[92-96]Colt CA0 - [ALL] pada deszcz i jest problem
Anonymous - 28-01-2008, 21:10 Temat postu: [ALL] pada deszcz i jest problem Mam problem . Po deszczu lub gdy jest wilgotne powietrze moj colt nie chce odpalic mam silnik 1.6, 16v w automacie. i za cholere nie moge znalezc przyczyny. wpadlem tylko na pomysl zeby uzyc wd 40 i "popsikac" wszystkie kostki elektryczne i wtedy odpala i musze poczekac za sie dobrze zagrzeje zeby ruszyc bo przy gwaltowniejszych obrotach gasnie .Prosze o pomoc
Anonymous - 28-01-2008, 21:27
Obstawiam układ zapłonowy. Do sprawdzenia świece, przewody wn, kopułka aparatu zapłonowego i palec rozdzielacza. Wilgoć w układzie zapłonowym po rozgrzaniu silnika odparowuje i Twój problem się rozwiązuje. Sprawdzenie i ewentualna wymiana przewodów i świec to chyba jasna sprawa. Co do palca i kopułki pisałem tutaj i tutaj.
Anonymous - 28-01-2008, 21:38
sprawdze to ale dlaczego po WD 40 odpala po paru minutach na dotyk a nie "psikam" w tym miejscu w ogóle. jak przewody sa walniete to beda swiecic w nocy?
Anonymous - 28-01-2008, 21:49
wd 40 wypiera wodę i jest dobrym przewodnikiem prądu
Anonymous - 28-01-2008, 21:54
wszystko kapuje ale tam WD40 nawet nie dociera(cewka i przewody) jest jakas inna mozliwosc?? oczywiscie nie podwazam tej teorii i nie omieszkam jej sprawdzic. dzieki za cierpliwosc
Jogurt - 28-01-2008, 22:35
wilgotne przewody powinny swiecic w nocy jesli sa walniete. jak nie wymieniales ani swiec ani przewodow mozesz zaczac od tego. pozatym mozesz przejrzec wszystkie kostki w komorze silnika.
Anonymous - 28-01-2008, 22:45
ok tak zrobie .dzieki serdeczne
pozdro dla wszystkich
londolut - 29-01-2008, 09:16
Jogurt napisał/a: | wilgotne przewody powinny swiecic w nocy jesli sa walniete. jak nie wymieniales ani swiec ani przewodow mozesz zaczac od tego. poza tym mozesz przejrzec wszystkie kostki w komorze silnika. |
Do tego sprawdź jeszcze kopułkę i palec rozdzielacza i pozbądź się ewentualnego białego nalotu na elektrodach.
Anonymous - 30-01-2008, 17:29
albo zrób tak, uruchom silnik i gdy będzie chodził ok. Użyj takiego spryskiwacza jak do mycia szyb, z tym że z wodą w środku i popsikaj na przewody, jeśli silnik zacznie dziwnie reagować to wtedy wiadomo że to są przewody, ( u mnie w nocy nie świeciły, a były też winne złego działania silnika , po wymianie jak ręką odjął )...
Hugo - 30-01-2008, 19:56
krabi_one napisał/a: | u mnie w nocy nie świeciły, a były też winne złego działania silnika , po wymianie jak ręką odjął )... | Co się działo niedobrego jeśli można wiedzieć?
Anonymous - 30-01-2008, 20:13
ogolnnie gdy padal deszcz to mam problem z uruchomieniem silnika jak psiknalam wd40 t po wszzytkich dostepnych kostkach auto odpalalo ale nie moglem nawet ruszyc gazu bo od razu sie dusil i gasł dopiero po 15 nawet 20 min moglam powoli ruszac
|
|
|