[96-02]Colt CJ0 - Ile gwiazdek NCAP ma Colt z 1996 roku?
Anonymous - 27-01-2008, 17:36 Temat postu: Ile gwiazdek NCAP ma Colt z 1996 roku? Witam!
Planuje zakup Colta. Szukałem w necie, szukałem i niestety nie znalazłem... Czy ktoś z Was ma informacje ile gwiazdek wg NCAP ma Colt z 1996 roku? Jeżeli nie NCAP to może jakaś inna org. która testuje wytrzymałośc aut na zderzenia. Z góry wielikie dzięki! Pozdrowienia! Adam
Anonymous - 27-01-2008, 18:43
lancer z 98 ma prawie dwie wiec colt pewnie nie ma wiele wiecej
http://www.euroncap.com/t...er_1998/38.aspx
Marcin-Krak - 27-01-2008, 19:47
Ale jak się ma ilość gwiazdek w przypadku auta używanego, a jak w przypadku auta nowego
Nie mam tutaj na myśli skrajnych przypadków, że mamy np jedno auto zrobione z dwóch, ale jakby nie patrzyć to auto ma ponad 10 lat. Drogi w Polsce wiadomo czym są sypane, większość aut miewała mniejsze lub większe bum. Stąd występująca rdza, która wpływa na osłabienie wytrzymałości konstrukcji auta.
To jest tylko moje zdanie.
Więc jeśli masz zamiar kupować auto używane, sugerując się ilością gwiazdek w testach zderzeniowych to nie wiem czy to jest najlepsze podejście.
Anonymous - 29-01-2008, 09:38
Jeszcze raz ja...
Wiem, że to już pytanie nie będące kontynuacja tematu ale...
Marcinie z Krakowa, widzę, że masz właśnie Colta z 96.
Mógłbyś mi coś poradzić a propos kupna takowego?
Chdzi o to na co wracać uwagę, gdzie szukać ew. rdzy itp.
Byłbym bardzo wdzięczny!
Z tymi gwiazdkami z 12 latami auta to masz rację ale ja też mam.
Bo jeżeli auto np. Almera z 96 (miałem zamiar taka kupić) ma 1 gwiazdkę to po 12 latach...? Hmmm...
Więc zawsze lepiej jak tych gwiazdek jest więcej.
Czekam zatem na odp dot Colta.
Pozdrawiam i miłego dnia!
adam_h
Marcin-Krak - 29-01-2008, 14:38
adam_h napisał/a: | Mógłbyś mi coś poradzić a propos kupna takowego?
Chdzi o to na co wracać uwagę, gdzie szukać ew. rdzy itp. |
Duuuużo już było tym na forum
Ale jeśli chodzi o rdzę to zdarza się ona :
- podłużnicach
- na masce z przodu (moja i nie tylko moja teoria o złym profilu masek z początku produkcji )
W innych miejscach rdza powinna być poważnym znakiem ostrzegawczym.Poczytaj sobie tutaj
jeśli masz jeszcze jakieś pytania - pytaj
Najwyżej znów napiszę - że już było
Pozdrawiam
Miroslaw1305 - 29-01-2008, 18:24
Adam h - jeśli planujesz kupno Colta i boisz się rdzy to szukaj samochodu , który był konserwowany .Sprowadzony raczej nie był konserwowany -nie praktykuje się tego .Tam się wymienia na nowsze. Samochodu po konserwacji szukaj w kraju .Odnośnie rdzy na podłużnicach ,to spód auta -kłania się sól zimą ,a maska z przodu -wysunę taką teorię-to nieprawidłowa eksploatacja akumulatora -nieoczyszczone klemy .Ulatniają się związki kwasowe a one potrafią zniszczyć powoli lakier.
Adam h -przy kupnie Colta zwróć uwagę bardziej na silnik-jego pracę,szczelność-podejżany jeśli będzie umyty .Sprawdż też stan zawieszenia, pracę układu hamulcowego,zapytaj kiedy był zmieniony olej,ijakiej marki ,płyn hłodzący.
Najlepiej szukać na forum .
Marcin-Krak - 29-01-2008, 18:53
Miroslaw1305 napisał/a: | teorię-to nieprawidłowa eksploatacja akumulatora -nieoczyszczone klemy |
A pamiętasz w którym miejscu chwyta rdza na masce
Bo akumulatora to tam nie ma
Miroslaw1305 napisał/a: | Samochodu po konserwacji szukaj w kraju |
Większość Misków tak czy siak jest z zagranicy - to oznacza, że ciężko będzie kupić zakonserwowany samochód jak radzisz
Miroslaw1305 napisał/a: | zapytaj kiedy był zmieniony olej, |
I się tym za bardzo nie sugeruj - jeśli kupujesz od "obcego"
Anonymous - 29-01-2008, 22:14
Wielkie dzięki za porady!
Miłej nocy!
Pozdrowienia!
adam_h
Anonymous - 31-01-2008, 20:02
adam_h, jeśli chodzi o CJO to z autopsji ci powiem że auto jest w stanie uratować życie i uchronić od obrażeń przy zdeżeniu bocznym ja 50km/h auto z boku (astra II kombi) około 40km/h? mimo dużego powiginania auto ja wyszedłem cało.
http://sttomek.fotosik.pl/albumy/176132.html#e
Anonymous - 10-02-2008, 00:02
adam_h
tommi ma rację cjo jest mocnym autkiem i potrafi uratować życie mając około 70km/h uderzyłem w stojące punto, w moim Miśku podgieła się maska straciłem lampy zderzak i takie tam "drobiazgi" zato punto do kasacji sam nie przypuszczałem że Miśek jest taki mocny i twardy
[ Dodano: 10-02-2008, 00:03 ]
tommi mam pytanie nie masz może na sprzedaż znaczka mitsubishi z zderzaka jak tak to napisz oki pozdrawiam
Anonymous - 10-02-2008, 22:05
dzidas a czy powazne miales obrazenia ciala? jak pasazerowie?
Marcin-Krak - 10-02-2008, 22:11
Rado napisał/a: | dzidas a czy powazne miales obrazenia ciala? jak pasazerowie? |
Takie sprawy sugeruję jednak mimo wszystko omawiać przez PW.
Tutaj jest dział techniczny
|
|
|