To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - Nowe kółka do mojego Mi¶ka - opinie poproszę

Anonymous - 23-03-2006, 11:10

Hejka,

Planuje kupic takie felgi i oponki do mojego CJ0. Co powiecie na temat takiego kompleciku? Czy wszystko bedzie gralo?:)

http://www.maxtuning.pl/?...i&firm=dotz&f=7
Opony:
Producent: Dayton
Nazwa: D210
Sezon: letnie
Samochód: osobowe
Rozmiar: 195/50R15

Hubeeert - 23-03-2006, 11:13

Przeniosłem tutaj bo FAQ nie jest najlepszym miejscem na takie pytania. Jest ta więcej takich postów ale zacz±łem od Twojego - no offence.
Anonymous - 23-03-2006, 12:45

fajne felgi, mialem kiedys takie
w galerii jest kilka zdjec carismy na takich felgach.
piotras tez jezdzil (moze nadal jezdzi) na takich felgach w identyko samochodzie jak twoj tylko srebrnym.
popros go o przeslanie zdjec lub zajrzyj do relacji ze zlotu mkp w bialymstoku i sam ocen jak to wyglada.
od siebie dodam ze sa dosc twarde, przez dwa lata na profilu 55 nie udalo mi sie ich wygiac.

Koton - 23-03-2006, 13:14

Będzie boleć na dziurach :D ale to nie o to chodzi :twisted:

W koleinach będziesz walczył z kierownic±, przynajmniej u mnie jest walka przy 195/60/14.

A tak poza tym to nic nie dodaje urody tak jak ładne duże fele a te s± całkiem całkiem :)

Pozdrawiam
Koton

Anonymous - 23-03-2006, 20:59

Tylko pytanie, czy to bedzie na pewno pasowala? Piotrasa mam i bardzo podoba mi sie jego misiek, za kazdym razem do niego wzdycham, ale jak skoncze robic mojego to przestane, hahahaha:D Jesli komplecik, ktory podalem powyzej bedzie pasowal bezproblemowo, to chwytam za telefon i zamawiam:D
Anonymous - 24-03-2006, 01:20

a czemu ma nie pasowac?
"matce weszlo, corce musi" czyt. piotras zalozyl to i ty zalozysz.

Anonymous - 24-03-2006, 05:47

:D Podoba mnie sie takie podejscie:P Szczerze mowiac, to chodzilo mi o to ET, ale jesli mowisz, ze wejda bez problemu, to lykam, co sie bede zastanawial... Aha, czy moze ktos orientuje sie, gdzie w Wawie daja najnizsze ceny na felgi?
Anonymous - 20-04-2006, 20:06

Witam!
W sumie to forum szukalem od dawna nie moglem trafic na oficjalne az do tej pory :) . Mam zamiar kupic colcika takiego jak mam w opisie w tym tygodniu.Tak samo chce zakupic alufelgi do niego tylko powiedzcie mi.Rozstaw srob wynosi 4/100 w tym aucie!Bo kolega na poczatku umiescil linka do Dotzów na 5 srob i w sumie nie bylo poruszane jaki rozstaw, stad moje pytanie.Bede nowy uzytkownikiem colta takze wybaczie moja ewentualna niewiedze :P
Jeszcze ostatnie pytanko do was :) Jakie felgi najlepiej wlozyc do niego 16 a moze 17 czy beda za duze?Jakie powinny miec Et zeby nie bylo problemów.Czy juz ktos moze poruszal taki temat to prosilbym o odnosnik.
Pozdrawiam
bwr

Anonymous - 20-04-2006, 21:52

Browar napisał/a:
Rozstaw srob wynosi 4/100 w tym aucie!Bo kolega na poczatku umiescil linka do Dotzów na 5 srob i w sumie nie bylo poruszane jaki rozstaw, stad moje pytanie.

Do Colta CA0 `92-`96 rozstaw ¶rub to 4x100.

Browar napisał/a:
Jakie felgi najlepiej wlozyc do niego 16 a moze 17 czy beda za duze?Jakie powinny miec Et zeby nie bylo problemów.Czy juz ktos moze poruszal taki temat to prosilbym o odnosnik.

Optimum to wg. mnie 14" - 15" i więcej to już czysty lans i udręka poobijanych nerek od dziur na drodze :mrgreen:

Anonymous - 27-04-2006, 14:16

felgi całkiem fajne; widać że lekkie s±, także zmniejszysz masę obrotow± auta; jedyne do czego mam zastrzeżenia to marka opon, wg mnie i moich znajomych Dayton robi kiepskie opony, które wcale nie s± najtańsze; za podobn± cenę znajdziesz lepsze opony, np Firestone (ostatecznie nawet lepszy od Daytony jest Uniroyal); pamiętaj że to opona trzymać cię będzie na drodze a nie felga, lepiej zaoszczedzić na felgach i kupić lepsze opony, np Yokohamy czy Bridgestone