To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - buczenie

Anonymous - 03-02-2008, 12:13
Temat postu: buczenie
po uporaniu sie ze skrzynią podczas jazdy jak silnik ciągnie jest ok ale jak sposzczam noge z gazu zaczyna buczeć cos w kole które było sciagane przez cały czas przy naprawie buczenie pojawia sie po zdjęciu nogi z gazu nawet na luzie , dodam gazu i jest cisza moze ktos sie spotkał z takim problemem z góry dziękuje
saphire - 03-02-2008, 16:49

A jak wdusisz sprzęgło tez tak masz? Bo obstawiał bym łożysko oporowe sprzęgła...
Anonymous - 03-02-2008, 16:59

nieustaje przy wduszonym sprzęgle ,kompletne sprzeglo zakladałem 6 miesiecy temu
kris80 - 03-02-2008, 22:14

U mnie jest podobnie , jak zdejmę noge z gazu to słysze jakies wycie, ale gdy wcisnę sprzęgło jub dodam gazu to przestaje wyć. Nie wiem co to może być? Spotkał sie ktos z takim czymś?
saphire - 03-02-2008, 22:26

kris80 napisał/a:
U mnie jest podobnie , jak zdejmę noge z gazu to słysze jakies wycie, ale gdy wcisnę sprzęgło jub dodam gazu to przestaje wyć. Nie wiem co to może być? Spotkał sie ktos z takim czymś?

No to właśnie objawy jak od łożyska oporowego albo czegoś w skrzyni.

Anonymous - 04-02-2008, 19:13

w środe ściagne jeszcze raz skrzynie i tak musze bo przy składaniu coś nie tak poszło olej kapie pewnie uszczelniacz źle wszedł przy składaniu skrzyni ,i całkiem możliwe że to łożysko oporowe bo się okazało ze zostało założone stare które przyszło ze skrzynia,a ja wymieniałem jakieś 6 miesięcy temu

a może mi ktoś powiedzieć jak odpowietrzyć sprzęgło