Problemy techniczne - magiczne płyny
Anonymous - 20-03-2006, 13:11 Temat postu: magiczne płyny Ja w kwestii traktowania dieselkow. Chodzi mi o stosowanie prepearatow czyszczacych paliwo.
Znaczy na rynku dostepna jest seria preapratow robiacych cuda z paliwem itp itd, chodzi mi glownie o preparat wytracajacy parafine i "czyszczacy" silnik. Moje pytanie jest nastepujace:
1. czy to cos daje?
2. czy bezpieczne jest stosowanie takich preparatow w TD, bo slyszalam o przeciwwskazaniach w stosowaniu ich w silnikach z bezposrednim wtryskiem?
Gosia
przeniesione przez przyjaznego admina do wlasciwego dzialu
Hubeeert - 20-03-2006, 13:24
Bartek ma namiary do firmy sprzedającej na Allegro oryginalne takie siuwaksy. Mając na uwadze jakośc paliw sprzedawanych w Polsce polecam co 10000km wlanie czegoś takiego do baku.
Bartek - 20-03-2006, 13:30
Mam, ale na dieslach znam sie umiarkowanie, wiec nie wiem czy polecajac te plyny nie zaszkodze bardziej niz pomoge
Hubeeert - 20-03-2006, 13:38
Ja lałem do ASTRY (silnik ISUZU) xeramixa do diesla - dymiło mniej paliło mniej. Ale ten silnik to nawet po chipie była padaka
krzysio1972 - 20-03-2006, 14:46
Bartek napisał/a: | Mam, ale na dieslach znam sie umiarkowanie, wiec nie wiem czy polecajac te plyny nie zaszkodze bardziej niz pomoge |
A do v6 mozna to lac, zalal bym profilaktycznie, co prawda miesiecznie wyjezdzam pol baku, takze paliwo nie starzeje mi sie, ale widzialem swoj zbiornik (w nexii) po kilkuletniej eksploatacji lpg.
Anonymous - 20-03-2006, 15:26
po pierwsze dziekuje przyjaznemu adminowi - a tak sie zastanawialam czy tu czy do FAQ-ow
po drugie dziekuje za podzielenie sie doswiadczeniami, zatem skoro nie ma przeciwwskazan a wrecz sa zalecenia to sprobuje zastosowac cudoka
Hubeeert: tak na doczepke - silnik isuzu fajny jest ale szwagier miewa problemy z alternatorem - nie ma bowiem oslony na niego, czy mialbys moze jeszcze jakies sugestie na ten temat, ponoc jest to element trudny do dostania lub b. drogi. Czy moglbys cos jeszcze na ten temat podpowiedziec?
dzieki z gory
Hubeeert - 20-03-2006, 15:28
Podpowiedzieć moge - omijać szerokim łukiem.
|
|
|