Sigma/Diamante Ogólne - naprawa czy wymiana automatycznej skrzyni ???
Anonymous - 31-01-2008, 00:27 Temat postu: naprawa czy wymiana automatycznej skrzyni ??? Witam
Zastanawiam sie czy naprawiać skrzynie (koszt 2.500), czy kupić sigme na czesci za 3.000
Np. taką http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4262868
Zna ktos moze servis skrzyń z olkusza ??
Z góry dzieki na pomos
Bartek
TNT - 31-01-2008, 07:22
O ile dobrze pamietam sigme z automatem na cześci ma do sprzedania Kordiank2 porozmawiaj z nim może warto.
lukasz12 - 31-01-2008, 09:03 Temat postu: Re: naprawa czy wymiana automatycznej skrzyni ???
aligator napisał/a: | Witam
Zastanawiam sie czy naprawiać skrzynie (koszt 2.500), czy kupić sigme na czesci za 3.000
Np. taką http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4262868
Zna ktos moze servis skrzyń z olkusza ??
Z góry dzieki na pomos
Bartek |
A nie możesz samej skrzynki kupić? Jeśli da się za jakieś 1000 zł to chyba lepiej samą skrzynke. Oczywiście pod warunkiem że możesz ją sprawdzić albo masz gwarancje od sprzedawcy. Samochód jest sens kupować jeśli potrzebujesz większej ilości cześci ale zwróć uwagę że jest jeden minus tego rozwiązania - coś musisz później z tym samochodem zrobić albo płacić za ubezpieczenie/złomowanie bo oficjalnie nie da sie mieć samochodu i nie płacić za niego ubezpieczenia. A na marginesie to za około 1500$ (z transportem) masz regenerowaną skrzynke z USA więc nasze warsztaty mają naprawdę bardzo dobre samopoczucie jeśli chodzi o ustalanie cen
zbyszek05 - 31-01-2008, 13:20
ja szukam w manualu na 24 V i nie ma a ztego co już wiem mnóstwo osób ma skrzynie w automacie.koszt jak mówili to około 1000 zł za skrzynkę ale....naprawiać ale z gwarancją na długi okres np.36 miesięcy lubjakieś 100 tys.km
pozdrawiam
Anonymous - 31-01-2008, 18:23
witam. panowie powoli. 3 kola za cale auto to nie kasa. tylko ze ta niejest cala. ja kupilem sigme z elku za 2,5 tys z lekko trafionym przodem na chodzie tylko ze wzgledu na sterownik skrzyni bo miala taki sam. no ok jeszcze w mojej mialem pneumatyczne zawieszenie -ecs nie do konca sprawne wiec bralem pod uwage sprezyny. no tak tez zrobilem przelozylem mc-persony no i sterownik. reszta lezy ale: mam auto identyczne jak moje cale na czesci. skrzynia automat,silnik na chodzie ,kola itd itd. kazdy z was wie ze te auta nie sa idealne no i niestety zawsze cos jest potrzebne i placi sie duza kase. w tym wypadku idziesz i wyjmujesz kazdy komputerek i inna duperele. stwierdzilem ze z mojej nic nie sprzedaje ale ty kolego mozesz pare zloty miec spowrotem. pewnie siedzen nikt nie kupi ale lampy kierunki lusterka blotniki przod maska gril itd . poza tym czesci silnika mechaniczne pompy abs paliwa itd. pytanie sie nasowa tylko takie czy masz to gdzie trzymac. bo przeciez nie pod blokiem. a sprawy oplat da sie spoko zalatwic. a jak to pomysl czy znasz jakiegos pijaczka sasiada czy cos!!! po problemie.
lukasz12 - 31-01-2008, 19:07
jesli ma wybór - nowa skrzynia lub naprawa za 2500 a całe auto ze sprawnymi podzespołami za 3000 to nie ma co sie zastanawiac i wziąć auto ale najlepiej takie z którego podejdzie najwiecej części dlatego warto sprawdzić czy to co kupuje to auto z tej samej serii wtedy szanse są że wszystkie części będa pasować
Anonymous - 02-02-2008, 14:23
Zdecydowalem, kupuje całą sigme - JAK KTOS POTRZEBUJE CZĘŚCI TO ZAPRASZAM
Anonymous - 25-02-2008, 20:15
A jak zrobic by kupujac taki samochod na czesci nie placic za niego ubezpieczenia, ktore w przypadku 3 litrowki nie jest male a jest obowiazkowe niezaleznie czy samochod stoi na "kołkach" czy jezdzi? Wyrejestrowuje sie go?
lukasz12 - 25-02-2008, 21:32
Nie da sie wyrejestrowac mozna tylko zezlomowac, ewentualnie zrejestrowac na kogos innego niz na siebie . Mi sie udalo kupic autko ktore mialo dlugie ubezpieczenie ale w koncu przyszedł czas i musiało isć na żyletki - "sprzedałem" gosciowi który sie zajmuje złomowaniem
|
|
|