dakaru samolotami przez zagrożony teren. Równie dobrze można było puścić rajd przez Maroko do Sahary Zachodniej i z powrotem. Jasne że byłoby krócej i nie tak fajnie, ale by się odbył. A tak ... poszli na łatwiznę i tyle.
Szkoda imprezy bo w przyszłym roku może już się nie odbyć. :(

Pozdrawiam miłośników Dakaru

Anonymous - 06-01-2008, 18:44

Najgorsze jest to, że teraz może na tym zyskać rajd Moskwa-Pekin, a każdy chyba wie, że to juz nie to samo!!!