To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Ubezpieczenie Colta

Anonymous - 30-01-2008, 16:26

Witam na forum :)

Jestem zainteresowana kupnem colta 1.3 z 96/97 roku. I dlatego trafilam na wasze forum. Nigdy wczesniej nie mialam zadnego auta (mimo posiadanego prawa jazdy od 10 lat (matko!.. ale zlecialo.. :lol: )
Tak sobie czytam o tych ubezpieczeniach i mam pytanie(a):
- jesli nie mialam wczesniej na siebie zadnego auta to moge liczyc na znizki ze wzgledu na dlugosc posiadanego prawa jazdy i swoj wiek (powyzej 25)? - bo wnioskuje z tego co napisaliscie wyzej ze tak - ale wydaje mi sie to dziwne.

- i jaka jest roznica czy wezme OC na tate - jako wlascicela, a ja wspolwlascicielka i na odwrot?

Z gory dziekuje za odpowiedz :)

konrad1704 - 30-01-2008, 16:44

-magda- napisał/a:
jesli nie mialam wczesniej na siebie zadnego auta to moge liczyc na znizki ze wzgledu na dlugosc posiadanego prawa jazdy i swoj wiek (powyzej 25)?

staż do zniżek liczy sie tylko wtedy gdy ma sie na siebie (lub jako współwłaściciel) zarejestrowane autko, ale za to z uwagi na wiek powyżej 25 lat w niektórych firmach nie będziesz miała już wzwyżki (jest to zazwyczaj 50%)

karolgt - 30-01-2008, 16:58

-magda- napisał/a:

- jesli nie mialam wczesniej na siebie zadnego auta to moge liczyc na znizki ze wzgledu na dlugosc posiadanego prawa jazdy i swoj wiek (powyzej 25)? - bo wnioskuje z tego co napisaliscie wyzej ze tak - ale wydaje mi sie to dziwne.

jasne ze nie. Znizki sie posiada nie za posiadanie prawa jazdy,ale za posiadanie ubezpieczenia.
-magda- napisał/a:

- i jaka jest roznica czy wezme OC na tate - jako wlascicela, a ja wspolwlascicielka i na odwrot?

Jesli tata ma juz dlugo samochod i dlugo placi OC, to moze miec max 60% znizki. Jesli On bedzie wlascicielem a Ty wspolwlascicielem, to bedziesz placic o 60% mniej. A po paru latach (nie wiem dokladnie po ilu), przejmiesz po nim te znizki i za kilka lat bedziesz mogla wziasc samochod tylko na siebie ze znizkami ~60%.

Anonymous - 30-01-2008, 17:08

.. i wszystko jasne :) - jest tak jak myslalam

Dzięki :)