Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] Problem z srs i prędkościomierzem
Anonymous - 23-01-2008, 10:59 Temat postu: [Cari 1.9TD] Problem z srs i prędkościomierzem No więc jak w tremacie, jechałem sobie spokojnie z przyczepką. Nie świecił mi lewy kierunek w przyczepie (nie wiem czy to ma coś wspólnego) I nagle zaświeciła mi się kontrolka od poduszek powietrzny ch "srs", prędkościomierz przestał pokazywać prędkość i licznik nie liczy kilometrów. Mógłby mi ktoś napisać gdzie szukać przyczyny??
kielurkk - 24-01-2008, 19:57
Joker82 napisał/a: | I nagle zaświeciła mi się kontrolka od poduszek powietrzny ch "srs", |
Nie grzebałeś pod siedzeniami? (oczywiście jeśli masz cztery poduchy bo tam są przewody takie żółte od bocznych poduch)
Mogła też przerwać sie taśma przy kierownicy od poduszki kierowcy lub przyczyna powiązana jest z licznikiem. Jakieś złe połączenie może. Poszukaj po bezpiecznikach najlepiej wyjmij i włóż że by styki przetrzeć, może na stykach deski rozdzielczej cos też nie łączy. Kierunkowskaz nie świecił TYLKO w przyczepie czy w samochodzie też?
Anonymous - 25-01-2008, 09:02
Kierunkowskaz nie świecił tylko w przyczepie. Problem odnalazłem. Był to spalony bezpiecznik pod konsolą.
|
|
|