To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - Colt rulez !!!

krysstek - 25-01-2008, 16:36
Temat postu: Colt rulez !!!
Colt rulez !!! i proszę więcej nie narzekać, że cosik psuje się :wink:
PiotrekSL4 - 25-01-2008, 16:48

No panowie. Gratulacje dla wszystkich posiadaczy Coltów. Jest się czym chwalić. Spośród wszystkich marek Japońce są na 2 miejscu wśród najmniej awaryjnych aut.
michalp - 26-01-2008, 05:31

WOW! Pieknie! Ale miłe info na początek dnia :)
Anonymous - 07-02-2008, 08:26

No, ja bym polemizował...
michalp - 07-02-2008, 08:31

bo?
Anonymous - 07-02-2008, 08:46

....noooo boooo wiem co się dzieje z moim Coltem od ponad 3 lat (i ponad 58 tyś przejechanych km).
Może brali pod uwagę te składane w Japonii, a nie w Holandii :)

Anonymous - 07-02-2008, 17:49

a ja owszem nie - 2 lata ponad 50 tyś km - nie licząc ubitej sarny...i gościa który focusem raczył mi wykasować pół przodu (test zderzeniowy przeszedł pomyślnie bo focus poszedł do kasacji...co prawda przywalił był jeszcze w inne auto - jest ok :) ) o sorki wymiana schowka, fotele tylne mają tendencję do "skrzypienia" i awaria elektroniki:) na razie (odpukać :) jestem więcej niż zadowolony :) )
Anonymous - 07-02-2008, 21:07

To ja bym dodał jeszcze, z kategorii bzdur: zawiasy w przednich drzwiach (lewych i prawych), odstającą atrapę pod kolumną kierownicy (w końcu ją sam przykleiłem), skrzypiące zawieszenie (w ogóle masę, stuków i puków) i plastiki wewnątrz jednak też, uszkodzony zamek tylnej klapy (nie zamykała mi się w ogóle). A z rzeczy poważniejszych to łożysko po 7,5 tys km, nieszczęsną przepustnicę o której już wspominałem w innym topicu, plus samowolne zapalanie się lampki usterki silnika (bo coś tam jest podobno na jednym obwodzie z alarmem), ale to, jak już wiem, należy włączyć pod kategorię elektroniki.
Wymiana schowka też mnie nie ominęła, ale ominęła mnie za to wymiana foteli i plastikowych listw na aucie. Szybkość zużywania się tarcz hamulcowych jest po prostu kosmiczna.

Podsumowując, poza tym łożyskiem i przepustnicą, pierdoły, ale jednak irytujące. Ja wiem że można powiedzieć, że przecież nic nigdy nie odpadło i z silnikiem też jest wszystko OK, ale jakby się już takie rzeczy działy, to by klęska była. W końcu nikt tu nie porównuje Colta do Lanosa, czy Matiza :mrgreen:

No ale nic... Od tego miesiąca będę miał przyjemność współeksplaatować nową Hondę Civic (sedan), zobaczę jak sie zachowuje takie auto.

Off: "p-ier-do-ły" ocenzurowane? :mrgreen:

wichura1 - 07-02-2008, 22:06

No ale to raczej z Lancerem porównuj, nie z Coltem.
Anonymous - 07-02-2008, 22:14

Nie no, tak ogólnie mówię. Zobaczę co skrzypi, co stuka, jak sie zachowuje elektronika, itd., bo przecież wrażenia z jazdy są zupełnie bez porównania.
Anonymous - 09-02-2008, 10:13

Helicon napisał/a:
odstającą atrapę pod kolumną kierownicy (w końcu ją sam przykleiłem)

:shock: hmmmm a myślałem że to tylko u mnie :lol: sam przykleiłeś ?? poproszę o poradę jak ?? bo chyba nie super glue :lol:

Anonymous - 09-02-2008, 21:24

Cholera, co to? W moim Colcie skupiły się chyba wszystkie problemy jakie mogły. Co do atrapy odpowiadam na privie ;-)
Anonymous - 10-02-2008, 10:41

Helicon napisał/a:
Cholera, co to? W moim Colcie skupiły się chyba wszystkie problemy jakie mogły. Co do atrapy odpowiadam na privie ;-)

dzięki....

a coś dodam. lubię colta, a po wypadku....;) a zapewniam że nie wyglądało to dobrze...(ciekawostka że Pan raczył "skasować" 3 samochody a nic nikomu się nie stało...polubiłem go chyba jeszcze bardziej :) - przez jakiś czas zmuszony byłem przemieszczać się yarisem (nawet nawet:), peugotem i seicento (hmmm no normalnie szok jaki on mały :) - a jeśli na Tobie skupiły się problemy z wozem to na mnie chyba z jazdą...26 punktów w miesiąc...i tylko cud żem się zgłosił na to śmieszne odpisywanie punktów bo powtórny egzamin by mnie nie ominął...sarna (no jestem w nielicznym gronie kierowców którym udało się "ubić" zwierzynę leśną :) , oberwane lusterko, wgnieciony bok i wypadek w ciągu pół roku to też niezłe osiągnięcie (hehe pochwalę się żadne z mojej winy - no poza sarną może (mogłem uważniej jechać :)
ale dość narzekania - serwis mam nie najtańszy ale DOBRY i z czystym sumieniem mogę go polecić :)
pozdrówka
ps. popróbuję powalczyć z atrapą...niech no się tylko ociepli

Anonymous - 10-02-2008, 21:42

Ech, do Białegostoku mam kawał drogi :biggrin: Co do katowickiego serwisu Mitsu to mam wiele obiekcji. Zresztą tak pewnie jak wszędzie, czyli byle sprzedać auto a potem olewka totalna.

Co do zdarzeń (odpukać): w zeszłym roku najpierw wjechałem w otwartą studzienkę (jakiś ... złamany dekiel ...) na parkingu w nocy (nic nie urwałem, chociaż pizgło nieźle), a jakieś 2 miesiące później czinkłeczento mnie od tylu zdemolowało.

Sarnę...no nieźle. To Ty myśliwy normalnie jesteś :wink:

od moda: Bez k... ch... i p... proszę!

Anonymous - 12-02-2008, 20:04

To może ja swoją czarną listę: CZ3 inform 1,3, rejestrowany luty 2006, przebieg 61 tys.kkm; wymiana : 1. Para tylnych amorków, 2. Kolejna wymiana jednego amorka też z tyłu, 3. wymiana schowka /jak wszyscy/, 4. Wymiana tarczy sprzęgła, 5. eliminowanie trzasków, pisków we własnym zakresie, a zgrzyty w zawieszeniu 2x w ASO, Przygoda z asfaltem do połowy drzwi - czysczenie 360 zł. Ale go lubię !

[ Dodano: 12-02-2008, 20:06 ]
Aha! Sarnę poturbowałem poprzednim autkiem. Sarna przeżyła, Corolka do blacharza...