To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - Demontaż radia i konsoli środkowej L200 06-

Anonymous - 11-01-2008, 08:48
Temat postu: Demontaż radia i konsoli środkowej L200 06-
Czy ktoś już demontował radio fabryczne lub konsolę środkową (tą z popielniczką)?Jak to zrobić? Usiłowałem wczoraj wydobyć centralkę zestawu głośnomówiącego metodą "bezinwazyjną" od strony kierownicy i skończyło się wyłamaniem wtyczki mikrofonu.
Gene - 11-01-2008, 09:08

Poczytaj na forum bo juz kilku kolegow zmienialo wyswietlacze lub bawilo sie z instalacja audio.
Tu masz link do tematu o podobnych modyfikacjach: http://www.mitsubishi-gra...p=254942#254942
Czesc przerobek byla wykonywana przez firmy zajmujace sie car audio wiec wlascicele aut z takimi modyfikacjami tez moze widzieli jak sie fachowcy do tego zabieraja.

Anonymous - 12-01-2008, 15:01

Patrząc się od fotela kierowcy plastik (konsola od popielniczki i radia) ma:
- łapkę przykręconą blachowkrętem - po lewej (nad pedałem gazu) - blachowkręt w zasadzie jest wkręcony w plastik za kierownicą,
- zatrzaski u góry (cztery) i po prawej (trzy łącznie z tym w górnym rzędzie),
na dole nie ma zaczepów.
Odkręcasz blachowkręt, lekko odciągasz plastik za kierownicą (przytrzymuje lewą stronę Twojej konsoli) i wyciągasz konsolę do siebie: ciągniesz POZIOMO bo tak są ustawione zatrzaski. Uważaj bo łatwo ułamać tę łapkę przykręcaną blachowkrętem.
To fotka konsoli "od tyłu".

Anonymous - 12-01-2008, 15:10

Dzięki elili.
Poradziłem już sobie z boku, przez plastik pod kierownicą, ale i tak warto wiedzieć, jak to się robi, nie wiem czemu, ale we wszystkich moich samochodach demontuję to notorycznie...Pozdrawiam.

[ Dodano: 23-01-2008, 21:17 ]
Jeszcze jedno pytanko z tej okolicy.

W tej konsoli występuje jedna żaróweczka podświetlająca popielniczkę i zapalniczkę (po prawej stronie patrząc od kierowcy), czy są tam dwie żaróweczki (dla zapalniczki i popielniczki)???
Dzięki.Pozdrawiam.