To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A 2.0] Podswietlenie

deejay - 19-01-2008, 16:02
Temat postu: [EA2A 2.0] Podswietlenie
Witajcie mam pytanko :?: czy ręczna regulacja świateł mijania jest podswietlona razem z deska rozdzielczą czy jest tam jakas mała żaróweczka :roll:
JimBest - 20-01-2008, 21:05

Regulacja jest podświetlana małą żarówką 3mm z "wąsami" zdaje sie że 0,8W- siedzi na takim gumowym cokoliku.
Anonymous - 21-01-2008, 11:12

szukam takich żarówek czy ktoś wie gdzie je można kupić? :roll:
deejay - 21-01-2008, 16:59
Temat postu: podswietlenie
Dzieki panowie żaróweczka już wymieniona :) niewiem jak jest w Warszawie pyta kolega FLEXA 1 ale we Wrocławiu jest dobry sklep elektroniczny i tam własnie dostałem takie żaróweczki ( 2.8 zł/ szt ) takie małe a ile radosci :wink: Pozdrawiam Barney
sampler - 21-01-2008, 18:46

A czy wlaczniki halogenow tez maja swoje podsietlenie ?
JimBest - 21-01-2008, 19:36

Tak mają. Właczniki halogenów to dwie "wąsate" żarówki.
deejay - 21-01-2008, 20:42
Temat postu: Podświetlenie
W niebieskich koszulkach :) ... własnie przed chilą skończyłem wymieniac :wink:
Anonymous - 22-01-2008, 18:56

witam! właśnie udało się kupić małe żaróweczki tylko cholernie drogie 6pln za szt. ale są i już wymienione więc alleluja i do przodu! :lol: :badgrin:
Anonymous - 22-01-2008, 19:17

Po 1 zł są przy stacji Racławicka w sklepie elektronicznym, jednak bez niebieskiej koszulki. Koszulki można kupić z żarówkami takimi samymi tylko 6V bądz ewentualnie pod GUS-em. Ciekaw jestem ile kosztują w ASO :)

Pytanie tylko czy odcień światła tych nieorgynalnych jest taki sam jak tych oryginalnych

sampler - 22-01-2008, 19:55

na allegro tez mozna dostac

W3W

Wiktor - 22-01-2008, 20:12

jak wyciagnąć przełączniki od włączania halogenów?? tak aby ich nie pourywac i żeby wymienić te zrówki bo widze że u mnei tez nie swiecą.
deejay - 22-01-2008, 21:47
Temat postu: podświetlenie
Sampler te W3W to nie to samo co w przełącznikach , tam przychodzą inne żaróweczki mniejsze z tzw. "wąsami" 0,8 Wata które trzeba umieścic w gumowym kołnierzu i pozaginac odpowiednio "wąsy" . A na odpowiedz Wiktora jak tam sie dostac to powiem że dosyc cieżko :x trzeba najlepiej zdjąc całą kratkę nawiewu podwarzając ją małym śrubokrętem ale delikatnie żeby nie połamac kratki trzyma się on na 4 zatrzaskach powiem że nie jest łatwo :| :wink: i wtedy cały zestaw klawiszy wychodzi nam bez problemów po wcześniejszym odłączeniu wtyczki zasilającej Powodzenia[/b]
Anonymous - 23-01-2008, 13:43

cerber napisał/a:
Po 1 zł są przy stacji Racławicka w sklepie elektronicznym, jednak bez niebieskiej koszulki. Koszulki można kupić z żarówkami takimi samymi tylko 6V bądz ewentualnie pod GUS-em. Ciekaw jestem ile kosztują w ASO :)

Pytanie tylko czy odcień światła tych nieorgynalnych jest taki sam jak tych oryginalnych

to gościu trochę ze mnie zdarł!!!
mówił że w serwisie ok 12pln więc 6pln to taniocha :badgrin:

Anonymous - 23-01-2008, 21:54

Spójrz na to z innej strony tzn identyczne żarówki są w nissanach i z ciekawości podjechałem do ASO nissana z pytaniem ile takie żaróweczki kosztują (razem z niebieską osłonką) odpowieć dostałem taką - 44 zł :cry:

PS
Czy odcień tych twoich zarówek jak świecą jest taki sam jak oryginałów ?

Anonymous - 23-01-2008, 22:39

cerber napisał/a:
Spójrz na to z innej strony tzn identyczne żarówki są w nissanach i z ciekawości podjechałem do ASO nissana z pytaniem ile takie żaróweczki kosztują (razem z niebieską osłonką) odpowieć dostałem taką - 44 zł :cry:

PS
Czy odcień tych twoich zarówek jak świecą jest taki sam jak oryginałów ?

wydaje mi się że odcień jest identyczny nie zauważyłem różnicy a co do ceny to faktycznie jak by trochę z kosmosu! :shock: