Car Audio - głębokość montazowa w drzwiach przednich cari 1996
Anonymous - 12-01-2008, 13:00 Temat postu: głębokość montazowa w drzwiach przednich cari 1996 Mam pytanko do wszystkich ktorzy juz maja za soba montaz glosnikow w cari. chodzi dokladnie o to jaka jest glebokosc montazowa w przednich drzwiach...mam zamiar kupic pb l-6c i zastanawiam sie czy dam rade je wlozyc zeby nie zachaczaly o szybe np.
Anonymous - 12-01-2008, 21:09
O głębokośc sie nie martw... I tak musisz zamontowac te głośniki na dystansach (mdf lub alu), także wycinasz tapicerkę, opuszczasz szybe na dół, przymierzasz głośnik (zostawiając mu ze 2 cm luzu od szyby) i takiej grubości (z reguły ok. 2-4 cm) pierścień stosujesz..., a na nim głośnik przykręcasz...
Anonymous - 24-01-2008, 15:36
A ten pierścien z MDF-u ma być śrubami przykrecony do blachy tak? Rozumiem ze po zalozeniu głosnika ten pierscien bedzie widac tak?
Hugo - 24-01-2008, 16:48
miodekdsk napisał/a: | A ten pierścien z MDF-u ma być śrubami przykrecony do blachy tak? | Tak. miodekdsk napisał/a: | Rozumiem ze po zalozeniu głosnika ten pierscien bedzie widac tak? | Nie, jeśli założysz maskownicę.
Anonymous - 25-01-2008, 15:38
Jakiej grobości powinien być dystans zeby maskownica go zakrywała? Poza tematem chciałem sie dowiedzieć gdzie najlepiej umieścić zwrotnice oraz jak dostać sie do tych głosników znajdujacych na wysokości kolan w celu ich odłączenia? Jeszcze jedno czy kable dołączane do głosników Helix Dark Blue 62.1 bedą wystarczająco dobre czy potrzebna bedą grubsze?
phixius - 26-01-2008, 11:52
Dystans powinien być na tyle gruby żeby szyba nie haczyła o głosnik i żeby to wszystko było sztywne. maskownicą można to zakryć.
Zwrotnice najlepiej umieścić w miejscu orginalnych głośników, tych na wys. kolan. Żeby je odłączyć trzeba troszkę poroskręcać kokpitu.
Kable do Helixów są za słabe. Nalezy wymienić na min 2x2,5.
|
|
|