To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Ciekawe zachowanie Policji na sygnale

Anonymous - 14-03-2006, 23:08
Temat postu: Ciekawe zachowanie Policji na sygnale
Otoz dzis wracalem z Warszawy ok godz 17 wiec sobie stalem w korkach, bylem na drodze do Bialegostoku gdzies z 2km za Markami. W lusterku zobaczylem policyjny radiowoz jadacy na sygnalach i wszystkie samochody rozjezdzajace sie na boki (nie wspomne ze na tej drodze niema sie gdzie rozjechac bo z jednej strony sa barjerki a z drugiej wysokie krawezniki i snieg - na szczescie bylem octavia).
Za radiowozem jechal espero - pomyslalem sobie ze wioza jakiegos buraka a wszyscy maja im fruwac z drogi, no ale sobie pojechali i tyle.
Jak juz wyjechalem z okregu warszawskiego i dojezdzalem do obwodnicy, przed sama obwodnica jest jakis teren zabudowany i swiatla (nie pamietam nazwy miejscowosci), akurat zapalilo sie czerwone wiec sobie spokojnie dojezdzam do swiatel i widze stojacy z prawej stronu radiowoz a przed nim espero, trosze dalej sklep spozywczy, mysle sobie pewnie ktos obrobil sklep, az tu nagle ze sklepu wyskakuje policjant z flaszka w reklamowce wsiada do espero i gaz do dechy i pojechali dalej :D
Ja rozumiem ze brak wodki jest sprawa wyjatkowa i pilna ale zeby, az cale stoleczne miasto stawiac na glowie?

p.s. gregorbu nie jechales przypadkiem wczoraj (poniedzialek) ok godz 23 w strone zegrza od strony warszawy?

Anonymous - 14-03-2006, 23:28
Temat postu: Re: Ciekawe zachowanie Policji na sygnale
arturro napisał/a:
p.s. gregorbu nie jechales przypadkiem wczoraj (poniedzialek) ok godz 23 w strone zegrza od strony warszawy?

Nie, to nie ja. Nie moje strony ;) W tamtych rejonach mieszka Skrzypas, który jeździ takim samym Coltem jak mój. Osobiście nie znam. Udzielał się na MKP.
A co się tyczy Policji i jazdy na sygnale - karetki robią to samo. Kiedyś w godzinach szczytku karetka jechała na sygnale Marszałkowską, by przy wejściu do Metra zatrzymać się i wysadzić 3 osoby. Odjechała bez sygnału :|

Cezar - 15-03-2006, 00:39

No ladne kwiaty :?
Z tego co ja wiem to za kazdym razem gdy chca wlaczyc syrene musza otrzymac pozwolenie od gory (dyspozytorni czy jak tam to sie nazywa) :!:

Pewnie na komendzie wodki zabraklo wiec wyslali co trzezwiejszych po zaopatrzenie :mrgreen: