Off Topic - Balcerowicz musi zostać !!!
McDoune - 16-03-2006, 10:13 Temat postu: Balcerowicz musi zostać !!! Nie wiem jak Wy, ja już podpisałem
http://gospodarka.gazeta....02,3213400.html
Bartek - 16-03-2006, 10:24
Podpisany......
To co wyrabiaja te PiSuary, tego sie nie da opisac slowami tak, zeby cenzor to puscil......
Anonymous - 16-03-2006, 10:48
Spoko, spoko... dajmy im jeszcze trochę czasu. Sami się wykończą głupole.
Bosz... jak ja nie znoszę tych kaczorów
Bartek - 16-03-2006, 10:56
Fido__ napisał/a: | Sami się wykończą głupole |
W to nie watpie. Niestety 30 milionow uczciwych Polakow na tym ucierpi....
Anonymous - 16-03-2006, 11:15
Podpisany. Fido - Balcerowiczowi nie dano dokończyć tego co zaczął. Dlaczego zatem kaczki miały by dostawać szansę?
Anonymous - 16-03-2006, 11:15
Każdy, kto ma choć odrobinę honoru od polityki trzyma się z daleka.
Wobec tego zupełnie nie rozumiem tego tematu na naszym forum.
Hołgh
McDoune - 16-03-2006, 11:25
Ja też uważam że nie pozwolili mu dokończyć tego co zaczął (zwłaszcza zawetowanie budżetu przez byłego prezydenta - wszyscy odczuwamy teraz). Balcerowicz fachowcem jest świetnym, ale politykiem kiepskim a niestety w naszym pięknym nadwiślańskim kraju bez demagogii jest ciężko się dłużej utrzymać.
Faktycznie polska polityka jest rzeczą od której warto się trzymać z daleka, ale w momencie gdy ktoś przeprowadza frontalny atak na człowieka któremu tyle zawdzięczamy, warto przekazać mu swoje poparcie, takie jest moje zdanie i dlatego założyłem ten temat
Anonymous - 16-03-2006, 11:25
CichyTom napisał/a: | Każdy, kto ma choć odrobinę honoru od polityki trzyma się z daleka.
Wobec tego zupełnie nie rozumiem tego tematu na naszym forum.
Hołgh |
Honoru? Dziwne. Jest przycisk ignoruj, łatwo jest to zrobić. Off-topic jak każdy inny
Anonymous - 16-03-2006, 11:30
a czemu dziwne?
Anonymous - 16-03-2006, 11:33
Bo to znaczy, że godzisz się na to, zeby polityką zajmowali się zupełnie przypadkowi ludzie. Ja wolę, żeby prawo jakie obowiązuje w moim kraju uchwalali ludzie, którzy choć trochę znają się na rzeczy.
A, że naród wybrał takich darmozjadów, to trudno. Trzeba im wytykać wszystkie grzechy i czekać aż naród zmądrzeje
McDoune - 16-03-2006, 11:44
Fido__ napisał/a: | Bo to znaczy, że godzisz się na to, zeby polityką zajmowali się zupełnie przypadkowi ludzie. Ja wolę, żeby prawo jakie obowiązuje w moim kraju uchwalali ludzie, którzy choć trochę znają się na rzeczy.
A, że naród wybrał takich darmozjadów, to trudno. Trzeba im wytykać wszystkie grzechy i czekać aż naród zmądrzeje |
DOKŁADNIE TAK
Anonymous - 16-03-2006, 11:46
oj Fido, myślę, że najgorzej jest wtedy, kiedy ktoś kieruje się emocjami.
Coś mi się nie wydaje, że polityką zajmują się zupełnie przypadkowi ludzie.
Mogłoby tak być, gdyby wybory nie polegały na wyborze partii ale konkretnego człowieka. Dopóki będzie ordynacja większościowa a będzie pewnie jeszcze bałdzo, bałdzo długo, to Twoje poczucie, że kierują państwem osoby przez Ciebie wybrane mnie rozśmiesza bardziej niż dowcipy Grześka.
Lubię niektórych polityków zarówno z PO jak i z PiS, ale niektórych odsunąłbym na zawsze od jakichkolwiek funkcji.
Gdyby z ostatnich paru dni odsączyć emocje od zdań wnoszących coś konstruktywnego, to za dużo to by tego nie zostało, jeśli coś by zostało.
ps. co to za politycy, którzy dopuścili aby państwem rządzili przypadkowi politycy? co?
Anonymous - 16-03-2006, 11:55
CichyTom napisał/a: | oj Fido, myślę, że najgorzej jest wtedy, kiedy ktoś kieruje się emocjami.
Coś mi się nie wydaje, że polityką zajmują się zupełnie przypadkowi ludzie.
Mogłoby tak być, gdyby wybory nie polegały na wyborze partii ale konkretnego człowieka. Dopóki będzie ordynacja większościowa a będzie pewnie jeszcze bałdzo, bałdzo długo, to Twoje poczucie, że kierują państwem osoby przez Ciebie wybrane mnie rozśmiesza bardziej niż dowcipy Grześka.
Lubię niektórych polityków zarówno z PO jak i z PiS, ale niektórych odsunąłbym na zawsze od jakichkolwiek funkcji.
Gdyby z ostatnich paru dni odsączyć emocje od zdań wnoszących coś konstruktywnego, to za dużo to by tego nie zostało, jeśli coś by zostało.
ps. co to za politycy, którzy dopuścili aby państwem rządzili przypadkowi politycy? co? |
Ależ oczywiście, że masz rację. Ale póki nie będzie okręgów jednomandatowych mamy to co mamy. Dlatego oddaję swój głos na tych, którzy takie okręgi chcą wprowadzić w życie.
Trochę sobie przeczysz, albo lubisz ludzi bez honoru. Bo taki wniosek wyciągnąłem po lekturze obydwu postów
Zgadzam się też, że emocji jest w tym więcej niż niż to w ogóle możliwe. Ale to kot kaczora gra na tych emocjach. On z nich robi sposób na rządzenie krajem.
szczeslaw - 16-03-2006, 12:02
Cichy:
Niestey zupełnie nie zgadzam się z twoimi słowami. Jeżeli ktoś trzyma się od polityki z daleka to znaczy, że ma w d$%^ swój kraj. Jak można iść do głosowania nie interesując się wogóle polityką? Tzn owszem można ale wtedy głosuje się na zasadzie "ach bo ten taki a owaki to przystojny jest więc na niego zagłosuję" i tym samym wpędza się kraj w jeszcze większe g%$^$. Dlatego m.in. uważam, że prawo wyborcze nie powinno być komuś dane tylko dlatego, że właśnie skończył 18 lat. Prawo takie powinno się zdobywać zdając prosty egzamin z pytaniami typu "czy jeżeli państwo nie ma pieniędzy to może dać jakiejś grupie społecznej to i to tylko dlatego, że wyszła ona na ulice?".
Balcerowicz zrobił tyle samo dobrego co złego. Podpiszę ten list ale nie ze względu na Balcerowicza ile po to, by wyrazić mój sprzeciw przeciwko upolitycznianiu wszystkiego w tym kraju. Instytucje niezależne typu NBP potrzebne są po to, żeby chronić gospodarkę przed chwilowymi zachciankami polityków (takimi np. jak dodrukowywanie pieniądza proponowane przez Leppera). A kaczory usuwając Balcerowicza i zmieniając ustawę o NBP (co proponują) chcą przejąć wszystko dla siebie a wtedy biada nam wszystkim jak sobie zaczną manipulować np. wartością złotówki tak jak im aktualnie pasuje...
Anonymous - 16-03-2006, 12:08
Fido__ napisał/a: | Zgadzam się też, że emocji jest w tym więcej niż niż to w ogóle możliwe. Ale to kot kaczora gra na tych emocjach. On z nich robi sposób na rządzenie krajem. |
zupełnie nie wiem na postawie jakich przesłanek wysnułeś takie wnioski.
wg mnie bardziej przypomina to taniec dwóch Michałów, a w takim przypadku trudno jest powiedzieć kto goni a kto ucieka.
Punkt widzenia zależy jak zwykle od punktu siedzenia.
Natomiast protestuje przeciwko nazywaniu narodu głupim. Poszczególnych osób - jak najbardziej, ale narodu obrażać nie pozwolę
Przykro mi szczesław, ale chyba źle odczytałeś moje intencje
nie chodzi mi o ludzi, którzy chodzą do wyborów
chodzi mi oto, że polityka z honorem nie ma niestety nic wspólnego - a ja chciałbym żeby miała
jak zawsze z każdej zadymy jako pierwsi odchodzą ludzie honorowi, polityka to jedna wielka zadyma, spustoszenie jakie wywołały lata 40-90 są przerażające, i smutno mi jest że mało się zmieniło
przykro mi, ale tak właśnie postrzegam ostatnie lata rządów
jeśli chodzi o Twoje pomysły związane z udoskonaleniem ordynacji, to sory, ale się nie zgadzam, bo wiesz ile by trzeba było lasu wyciąć na ściągi dla co niektórych ?
|
|
|