To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] problem z bębnami hamulcowymi

Anonymous - 16-01-2008, 21:23
Temat postu: [Cari 1.9TD] problem z bębnami hamulcowymi
Witam mam cari 1,9 td 99 roku model 2000,okazało się że mam do wymiany bębny hamulcowe,zjeżdziłem wiele sklepów i nigdzie nie moge dostać takich jak mi potrzeba, są ale z mniejszym otworem na piastę(60 mm)i z innym rostawem szpilek,mi są potrzebne z otworem na piastę (90 mm) i z rostawem szpilek ok 115 mm. W serwisie powiedzieli mi ponad 3 tyś zł za sztuke, dla mnie to lekka przesada. Bardzo proszę o pomoc albo o porade co mam zrobić.
saphire - 16-01-2008, 21:25

Zadzwoń do Japaneze - kontakt znajdziesz w wątku o sprzedawcach części.
Anonymous - 17-01-2008, 12:03

Jestes pewien ze do wymiany bębny a nie tylko szczęki? Normalne zużycie hamulcow bebnowych polega na wymianie szczek z tego co mi sie zdaje.
Jesli jestes pewnien ze bebny to nie mam niestety nic do powiedzenia.

kristof - 17-01-2008, 12:24

też bym obstawiał że to będą szczęki, bębny same w sobie chyba tak łatwo się nie rozjadą, ale zawsze możesz szukać na allegro, po gościach którzy piszą że mają części do aut. Może trafisz na kogoś z odpowiednimi całymi bębnami.
tomusn - 17-01-2008, 12:33

chodzi o coś takiego?
nr Mitsubishi MR205575

kliknij http://www.autoteile-shop...ult.asp?lang=pl i wbij numer w okienko, znajdzie Ci zamienniki, może coś dobierzesz

Anonymous - 17-01-2008, 14:50

tomusn napisał/a:
chodzi o coś takiego?
nr Mitsubishi MR205575

Obrazek

kliknij http://www.autoteile-shop...ult.asp?lang=pl i wbij numer w okienko, znajdzie Ci zamienniki, może coś dobierzesz

Właśnie o takie mi chodzi, tylko jak sie tam kupuje??

kielurkk - 17-01-2008, 21:05

decio80 napisał/a:
z rostawem szpilek ok 115 mm

114,3 mm dokładnie. Nie wiem co Ty masz za model ale do tej pory nie spotkałem MIŚKA z dieslem (1,9TD F8QT) i rozstawem 114,3.

Co jest przyczyną że je musisz wymienić? Są krzywe czy już "wytarte"?

tomusn - 17-01-2008, 21:28

decio80 napisał/a:
tomusn napisał/a:
chodzi o coś takiego?
nr Mitsubishi MR205575

Obrazek

Właśnie o takie mi chodzi, tylko jak sie tam kupuje??

tam się nie kupuje tylko szuka i ogląda, ale masz jakieś firmy wypisane i wiesz o czym gadasz :D
dzięki za pomógł

Anonymous - 18-01-2008, 14:55

Słuchajcie, wyszły jaja z tymi moimi bębnami,byłem dzisiaj u innego mechanika i okazało się że bębny nie są wcale do wymiany, ten pseudo mechanik co byłem wcześniej u niego stwierdził że są popękane i sie rozwarstwiają a tak naprawde to pękniety był tylko rant bębna a to wcale nie przeszkadza, generalnie mam jeszcze zdrowe bębny, wymienić pasuje tylko szczęki( bo są już troszke kiepskie) i jeden cylinderek bo troche cieknie z niego.Dziękuję wszystkim za pomoc :)