To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - Panew...

Anonymous - 07-01-2008, 10:10
Temat postu: Panew...
Pytanie szybkie i proste.... coś stuka w silniku... rozrząd wygląda ok. raczej. nowe hydroregulatory z dużą dziurką.

Czy: stukająca panew = obrucona panew = brak ciśnienia oleju ?

staram się zdiagnozować co to może być bez rozbierania czegokolwiek. ciśnienie oleju jest.

TNT - 07-01-2008, 13:36

Samael a chodzi tak jak dieselek? I dziwnie stuka? Jeśli tak to to samo co u mnie było paneweczki poobracane i remoncik sie szykuje. Straszna sprawa i koszta tez niezle pytanie czy wal przezyje szlif?
Anonymous - 07-01-2008, 16:32

nie wiem czy to panew bo żeby u mnie zdiąć miskę trzeba transfer case zdejmować... coś stuka... narazie zajrzałem pod pokrywę zaworów... tam wygląda niby ok... więc zostały panewki i wałek balansowy....
Anonymous - 07-01-2008, 21:46
Temat postu: Re: Panew...
SAMAEL napisał/a:
Pytanie szybkie i proste.... coś stuka w silniku... rozrząd wygląda ok. raczej. nowe hydroregulatory z dużą dziurką.

Czy: stukająca panew = obrucona panew = brak ciśnienia oleju ?

staram się zdiagnozować co to może być bez rozbierania czegokolwiek. ciśnienie oleju jest.

jaki masz wskaźnik ciśnienia oleju ??

Anonymous - 08-01-2008, 22:31

SAMAEL, bez zdjęcia michy nic nie zobaczysz. Zresztą komu ja to mówię...
Dla mnie to panew! Miałem ostatnio podobnie. Na pierwszym cylindrze mi sie obróciła. Reszta była w porządku. Aż dziwili sie na szlifie. Ale trudno, zrobiony szlif, silnik pracuje teraz tak cicho że tylko wtryskiwacze słychać jak cykają. No i popychacze się uspokoiły. Tez chodziłem z zamiarem wymiany popychaczy. Ale jak dół dał teraz ciśnienie to góra nawet nie zaklekocze.
Ale co tam dla Ciebie. Nie raz zrzucałeś głowice ;)
Łączę się w bólu.
conti

Anonymous - 09-01-2008, 09:55

heh no nic... wygląda na to że zabrać się muszę za rozbieranie...

ee tam mnie to nie boli, mam czym jeździć w razie czego. parę samochodów na placu stoi. że będą wydatki też mnie nie boli.... bo i tak miały być... tylko kurna trochę później.... bo w tym momencie funduszy nie mam :D ale przed zlotem może się wyrobię i będzie już dotarta kucizna :D

Anonymous - 09-01-2008, 13:12

SAMAEL, no to nie marudź! Bo czerwiec już tuż tuż :mrgreen:
Anonymous - 10-01-2008, 19:57

heh najwyżej na zlot przyjadę czerwonym 1g tsi awd klubowicza papy a papa tsi swoim..... nie będę dwa razy robił tej samej roboty jak się panew rozsypała to będzie kucizna ... choćbym musiał poł roku nie jeździć talonem...