[XX-92]Lancer C6x i starsze - [C62A 1.5] Przewody hamulcowe z tyłu[potrzebne nowe]
tomaszdarkw1 - 29-01-2008, 13:06 Temat postu: [C62A 1.5] Przewody hamulcowe z tyłu[potrzebne nowe] potrzebujemy nowe przewody[takie rurki] do chamulca z tyłu . czy mozna takowe dostac?i gdzie je kupic moze od innego modelu albo auta sa identyczne?Jezeli wiecie kogos kto by takie miał prosze o napisanie.
pozdrawiam
SZOG - 29-01-2008, 13:23
W większości sklepów motoryzacyjnych dostaniesz miedziane, tylko powiedz, że do japończyka, bo stożki są inne. Jeśli nie dopierzesz długości to zakup dłuższe skrócą i zarobią Ci w warsztatach zajmujących się hamulcami lub u zagazowników.
Pozdrawiam
tomaszdarkw1 - 29-01-2008, 13:32
SZOG, no tak bylismy w jednym ze sklepów motoryzacyjnych ipowiedzieli ze takowych nie dostaniemy. niewiesz jakiegos sklepu internetowego gdzie takie będą?
SZOG - 29-01-2008, 14:55
Przewód kupisz w http://sklep.intercars.com.pl/
A jak będą problemy to samą rurkę i
http://www.allegro.pl/ite...wych_od_ss.html ja sobie tak radziłem bo musiałem zarobić na samochodzie nad zbiornikiem paliwa.
tomaszdarkw1 - 29-01-2008, 15:37
SZOG, napewno? pasowały? a rurki gotowej nigdzie nie ma?!
wojmi1 - 29-01-2008, 15:54
tomaszdarkw1, identyczne koncowki sa w zuku i nysie/tzn gwinty na tych koncowkach/, poszukaj takiego sklepu --- dobrze jest podac miejscowosc skad jestes to wtedy mozesz dostan namiar na producenta z okolicy ---- dla slaska Imielin a tam ci dadza dlugosci wg katalogu
SZOG - 29-01-2008, 17:45
Gotowych raczej nie dostaniesz, nikt tego nie produkuje nie opłaca się skoro są miedziane, które możesz zarobić na dowolnej długości i nadać im dowolny kształt. Spróbuj spytać, w jakim kol wiek warsztacie w okolicy to naprawdę jest prosta część do dorobienia i niewiele to kosztuje.
wojmi1 - 29-01-2008, 20:09
inna rada to zmierz te ktore chcesz wymienic np przy pomocy szurka i miarki.
robisz to pierw sznurkiem prowadzac po trasie przewodu a potem mierzysz ten sznurek miarka dodajesz ok 10% tak dla pewnosci przewod nowy miedziany ulozyszbez problemu a mozeszkupic tak jak ci pisalem przewod o podobnej dlugosci a identycznej koncowce od zuka gdy jest koniecznosc skrocenia to trzeba po obcieciu rozklepac koncowke przy pomocy mlotka i punktaka by sie rozplaszczyla bo wtedy nakretka ja docisnie do gniazda np w reduktorze sily hamowania czy przy przejsciu na przewod gietki - gumowy.
tomaszdarkw1 - 29-01-2008, 20:33
wojmi1, SZOG, dzieki trzeba pokombinowac.
//edit\\ wielkie dzieki chłopaki te od Zuka pasują naprawde pomogliscie
wielkie dzieki!
wojmi1 - 30-01-2008, 13:04
tomaszdarkw1, to daj nam po "pomogl" skoeo ok
Anonymous - 31-01-2008, 23:51
ja w poniedzialek kupilem taki przewodzik juz zarobiony byl i kosztowal mnie 16zl dlugosc 30cm tylko powyginac trzeba
znalazlem go u japaneze
|
|
|