To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - ciekawostka i ew dawca częsci

lukasz12 - 03-02-2008, 00:48
Temat postu: ciekawostka i ew dawca częsci
widział moze ktos kiedys taka wersje Diamante?
http://allegro.pl/show_item.php?item=300575950

Jak dla mnie zupełny dziwoląg bo przód jak w wersjach po lifcie a środek tez jakiś taki inny, jakby miał kierownice z prawej to można by się domyślać że to przekładka z wersji japońskiej ale z czymś takim się jeszcze nie spotkałem

Szymon82 - 03-02-2008, 09:56

Inność środka wg. mnie polega na tym że kierownica pochodzi z omegi A- w wersji diamond :)
lukasz12 - 03-02-2008, 16:31

Szymon82 napisał/a:
Inność środka wg. mnie polega na tym że kierownica pochodzi z omegi A- w wersji diamond :)

no moze, to wlasnie kierownice mialem na mysli a pozatym tapicerka jest chyba taka jak w sedanie

zbyszek05 - 03-02-2008, 21:25

moze to skladak? w 93 roku nie było jeszcze takiego przodu a diamante wygląda trochę nie tak...bo na europę szła sigma .moze tylko klapa zmieniona i papiery gośc miał na diamante ...karoseria sigmy ....i gdyby to było diamante to większy wypas byłby chyba bo amerykanie lubią komort ....ale moge się mylić - dla mnie to składak jakiś ?pozdro
lukasz12 - 03-02-2008, 22:02

zbyszek05 napisał/a:
moze to skladak? w 93 roku nie było jeszcze takiego przodu a diamante wygląda trochę nie tak...bo na europę szła sigma .moze tylko klapa zmieniona i papiery gośc miał na diamante ...karoseria sigmy ....i gdyby to było diamante to większy wypas byłby chyba bo amerykanie lubią komort ....ale moge się mylić - dla mnie to składak jakiś ?pozdro

Amerykanskie Diamante w wersji kombi czyli Wagon nie rózni sie niczym od Sigmy poza wlasnie tylną blendą, wyposażenie był zasadniczo podobne, z tym że amerykanskie wersje miały tylko automat. oba auta były produkowane w australii. Swojego czasu kolega Poler miał wlasnie taką wersje i na zdjęciach nie różniła sie niczym w srodku. Tak czy inaczej to z tej aukcji mnie zaciekawiło bo dziwne, za 3600 mozna by sie zastanowić w sumie mimo niedomagań

Anonymous - 03-02-2008, 22:09

a czy diamente nie miały przez przypadek szyb bez ramek bo tu ewidentnie widać w drzwiach ramkę szyby.Ja bym stawiał że to sigma chyba że się myle :finga:
lukasz12 - 03-02-2008, 22:21

Kombi wlasnie miały ramki drzwi, tak jak wersje europejskie, zreszta zobacz tutaj:
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=12040
Jedynie zderzaki moga być takie jak w amerykanskiej wersji sedana

Anonymous - 05-02-2008, 14:30

Jak dla mnie to różni sie tylko grilem i kierownica oraz tylna bledą po zdjeciu widać ze przód tego auta był malowany i może gril podpasowany z innego modelu?
lukasz12 - 05-02-2008, 15:11

grzess81 napisał/a:
Jak dla mnie to różni sie tylko grilem i kierownica oraz tylna bledą po zdjeciu widać ze przód tego auta był malowany i może gril podpasowany z innego modelu?

No wlasnie ten grill całkiem niepasuje bo nie było takiej kombinacji tzn. przód "nowy" i ta wersja nadwozia - to mnie zadziwiło. Teraz, po przyjrzeniu sie, widać inny kolor na błotniku,moja teoria jest pewnie taka że autko jest po dzwonie wiec dlatego przód inny a kierownica tez nie ta bo pewnie poduchy nie było czym zaślepić