To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - [CB4 1.6] Klocki hamulcowe NipParts ...

HamanN - 12-01-2008, 15:12
Temat postu: [CB4 1.6] Klocki hamulcowe NipParts ...
Witam.
Jestem zmuszony wymienic klocuszki, poczytalem conieco na forum, ale akurat o Nippart'sach to za wiele nie znalazlem @.@

A na miejscu maja takie wlasnie ...
Jestem ciekaw opinii tych, ktorzy wlasnie takie zalozyli ... ??
(koszt kompletu w PB Auto 75 zl) - drogo ??:D
Pozdrawiam.

Hugo - 12-01-2008, 18:12

HamanN napisał/a:
(koszt kompletu w PB Auto 75 zl) - drogo ??:D
Jeszcze jak drogo! Nie kupuj byle czego. Ja w tym tygodniu założyłem klocki ATE. Komplet to 73 zł! A to najwyższa półka w hamulcach. I powiem Ci, że aż się chce hamować teraz. Więc niech Ci przywiozą klocki ATE i masz pewność, że auto zahamuje wtedy kiedy będziesz tego chciał :wink:
matt81 - 12-01-2008, 18:39

Cytat:
Jeszcze jak drogo! Nie kupuj byle czego. Ja w tym tygodniu założyłem klocki ATE. Komplet to 73 zł! A to najwyższa półka w hamulcach

Hmm.... to bardzo mało zapłaciłeś hugo za te klocki ,jak możesz to zdradz gdzie je kupiłeś. Oczywiscie w 100% zgadzam się że ATE to elita jeśli chodzi o klocki i tarcze , ale NIPPARTS to jeszcze nie jest totalna tandeta, pół roku temu zmieniałem klocki i właśnie postawiłem na NIPPARTS i jestem zadowolony. Hamowanie całkiem przyzwoite , nie piszczą przy hamowaniu, co prawda nie wiem jak długo pochodzą, ale ogólnie pozytywne wrażenie :) . Z tego co sobie przypominam to zapłaciłem za te klocki ok. 70pln natomiast ATE były na zamówienie i kosztowały coś około 110pln, stąd moje zdziwienie że tak mało zapłaciłeś.

HamanN napisał/a:
Witam.
Jestem zmuszony wymienic klocuszki, poczytalem conieco na forum, ale akurat o Nippart'sach to za wiele nie znalazlem @.@

Zdecydowanie odradzam zakup klocków KISHIYAMA , a tym bardziej JC

Hugo - 12-01-2008, 19:52

matt81 napisał/a:
jak możesz to zdradz gdzie je kupiłeś
W Wolsztynie w sklepie motoryzacyjnym, ul. 5 Stycznia itd. Nie robię reklamy. W ogóle takie tam mają ceny, że hej. Chociaż klocki ATE do Civic'a z 92 r. kosztują już 112 zł.
matt81 napisał/a:
ale NIPPARTS to jeszcze nie jest totalna tandeta
Nie napisałem tego. Wiem, że nie jest zwykłym syfem, bo np. sprzęgła robią przyzwoite. Jak klocki-nie wiem.
HamanN - 12-01-2008, 19:59

a co z oryginalami ?
ile kosztuja w serwisie - ma ktos zielone pojecie ?

ps. we wtrorek oddaje furke do mechanika na wymiane uszczeli pod glowice, wiec za jednym wjazdem na warsztat wymieniliby mi tez klocuchy, a na te ATE to pewnie bym musial poczekac :/

Hugo - 12-01-2008, 21:08

HamanN napisał/a:
a na te ATE to pewnie bym musial poczekac :/
Warto.
HamanN napisał/a:
a co z oryginalami ?
Po co przepłacać?